Skocz do zawartości

Dai-Nippon Teikoku Rikugun! (IJA)

Herod

Rekomendowane odpowiedzi

Malowanie w takiej małej skali to sztuka. Brawo! Bardzo mi się podoba.

Jedyne co bym podciągnął, żeby praca była jeszcze lepsza to:

- zwiększenie kontrastów, co przy małych modelach poprawia odbiór wizualny z odległości

- do kolb karabinów użyć innego odcienia brązu gdyż zlewa się z brązami na skórze

Bardzo wam dziękuję. ;)

W sumie te ludziki mają ok. 2,5cm. Takie małe nie są (malowałem o wiele mniejsze).

Dziękuję za uwagi. Nad kolbami pomyślę choć się do koloru karabinów przyzwyczaiłem.

Nad kolbami pomyślę choć się do koloru karabinów przyzwyczaiłem.

No to zmień brąz innego elementu figurki. Chodziło mi tylko o to, żeby była większa różnorodność odcieni brązu.

Nad kolbami pomyślę choć się do koloru karabinów przyzwyczaiłem.

No to zmień brąz innego elementu figurki. Chodziło mi tylko o to, żeby była większa różnorodność odcieni brązu.

• 2 weeks later...
  • 3 months later...

Super pomalowane :-)

Jedyne co mi się rzuca w oczy to oczy :-)

Robiłeś kreski czy kropki? Niektórzy wyglądają jakby mieli wytrzeszcz a jak wiadomo Japończycy mają małe oczka ;-)

Poza tym wszystko mi się podoba

• 3 weeks later...
  • 2 months later...

Dzięki.

DSCF2410.JPG

Tutaj "progres". Kombinuję ze światłem aby pokazać jak najwięcej tego co robię na figurce... i najlepsze efekty uzyskuję przy zwykłej żarowej setce jakiej używam do malowania, bez tła.

Do Japończyków używam farb Army Paintera, Lifecolor i Vallejo.

AP Brown Oak + V Japanese Uniform pół na pół i jadę stopniowo do góry aby potem rozjaśnić czystym kolorem i mieszanką Vallejo z AP Skeleton Bone.

Morda to AP Tanned Flesh, potem mieszanka z Barbarian Flesh, czysty i mieszanka bf z V Basic Skin Tone.

Bardzo ładnie wyszli. Zdecydowanie moim ulubieńcem jest nieszczęśnik w pinglach - można prosić o zbliżenie mordki?

W paru miejscach bezlitosny aparat wyciągnął nie do końca zniwelowane szwy łączenia form na hełmach, ale na żywca pewnie tego nie widać.

I jeszcze pytanie- farby Army Painter to po prostu Vallejo Model Color, tak? Pytam, bo kupiłem parę dni temu przecenione o połowę zestawy na cdp.pl , a jeszcze nie miałem czasu nawet ich otworzyć.

Bardzo dziękuję za komentarze. ;)

Potem wrzucę takowe ale to będzie jedynie wycinek z dużego zdjęcia. Mam zbyt wiele problemów z moim fotograficznym studiem aby robić zdjęcia ad hoc.

Faktycznie łączenia zostały, za szybko składałem.

Jeżeli Army Painter to Vallejo to jedynie game color. Są zbyt rzadkie aby należeć do serii model, aczkolwiek to prawdopodobnie osobna seria farbek, a nie przepak.

Ckm Type 3.

http://vaevictis15mm.blogspot.com/2015/12/ciezki-karabin-maszynowy-type-3-type-3.html

DSCF2403.JPG

DSCF2404.JPG

DSCF2405.JPG

DSCF2406.JPG

• 2 months later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 3 months later...
  • 4 weeks later...
  • 6 months later...

• 4 weeks later...