Edler Napisano 25 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2007 HOHOHO. Mam coś dla was.Podwozie skończone w 99%, pozostało tylko nakleić klaki So foty I moje ulubione zdjęcie na dużym zoomie. Mam nowy aparat i mam nadzieję ze zdjęcia są trochę lepsze. Co prawda nadal jest to matryca 5 megapixeli lecz jest to już pro kompakt z większą liczbą funkcji. Co do modelu to jestem zadowolony. Jednak jest kilka mankamentów, które mnie osobiście denerwują. Na przykład klosze lamp są krótsze niż miejsce, w które się je wkłada. Muszę się też wam przyznać do czegoś.Krzywo skleiłem ramę przez co lewe bliźniaki nie dotykają ziemi , mam nadzieję że nie odbije się to na kabinie, jeszcze dziś foty kabiny, tylko mi sie akumulatory naładują. Zapraszam również wieczorem do forum konkursowego gdzie powracam z naczepą. Wesołych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 25 Grudnia 2007 Share Napisano 25 Grudnia 2007 Ten zbiornik z tyłu - nie podszlifowałeś połączeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 25 Grudnia 2007 Share Napisano 25 Grudnia 2007 Nie tylko rama jest krzywa, również lewa owiewka idzie pod kątem, no i te wszędobylskie szwy np na resorach, przedniej belce, poduszkach itd. Bardzo łatwo można je usunąć, ja zeskrobuję je zwykłym nożykiem i wygładzam papierem ściernym. Również na przewodzie z turbiny do interkolera przydała by się szpachla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edler Napisano 25 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2007 wiem ;( niestety tego już nie poprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 25 Grudnia 2007 Share Napisano 25 Grudnia 2007 Ładnie.Te bliźniaki są nie widoczne wiec nie masz się co martwić.Mam nadzieje że nie będziesz miał takich problemów jak ja z R-ką gdzie kabina nie zachodzi na błotniki, i trzeba trochę docisnąć.\ P.S na tym twoim ulubionym zdjęciu wygląda jak by zbiornik paliwa odpadł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edler Napisano 25 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2007 A tak odpadł, ale już jest na miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szupek Napisano 26 Grudnia 2007 Share Napisano 26 Grudnia 2007 (edytowane) fajny model! Przyczepił bym się do malowania tylnich świateł są za przeźroczyste i rozmieszczenie kolorów troszeczke nie pasuje,tak ogólnie wszystko ok pozdro Edytowane 26 Grudnia 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edler Napisano 26 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2007 to że osłony idą pod kątem jest efektem tego że rama jest krzywa.Niestety z 4 modeli to dopiero moja 2 rama, lecz teraz jak będę kleił w naczepie to z poziomica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 26 Grudnia 2007 Share Napisano 26 Grudnia 2007 Faktycznie rama jest przekoszona po długości, zanim napisałem poprzedni post zauważyłem tylko różnice w wysokosci podłużnic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edler Napisano 26 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2007 Uczę się na błędach niestety swoich :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 27 Grudnia 2007 Share Napisano 27 Grudnia 2007 E nie martw się tata jak wczoraj zaczął kończyć black edition to tylne prawe koło w ogóle ziemi nie dotyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinzo56 Napisano 27 Grudnia 2007 Share Napisano 27 Grudnia 2007 koledzy ale w modelach bardzo ciężko jest zrobic wszystko b. dobrze. wystarczy ze odlew jest trochę zle zrobiony i juz jest inaczej, wiec nie ma sie co przejmowac. Ciekawe czy wam sie tak nie stało ze model jest trochę krzywy? napewno! ostatnio miałem problem w Scani R z silnikiem, jak go umiejscowiłem na swoim miejscu to kabina nie mogła siąśc tak jak miała, wiec ja zaczlem kombinowac: podcinałem, cudowałem, i cały silnik poszedł i pare mm w doł i juz jest ok, a wszystko zrobiłem poprawnie no ale cos zle;/ Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 27 Grudnia 2007 Share Napisano 27 Grudnia 2007 JA składałem Scanie R i takiego problemu nie miałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edler Napisano 27 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2007 Witam! Jestem zmęczony po cało dziennej walce z modelami więc powiem tylko że kabina jest już w podkładzie a jutro pójdzie kolor czyli sreberko Szlifowanie do lekkiej poprawy.Zapraszam do tematu z naczepą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czolgista55 Napisano 27 Grudnia 2007 Share Napisano 27 Grudnia 2007 Wydaje mi się czy widze mały ubytek?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edler Napisano 27 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2007 Tak jest z każdej strony , nie jest to ubytek tak już było ale przyjdzie jeszcze jedna cześć która to zasłoni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 27 Grudnia 2007 Share Napisano 27 Grudnia 2007 No ale to już mogłeś zaszpachlować: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edler Napisano 28 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2007 To jest klej który muszę zeszlifować ale spróbuje jeszcze szpachlą to machnąć bo pod podkładzie nie wygląda najładniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edler Napisano 30 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2007 (edytowane) Pomalowałem kabine kolorem. Wyszło dobrze, mi się podoba choć są pewne niedociągnięcia ale się całe życie człowiek uczy Kabina Oto co spartaczyłem Chciałem tą obramówke schowka uwydatnić i po rysowałem farbę i źle zeszlifowałem syf, który został ;/ Grill Tylna ściana I fotele, na nie przyjdzie jeszcze siatka 0,2 mm Teraz biorę się za maskowanie atrapy chłodnicy, która będzie w kolorze czarnym, a następnie niespodzianka na kabinie Edytowane 30 Grudnia 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 30 Grudnia 2007 Share Napisano 30 Grudnia 2007 hmm ładny kolor nawet . motipem smigałes? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1990 Napisano 30 Grudnia 2007 Share Napisano 30 Grudnia 2007 Czemu nie przykleile tylnej sciany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 30 Grudnia 2007 Share Napisano 30 Grudnia 2007 A gdzie te fotele?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edler Napisano 30 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2007 kozi84 Jest to humbrol 11. Marcin1990 Tylna śćiana nie jest wklejona bo słyszałem że potem mogą być problemy z wsadzeniem wnętrza Truckerek93 Kurczaki pomyliłem kody, już poprawiam Zamaskowałem kabinę do malowania atrapy, ale to już po nowym roku jak kac zjedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 30 Grudnia 2007 Share Napisano 30 Grudnia 2007 Problemów z wsadzeniem wnętrza nie żadnych chyba ze ta kabina rużni się aż tak bardzo do kabiny R. A fotele fajne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edler Napisano 30 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2007 Czyli teoretycznie wklejam tylnią ściane to potem elegancko całe sklejone wnętrze mi wejdzie na luzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi