Lipstein Napisano 31 Lipca 2015 Autor Share Napisano 31 Lipca 2015 Bazyl, to co na Twoich fotkach to rekonstrukcja, widziałem jak je spawano, ale wiem, trzeba je jeszcze dopracować do osłony transmisji i chyba skrócić przede wszystkim. Fotka i malowanie zrobione tak na szybko, w nowej "siedzibie", bo już nie mogłem usiedzieć w mieszkaniu. "Jedynka" poszła na malowanie sypialni i jednocześnie pokoju dla Juniorki, skąd się wyprowadziłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 31 Lipca 2015 Share Napisano 31 Lipca 2015 A "Namysłów"czeka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 31 Lipca 2015 Share Napisano 31 Lipca 2015 A to nie wiedziałem że to rekonstrukcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 31 Lipca 2015 Autor Share Napisano 31 Lipca 2015 Ano, rekonstrukcja, dlatego po przejrzeniu kilkunastu zdjęć stwierdziłem, że możliwa była każda wariacja "na temat", skoro do produkcji używano ciętych palnikami niemieckich przeszkód z plaż i dróg dojazdowych do plaż Normandii Namysłów czeka na B-Day (ok. 17 września br.) i dwa spróbowałem, czy nie mdłe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 1 Sierpnia 2015 Share Napisano 1 Sierpnia 2015 Fajna dziupla, fajny model . Ja aktualnie na desce na umywalce w łazience jadę . A Namysłów jest spoko wg mnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 16 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2015 Czy możliwe, że wczesne Stuarty z okresu lądowania miały Bridge Plates? Jak wartość była na nich umieszczana? Czołg ważył ok. 13 ton, ale może były jakieś wytyczne, że do masy bojowej pojazdu dodawano jakiś "zapas"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 19 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2015 Stan na dzień dzisiejszy: A te graty chcę umieścić na pokrywie silnika i przykryć to jakąś płachtą z masy plastycznej: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Sierpnia 2015 Share Napisano 19 Sierpnia 2015 Czołg na ten moment mi się podoba. Jedynie łopata, a w zasadzie jej uchwyt wygląda słabo. I zdaje się że widać na nim jamkę skurczową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 22 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2015 jamka już zlikwidowana, trzonek pociągnę czymś jaśniejszym i z washa zrobię coś w rodzaju słojów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 29 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2015 Miałem kupiony na jakiejś giełdzie taki bambetl do Shermana, ale nijak mnie nie pasował do już zrobionego modelu. Poleżał trochę i teraz trochę go podpiłowałem i przerobiłem do Stuarta: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 30 Sierpnia 2015 Share Napisano 30 Sierpnia 2015 Pasuje jak ulał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 30 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2015 Bo się nad nim pastwiłem ze szlifierką dwa wieczory.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 8 Września 2015 Autor Share Napisano 8 Września 2015 UP! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 8 Września 2015 Share Napisano 8 Września 2015 Wygląda naprawdę dobrze. Jedno mnie zastanawia, skąd u jednej z najwcześniejszych wersji M3 "zęby" do pokonywania żywopłotów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 9 Września 2015 Autor Share Napisano 9 Września 2015 Artur, to jest takie moje SF: założenie jest takie, że kilka tego typu maszyn przypłynęło z Anglii, gdzie znalazły się poza Lend&Lease, brały udział w lądowaniu i po kilkunastu dniach wjechały w bocage, a po jakimś czasie wyparły je Shermany i M5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 21 Października 2015 Autor Share Napisano 21 Października 2015 Temat nie umarł i konsekwentnie brnę dalej: Tobołki podmalowane, psiknięte bezbarwnym pod brudzenie olejami Dzisiaj wieczorem zacznę robić błoto i nakładać kurz ze startych pasteli. Mam zamiar nie robić imitacji obić farby, tylko model maksymalnie utytłać w ziemi - ma to być ostatni z pierwszej wersji Stuartów, zużyty staruszek który przez przypadek trafił do Francji, przedzierający się przez bocage Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 21 Października 2015 Share Napisano 21 Października 2015 Te brązowe plamy trochę mi nie leżą, ale może w dalszych zabiegach uda się to zniwelować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 21 Października 2015 Autor Share Napisano 21 Października 2015 A co konkretnie się nie podoba? Odcień? Umiejscowienie? Nienaturalne? Pisz Pan, bo dzisiaj mam jeszcze pracować nad tymi plamami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 21 Października 2015 Share Napisano 21 Października 2015 Zdjęcie nr 4 - jakby ochlapany ropą. Takie mam wrażenie. Poczekaj może na inne opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 22 Października 2015 Autor Share Napisano 22 Października 2015 Przy okazji zapytam, czy komuś nie zbywają dwie, trzy plastikowe lufy do Browninga cal. 0,30? Te zestawowe są parszywe, a szkoda mi do tego modelu wkładać dwie toczone lufy z mosiądzu, nie mam też żadnej fototrawonej blaszki do podrasowania tego, co mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 25 Października 2015 Autor Share Napisano 25 Października 2015 Tytłanie czas zacząć! i taki detal na koniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 25 Października 2015 Share Napisano 25 Października 2015 Hej, hej Fajnie idzie, tylko bym to błotko trochę urozmaicił. Trochę jaśniejszych odcieni na tyle pojazdu, jakieś zacieki np. Miga P410 Oil and Grease Stain na kołach, wannie. Zęby z przodu na krawędziach ołówkiem bym przeciągnął. To tyle z "ajabym". A i podoba mi się fotka gdzie widać jak gąski fajnie na opakowaniu się poukładały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corporal_PL Napisano 25 Października 2015 Share Napisano 25 Października 2015 A co tu urozmaicać? Błoto tak właśnie wygląda na czołgu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 26 Października 2015 Autor Share Napisano 26 Października 2015 Na gąsienicach i zębach będą jeszcze jakieś kłącza i trawa, jak dokopię się do pudełka z dodatkami do dioram. Dzięki za pozytywne komentarze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 28 Października 2015 Autor Share Napisano 28 Października 2015 W niektórych miejscach przytnę trawkę, w niektórych podmaluję błyszczącym lakierem aby nadać pozór świeżego błocka, generalnie prace błotne trwają... Pobrudziłem też bety na płycie silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi