damien77 Napisano 12 Kwietnia 2015 Share Napisano 12 Kwietnia 2015 Witam, bedac na wystawie w Wiedniu bardzo spodobaly mi sie figurki i postanowilem zmienic zainteresowania malarskie.Sa to moje pierwsez figurki z zywicy a ogolnie to 5-6 figurka jaka wogole pomalowalem w zyciu,uzylem farb akrylowych Vallejo oraz farb Ak Interactive do malowania twarzy.Chcialbym uslyszec wasza ocene na temat malowania , czy jest jakis potencjal czy darowac sobie i wracac do czolgow. created by picasa2html.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RCTRAX-PL Napisano 12 Kwietnia 2015 Share Napisano 12 Kwietnia 2015 Wg mnie bardzo ładnie pomalowane - masz potencjał więc maluj dalej! Ja osobiście bym poprawił: - włosy za cukierkowe i taki sam kolor u obu panów - skóra twarzy zbyt opalona - ale wiem na tutkach w farbach tak malują, ty bądź lepszy - na białych spodniach za mało koloru (przynajmniej tak na zdjęciu widać) Jak pisałem wyżej reszta extra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 12 Kwietnia 2015 Share Napisano 12 Kwietnia 2015 Potencjał jest, podobają mi się. Uwagi Kolega wcześniej napisał, ja mogę dołożyć tylko ze spodnie są za czyste ( zwłaszcza białe). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RCTRAX-PL Napisano 12 Kwietnia 2015 Share Napisano 12 Kwietnia 2015 spodnie są za czyste ( zwłaszcza białe). Najlepiej jak wyrzucisz z kolekcji farbę białą i czarną i modele będą od razu bardziej naturalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 12 Kwietnia 2015 Share Napisano 12 Kwietnia 2015 Figurki super pomalowane. Oczywiście oprócz koloru za mocnego na twarzach. Masz rękę! więc czekam na kolejne prace. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damien77 Napisano 12 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2015 Bialy nie jest bialy,zdjecia tak wygladaja po obrobce.Nie mam za bardzo pomyslu na inne wlosy,moze jakies sugestie co do farby?Dziekuje za pozytywne komentarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 12 Kwietnia 2015 Share Napisano 12 Kwietnia 2015 Potencjał masz niesamowity, figurki są świetne. Tylko jakby panowie za długo w solarium byli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 12 Kwietnia 2015 Share Napisano 12 Kwietnia 2015 Kapitalne figurki Gratuluję malowania - buźki wedle uznania i gustów, ale całość świetnie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corporal_PL Napisano 13 Kwietnia 2015 Share Napisano 13 Kwietnia 2015 Daruj sobie czołgi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 13 Kwietnia 2015 Share Napisano 13 Kwietnia 2015 Tylko jakby panowie za długo w solarium byli. W 1975 roku niemiecki konstruktor Friedrich Wolff zbudował pierwsze łóżko. Pewnie wcześniej testował na swoich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damien77 Napisano 13 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2015 Z tymi twarzami to jest tak, kolory są przekłamane teraz bo zdjęcia są po obróbce.W rzeczywistości wyglądają bardziej jak by stali na mrozie Malując twarze korzystałem z poradnika Ak Interactive oraz ich farb , jeżeli ktoś miał z nim do czynienia to wie ze przedstawiony w nim sposób malowania jest bardzo charakterystyczny ( mocne kontrasty ). Przy następnej figurce użyję farb Vallejo i zobaczę co z tego wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 13 Kwietnia 2015 Share Napisano 13 Kwietnia 2015 Mam Ak 3010 też z nich korzystam. I wczoraj mi to samo wyszło. Więcej dawaj Ak3013. A głownie używam podkład 3011 i 3012 i 3013. Na wgłębienia braz van dyka+ terpentyna. Nos ,czoło, broda biała van dycka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 13 Kwietnia 2015 Share Napisano 13 Kwietnia 2015 Oprócz wyżej wymienionych uwag, fajnie byłoby skupić się też na odtworzeniu poprawnego kamuflażu, jeśli już za niego się zabieramy. Akurat w przypadku Splittera nie powinno być żadnego problemu. Na Zelbahnie fajnie widać rozkład plam i ich powtarzalność, dzięki czemu można poprawnie odtworzyć ułożenie plam. Kto nie ma oryginału, zawsze może wspomóc się netem http://www.mp44.nl/equipment/zelt_new.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damien77 Napisano 13 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2015 PiterATS jezeli przyjrzysz sie figurką z kamuflazem spliter to zaloze sie ze nie znajdziesz 2 takich samych.Przeciez mundur jest szyty z wielu kawalkow materialu , po za tym nie staram sie odtworzyc czegos kropka w kropke bo nie o to w tym chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 13 Kwietnia 2015 Share Napisano 13 Kwietnia 2015 Hmmm... Zawsze myślałem ze własnie o odtworzenie oryginału chodzi, ale spoko to przyjdzie z czasem. Kurtka jest ok ale spodnie można zrobić lepiej następnym razem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 13 Kwietnia 2015 Share Napisano 13 Kwietnia 2015 Kamuflaż był nadrukowywany na materiale. Farba do nadruku była nakładana na bębny, na których był wcześniej wytłoczony wzór kamuflażu. Materiał był puszczany między bębny, co powodowało nadruk układu plam. Wzór kamo z rozkładem plam i ich wielkością był w przypadku Niemców ten sam. Różnice występowały z kolei w odcieniach kolorów i ich nasyceniu. A te były wręcz kolosalne, bo wynikało to z użytych farb i ich kolorów czy mieszanek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 17 Kwietnia 2015 Share Napisano 17 Kwietnia 2015 Daj sobie spokój z czołgami - maluj figurki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damien77 Napisano 18 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2015 Dlatego ze figurki dobrze wychodza czy czolgi kiepsko ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 19 Kwietnia 2015 Share Napisano 19 Kwietnia 2015 Odrobina kokieterii nigdy nie zaszkodzi... Ja w ogóle wolę figurki, może dlatego takie subiektywne spostrzeżenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi