gumowy01 Napisano 29 Marca 2015 Share Napisano 29 Marca 2015 Witam Przedstawiam kolejnego ukończonego modela jest nim samochód pancerny wz.34 ze stajni FtF w jedynej słusznej skali 1/72. Model ma przedstawiać pojazd z z 51. dywizjonu pancernego Krakowskiej Brygady Kawalerii, Armii Kraków z defilady w Krakowie w maju1939r. do budowy wykorzystałem zestaw z firmy Ścibor miniatures, reszta to własna inwencja. Figurki to Preiseer i Dipol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 29 Marca 2015 Share Napisano 29 Marca 2015 bardzo ładny model, sporo serca włożyłeś w tego FtF. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 29 Marca 2015 Share Napisano 29 Marca 2015 Znakomita scena !. Pięknie zdetalowany i pomalowany pojazd. I super pomalowane ludziki. Bardzo mi sie podoba, że cywile mają czyste ubrania. Bardzo to realistycznie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bondarek Napisano 29 Marca 2015 Share Napisano 29 Marca 2015 Gratuluję modelu, szczególnie polskiego , koncepcja historyczna jest jak najbardziej OK :-). Mam jednak wrażenie, że podczas malowania aerografem kamuflażu zrobił się zbyt duży odkusz i próbowałeś się ratować pędzlem, a z własnego doświadczenia wiem, że to nie może się udać :-(. Z moich doświadczeń wynika, że naklejanie przez dwa wieczory Blue Tac'a przynosi lepsze efekty niż poprawki po malowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zakurzony Napisano 2 Kwietnia 2015 Share Napisano 2 Kwietnia 2015 Chwalę tym bardziej, bo sam próbowałem podrasować tego FtF i wiem, ile pracy to wymaga (model nie jest zresztą zły, ale "trudnopoprawialny). Pomysł na nawiązanie do zdjęć z krakowskiej defilady - świetny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rutek Napisano 2 Kwietnia 2015 Share Napisano 2 Kwietnia 2015 Bardzo dobra praca - ciekawa kompozycja - wojsko i cywile, słuszny temat, od strony technicznej też bez zarzutu. Gratulacje! Bardzo podobna podstawka chodzi mi po głowie i zastanawiam się, jak ugryźć temat - czy dobrze zgaduję, że podstawkę wykonałeś w ten sposób: 1. Dwie osobno odlane gładkie płytki gipsowe - ulica i chodnik 2. Wyrycie faktury na płytkach - i tu pytanie, jeśli faktura była wyryta, jak przeniosłeś wzór bruku (półkola) na płytkę 3. Połączenie płytek, malowanie. Jeśli nie zgadłem, to powiedz jak Ty to wymyśliłeś i zrobiłeś ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 2 Kwietnia 2015 Share Napisano 2 Kwietnia 2015 znajdz kolego temat z warsztatem autora. Dowiesz się co to jest ten bruk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rutek Napisano 2 Kwietnia 2015 Share Napisano 2 Kwietnia 2015 I wszystko jasne. Dzięki za namiary :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 3 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2015 He,he temat podstawki już Piotr wyjaśnił A co do zrobienia takowego bruku z "kocich łbów" i chodnika od podstaw, to zamiast gipsu i rzeźbienia w nim lepszy jest materiał o nazwie deprom, to taka pianka budowlana, albo styrodur. Oba do dostania w marketach budowlanych. nie rzeźbisz w nich a odpowiednie kształty uzyskuje się nawet pod mocnym naciskiem długopisu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 4 Kwietnia 2015 Share Napisano 4 Kwietnia 2015 Bardzo fajny i taki nasz, Krakowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi