bazylms Napisano 5 Sierpnia 2015 Share Napisano 5 Sierpnia 2015 Zdecydowanie bym jakimś brązowym washem go potraktował. Do tego trochę rozjaśnień by się przydało, no chyba że malujesz pędzlem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piecu_KP Napisano 5 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 5 Sierpnia 2015 Bazyl- rozjaśnień nie będzie ani innej tzw modulacji kolorów. Makinen - użyłem tego specyfiku: http://www.affinitymodels.co.uk/p128606/VALLEJO-MODEL-WASH-%22DESERT-DUST%22-FOR-LIGHT-and-DARK-ARMOUR-%2376-522/b0-4802-4802 Ale poprawię jeszcze brązem van dyke, bo faktycznie w ogóle nie widać jakiegokolwiek efektu po tym mazidle od vallejo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 6 Sierpnia 2015 Share Napisano 6 Sierpnia 2015 Za jasny-Bazylms ma rację: brązowy wash. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piecu_KP Napisano 6 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2015 Poprawione. Fotki cyknę prawdopodbnie jutro albo pojutrze. Teraz położyłem sido na pancerzu i wieży więc niech sobie schnie na spokonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piecu_KP Napisano 7 Września 2015 Autor Share Napisano 7 Września 2015 Czcigodni! Wybaczcie za tą zwłokę ale po prostu nie miałem weny na robienie fotek. Model podłubałem (prawie na ukończeniu. Pozostały jeszcze anteny do wklejenia.) i wyszedł taki oto stworek. Pierwszy raz w swojej karierze pobawiłem się pigmentami i jestem zachwycony jakie efekty można uzyskać np na gąsienicach. Chciałem troszkę mocniej Bradleya przykurzyć ale nie do końca mi to wyszło. Niestety zostanie tak jak jest, gdyż nie mam pomysłu co mogę z tym zrobić. Oto kilka fotek przed końcem warsztatu. I tak wiem, kalkomanie to kpina ale takie miałem w zestawie i takie mi się nawet podobają chociaż do oryginału to się nijak nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 7 Września 2015 Share Napisano 7 Września 2015 Coś wash nie tegez, zwłaszcza tylna płyta Za słabo wytarty i nawet za bardzo za brud i zacieki nie może robić... Dasz radę to jeszcze poprawić? Może stonuj kurzeniem, teraz za bardzo się to wybija. Przy okazji zniknie trochę druga rzecz, która niekorzystnie się odznacza - tylne fragmenty na bocznych pancerzach, widać wyraźnie, gdzie podziałałeś pigmentami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piecu_KP Napisano 7 Września 2015 Autor Share Napisano 7 Września 2015 Te boczne pancerze chciałem delikatnie przykurzyć ale nie wyszło to kompletnie. Tylna płyta będzie otwarta także nie będzie kompletnie widoczna. A z washem miałem problem, bo dalej widać jak się rozpływał przy kładzeniu. Dobrze to widać pod światło jak się spojrzy. Na pewno spróbuję coś z tym zrobić ale muszę znaleźć sposób jak sprawić aby ten kurz był taki bardzo delikatny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi