Praetorian Napisano 14 Stycznia 2008 Share Napisano 14 Stycznia 2008 No nie powiem... Wygląda znakomicie Co do tego zderzaka, to faktycznie dziwny patent. W oryginale podnosi się sama maska, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 14 Stycznia 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 14 Stycznia 2008 Dzięki Tak dokłaqdnie podnosi się sama maska, ale miałem do wyboru: - Przykleić zderzak do ramy i maska się nie otwiera - Przykleić zderzak do maski i można zobaczyć silnik, nad którym się męczyłem, przewody, drążek kierowniczy itp. Wybrałem to drugie, trudno tak to jest, przy pierwszym modelu ciężarówki jaki się skleja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 15 Stycznia 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 15 Stycznia 2008 Witam. W dniu dzisiejszym, pomalowałem bezbarwnym ramię dzwigu. Czarnym matem MM, pomalowałem Anteny, wyćieraczki szyb przednich oraz chlapacze. Elementy te zostanę jeszcze pomalowane, bezbarwnym matowym. Tak samo przewód, który znajduje się między filtrem powietrza, a silnikiem. I na koniec dobra wiadomość, kalka z logo Westernstara, znalazła się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 15 Stycznia 2008 Share Napisano 15 Stycznia 2008 I na koniec dobra wiadomość, kalka z logo Westernstara, znalazła sięTo gratulacje. Cieszę się razem z Tobą, wiem, co to znaczy zgubić coś z modelu.Btw, jeśli jeszcze tego nie dałem znać, bacznie obserwuję postępy w pracy; i za każdym razem, jak tylko coś nowego się pojawi w tym temacie, to muszę z wrażenia zbierać koparę z podłogi... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 16 Stycznia 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 16 Stycznia 2008 Witam. Dzięki Kermit, cieszę się że ci się podoba. Dzisiaj przydzedł czas, na przyklejenie kilku elementów do nadwozia. Przewód powietrza, z którego ściągnąłem maskowanie, dokleiłem tam gdzie jego miejsce. Przykleiłem także, anteny i wycieraczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 17 Stycznia 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 17 Stycznia 2008 Witam. Dzisiaj przyszła kolej na malowanie lin. Kolor to zmieszane kilka kropel silvera, oraz gun metal z MM. Malowałem to ręcznie i w kilku miejscach farba znajduje się tam gdzie nie powinna, ale to żaden problem ponieważ da się zetrzeć jakimś patyczkiem. Malowałem też haki, kolorem gun metal z MM. Jeszcze będzie mała korekta, malowania obrotowych bębnów z przodu. Liny nawiniete na bębny Lina główna. I linka trzymająca ramię dzwigu w pozycji Zawieszonej. Kolor liny, nie sieci się tak jak na zdjęciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 17 Stycznia 2008 Share Napisano 17 Stycznia 2008 Co to ja chciałem napisać Aaa już wiem... Jeśli chodzi o takie "wyjścia" farby na lakier właściwy, to nie należy się tego bać. Baaaardzo ładnie schodzi farba modelarska z lakieru w sprayu potraktowana patyczkiem higienicznym zamoczonym w rozcieńczalniku Wamodu. Dzięki temu uratowałem grill od Magnumki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 17 Stycznia 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 17 Stycznia 2008 Praetorian, czy chodzi Ci o roźcieńczalnik do emalii? Bo już raz na tym modelu się naciąłem, podczas malowania obramowań na drugiej kabinie. Marker mazną mi lekko lakier i chciałem to zmyć. Użyłem zmywacza do paznokci i zmyło mi aż lakier do plastiku . Więc teraz, chcę być ostrożny i wolę Cię oto zapytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 19 Stycznia 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 19 Stycznia 2008 Witam. Wczoraj pomalowałem kierunkowskazy, a dokładniej pomarańczowe niby szkiełka. Także dokończyłem drążek kierowniczy, muszę go pomalować na czarno, jak w orginale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 19 Stycznia 2008 Share Napisano 19 Stycznia 2008 Jawkers dokładnie chodziło o WAMOD-owski Rozcieńczalnik do emalii Jednak na początku ostrożnie zobacz, czy nic się nie dzieje z lakierem właściwym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 21 Stycznia 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 21 Stycznia 2008 Witam. Praetorian bez przerwy, używan tego roźcieńczalnika. Wyprubuję twoją metode, lecz tak jak piszesz, na jakimś skrawku nie widocznym w razie jak by coś się złego działo z tym to nie będzie to widoczne. Dzięki za podpowiedz! Wczoraj dokleiłem linę, która tak będzie już na stałe, oraz zamocowałem linę która ma za zadanie trzymać całe ramię. Także dokleiłem kierunkowakazy. I widok z tyłu. Dzisiaj mam za zadanie, pomalować chlapacze bezbarwnym matowym, więc po wszystkim pokażę jak wyglądają, po nałożeniu lakieru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 21 Stycznia 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 21 Stycznia 2008 Witam. Zdjęcie, polakierowanych chlapaczy, o którym wspominałem wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 22 Stycznia 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 22 Stycznia 2008 Witam. Dzisiaj przygotowałem ostatnie dwa elementy, które będą pomalowane w kolorze chromu. Są to Siłowniki które unoszą ramię dzwigu. Oraz, dwa dekielki na koła przednie. PS. Myślę o założeniu łańcucha, na końcu ramienia, w celu wypełnienia pustki. Tylko nie wiem, czy podczas cholu jakiejś ciężarówki, jest ona zabezpieczona łańcuchem? Zdjęcia tego o co mi chodzi, przedstawię jutro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 23 Stycznia 2008 Share Napisano 23 Stycznia 2008 Tak łańcuch służy co mocowania ciężarówki . Zaczepia się go o oś [łańcuch]. A model ogladam od kilku stron, bo napoczątku nie byłem zaintersowany lecz stwierdzam że odwalileś kawał dobrej roboty . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 23 Stycznia 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 23 Stycznia 2008 Witam. Dzięki Fliper_nx za pomoc i cieszę się że model Ci się podoba Przedstawiam zdjęcia o których wspominałem we wcześniejszym poście. Na końcu ramienia łańcuch, który myślę, że coś wniesie do modelu. Lecz czy podczas jazdy samochody tego typu mają łeńcuchy dołączone do ramienia? No ale można powiedzieć, że kierowca włśnie się rozkłada. Łańcuch jest tylko owinięty, w celu zerknięcia jak się to prezentyje, jeżeli bym go użył, wówczas zamocuję go na ramieniu i pomaluję. Dokleiłem także, chlapacze przód i tył, oraz schodek nad chlapaczem. Wkleiłem lusterko, skierowane w dół, nie wiem jak się takie lusterko nazywa. I całość z tyłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Napisano 23 Stycznia 2008 Share Napisano 23 Stycznia 2008 nie jsetem pewien ale chyba widziałem samochud ciężarowy z takimi łańcuchami a model bardzo łądny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 23 Stycznia 2008 Share Napisano 23 Stycznia 2008 Wszystko łądnie zrobione tylko zamień ten łańcuch na taki o splocie prostopadłym bo ten wogóle nie nadaje się ani do ciężarówek ani do wreckera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 23 Stycznia 2008 Share Napisano 23 Stycznia 2008 Ciao tutti! Piękny Jedno pytanko: Co się stało z prawą szybą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 23 Stycznia 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 23 Stycznia 2008 Ok, dzięki . Poszukam takiego łańcuszka, a jak nie będę miał to będę musiał kupić gdzieś. Takie łańcuszki są chyba dawane, do różnego rodzaju wisiorków na szyję. Z szybą od pasażera? Jest upaćkana od paluchów, jeszcze na sam koniec go w całości wypolaruję i szyby przetrę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bocian Napisano 23 Stycznia 2008 Share Napisano 23 Stycznia 2008 A czy na czwartym zdjęciu od dołu, tam koło zbiornika klej ci przypadkiem nie wyszedł na wierzch ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 23 Stycznia 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 23 Stycznia 2008 Witam. Bocian, czy chodzi o miejsce, łączenia chlapacza z błotnikiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bocian Napisano 23 Stycznia 2008 Share Napisano 23 Stycznia 2008 Tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 23 Stycznia 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 23 Stycznia 2008 Dzięki za wskazanie miejsca . Tak to klej, podczas przyklejania poruszyła mi się najwyrażniej ręka i musiało się lekko upaprać. Zamaluję to bezbarwnym matowym i wszystko będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 23 Stycznia 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 23 Stycznia 2008 Witam. Części które idą pod chrom, już pomalowałem czarnym połyskiem. Czarny kolor, otrzymał także drążek kierowniczy. Wcześniej pisałem, że poszukam łańcuchów jakie mam w domu i niestety znalazłem takie które nie odpowiedają temu, jakiego szukałem. Tem pierwszy by się nadawał, lecz ma płaskie oczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 24 Stycznia 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 24 Stycznia 2008 Witam. Dzisiaj pomalowałem dekle na koła oraz przykleiłem je, także siłowniki zostały pomalowane. Pomalowałem także spinki, uchwyty na srebrno, a paski na czarny mat. Na siłownikach, sprawdzę jak zachowuje się chrom, po pomalowaniu go lakierem bezbarwnym (połysk) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi