Super Moderator jawkers Napisano 8 Grudnia 2007 Autor Super Moderator Share Napisano 8 Grudnia 2007 Dla krasnoludków Dzisiaj kupiłem spray z Motipa jakim będę malował wszystko co czerwone. Zmalazłem wzrokowy odpowiednik Model Mastera. Farbka Model Master to "red gloss", a Motip to "red daewoo" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 8 Grudnia 2007 Share Napisano 8 Grudnia 2007 mrm mam podobny sprey albo nawet ten sam :| hehe:) a tak wyglada mój kolorek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 8 Grudnia 2007 Autor Super Moderator Share Napisano 8 Grudnia 2007 No super. Ale wiesz czego się obawiam? Że nie zgram maski z kabiną i będzie nierówny odstęp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 8 Grudnia 2007 Share Napisano 8 Grudnia 2007 a co nie równo sie zamyka u ciebie? Ja za to mam taki problem jak zbiorniki dokleic do ramy , bo clearu nie polozyłem na nia no i sie farba rozmywa jak klejem sikne:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 8 Grudnia 2007 Autor Super Moderator Share Napisano 8 Grudnia 2007 Nie jeszcze do tego etapu nie doszedłem ale wiesz, jak będę to kleił to chciałbym, żeby łączyło się na styk a nie z jednej strony super a z drugiej 1mm odstępu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 8 Grudnia 2007 Share Napisano 8 Grudnia 2007 wiem o co ci chodzi:). A skleiłes juz deske i na próbe wkładałes do kabiny?. bo jestem ciekaw czy tez masz dosc spora dziure miedzy szyba a decha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 8 Grudnia 2007 Autor Super Moderator Share Napisano 8 Grudnia 2007 Jeszcze nie próbowałem bo dopieszczam wnętrze, ale jak przymierze to dam Ci znać i napiszę jak to siedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 8 Grudnia 2007 Share Napisano 8 Grudnia 2007 Ja miałem dziurę około 3 mm, ale jest to do naprawienia... Trzeba trochę pod innym kątem przykleić dechę do podłogi i powinno wejść bez szpary, albo prawie bez szpary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 8 Grudnia 2007 Share Napisano 8 Grudnia 2007 hm , ja zrobie tak jak w moim fordzie - przedłuze deske Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 8 Grudnia 2007 Autor Super Moderator Share Napisano 8 Grudnia 2007 Teraz mam inny problem, a mianowicie osłona wlotu powietrza w kabinie po lewej stronie samochodu, stojąc przed nim jest mniejsza niż sam wlot. Kozi czy u ciebie też tak jest? Trzeba będzie ją zrobić od nowa, na zdjęciach które posiadam jest ona większa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 9 Grudnia 2007 Autor Super Moderator Share Napisano 9 Grudnia 2007 Witam. Na sucho złożone wnętrze. Desce przydał by się "Wash" Fotele pomalowałem jedną warstwą lakieru bezbarwnego matowego Kabina pomalowana od środka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 9 Grudnia 2007 Share Napisano 9 Grudnia 2007 malowałes sprejem oczywiscie od srodka kabine? Deske widze ze przykleiłes ale jakos inaczej bo na zabkach nie zachaczłes:| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 9 Grudnia 2007 Share Napisano 9 Grudnia 2007 Jeszcze nie jest przyklejona, tylko przyczepiona na sucho chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 9 Grudnia 2007 Share Napisano 9 Grudnia 2007 Teraz mam inny problem, a mianowicie osłona wlotu powietrza w kabinie po lewej stronie samochodu, stojąc przed nim jest mniejsza niż sam wlot.Kozi czy u ciebie też tak jest? Trzeba będzie ją zrobić od nowa, na zdjęciach które posiadam jest ona większa. Tak, tez tak mam szjas niezly:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 9 Grudnia 2007 Autor Super Moderator Share Napisano 9 Grudnia 2007 Witam kolegów. Deska nie jest przyklejona, tylko złożona bez kleju. Tak kabina jest sprayem pomalowana i tak będzie z całym modelem. A tą osłonę to ja będę od nowa robił, bo ta orginalna jest za mała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 10 Grudnia 2007 Share Napisano 10 Grudnia 2007 z tą maską bedzie problem hmm na sucho zmontowalem wszytko i jakos nie równo to wychodzi. A tak mniej wiecej będzie mój wygladał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 10 Grudnia 2007 Autor Super Moderator Share Napisano 10 Grudnia 2007 Cześć. Właśnie też na sucho złożyłem i miałem nierówny odstęp. Może to zależy głównie od przyklejenia tych mocowań. Troszke pod innym kątem i będzie prosto, no a jak nie to może trochę to wykrzywić i dopasować na ciepło "nad świeczką"? EDIT: Popatrz na tą fotkę. Osłona jest większa od samego wlotu. A po drugie maskę do kabiny dociąga pasek, a w tym modely też jest taki pasek. Może on jakoś załatwi sprawę, że kabina z maską będą do siebie przylegały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 10 Grudnia 2007 Autor Super Moderator Share Napisano 10 Grudnia 2007 Wybaczcie, że nie edytuje poprzedniego posta, ale to oddzielny wątek. Wykonałem osłonę wlotu powietrza. Jeszcze kilka poprawek i będzie dobrze. Osłonę wykonałem z polistyrenu spienionego. Chyba jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 10 Grudnia 2007 Share Napisano 10 Grudnia 2007 o ładnie ładnie:) ja myslałem o rozcięciu starej i przedłuzeniu - poszerzeniu jej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 10 Grudnia 2007 Autor Super Moderator Share Napisano 10 Grudnia 2007 No też można tak zrobić, ale skoro mam materiał do wykonania tego elementu, to wykonam go od podstaw. PS. Kozi całkiem fajnie wygląda twoja maszyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bocian Napisano 10 Grudnia 2007 Share Napisano 10 Grudnia 2007 relacje obserwuje od dłuższego czasu i powiem ze bardzo się starasz ale mam jedno pytanie: dlaczego nałożyłes tak haotycznie ten czerwonu lakier ?? bo od dołu jest a na góre to brakło ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 10 Grudnia 2007 Autor Super Moderator Share Napisano 10 Grudnia 2007 Nie, nie zabrakło. Tylko chciałem dorobić tą osłonę, a po jej przyklejeniu dopiero pomalować, żeby nie było większych różnic w grubości położonej farby. Dzisiaj powinienem pomalować całość, tak że fotki dam wieczorem lub jutro. Następnie dam kalki i lakier oraz zapodam szlifowanie i polerkę. Chcę aby się świecił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 10 Grudnia 2007 Share Napisano 10 Grudnia 2007 Fajnie fajnie Ja w swoim WS zapomniałem o tej osłonie wlotu i w ogóle jej nie przykleiłem. Co do pasków od maski, to musiałbyś zrobić ją zamkniętą, żeby coś dały, albo zrobić je ruchome/ściągane jak w oryginale. Cały widz polega na tym, żeby odpowiednio powyginać te zaczepy które przyklejasz do maski i montujesz później tymi cyckami do ramy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 10 Grudnia 2007 Autor Super Moderator Share Napisano 10 Grudnia 2007 Fajnie fajnie Ja w swoim WS zapomniałem o tej osłonie wlotu i w ogóle jej nie przykleiłem. Co do pasków od maski, to musiałbyś zrobić ją zamkniętą, żeby coś dały, albo zrobić je ruchome/ściągane jak w oryginale. Cały widz polega na tym, żeby odpowiednio powyginać te zaczepy które przyklejasz do maski i montujesz później tymi cyckami do ramy. Dzięki wielkie, zobaczymy jak to będzie wyglądało po naniesieniu farby. Kabina, już jest w trakcie schnięcia. No właśnie Praetorian. Tak myślałem, że będę musiał to wyginać na gorąco. To jest zbyt giętkie, żeby to dobrze przylegało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 10 Grudnia 2007 Autor Super Moderator Share Napisano 10 Grudnia 2007 Witam ponownie. Jak pisałem wcześniej, pokazuję zdjęcia kabiny. Kabina już pomalowana i już sucha, wystąpiła gęsia skórka ale w niewielkim stopniu.. A oto efekty. Nałożona szpachla na ubytki powstałe na kabinie sypialnej. Zbiorniki paliwa podczas szlifowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi