Daz Posted May 27, 2015 Share Posted May 27, 2015 Tym razem działko przeciwlotnicze Flak 38, w zestawie z transporterem. Zapraszam do oceny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
7urgen Posted May 27, 2015 Share Posted May 27, 2015 Nie oceniam poprawności malowania na ten okres wojny ale ogólnie model- bardzo mi się podoba. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daz Posted May 27, 2015 Author Share Posted May 27, 2015 dzięki, a chodzi Ci o malowanie transportera czy działa? bo że transporter w tej wersji powinien być żółty w zielono brązowe camo to wiem ;) ale jakoś lubię tą niemiecką szarość, bo malowanie działa wziąłem z tego zdjęcia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted May 27, 2015 Share Posted May 27, 2015 Podoba mi się. Malarsko bardzo ładnie, a czy merytorycznie to się nie znam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pedzelek Posted May 27, 2015 Share Posted May 27, 2015 20mm Flakvierling chyba najlepsza z twoich prac Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
7urgen Posted May 27, 2015 Share Posted May 27, 2015 Znaczy nie przesadzałbym z tym trójbarwnym kamo, jednolity żółty też by dał radę, ale powtarzam to co było w wątku na temat transportera, szrości pod koniec wojny powróciły do łaski choć nie do końca jestem pewien czy w temacie transporterów. Myślę że jako wariacja na temat sprzętu ostatnich tygodni wojny można uznać za może nie poprawny historycznie ale możliwy. Tak czy siak model (jako całość z FLAKiem) bardzo fajny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin M. Posted May 31, 2015 Share Posted May 31, 2015 Pobrudzony i poobijany bez przegięć. Zgrabny i gustowny. Podstawkę zrób, bo aż się prosi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Demonion Posted May 31, 2015 Share Posted May 31, 2015 Podoba mi się. A co do szarych pojazdów pod koniec wojny to wielu z nas zapomina o ośrodkach szkoleniowych i badawczych czy też składnicach sprzętu wycofanego. I tak w 45 na terenie walk spotkamy szare pojazdy oraz pojazdy dla których już na ówczesnym polu walki były przestarzałe. Jeszcze mogę dodać, że gdzieś mam tablice barwną KT gdzie kamuflaż jest uzupełniony szarą farbą (ale nie wiem czy jest poprawna). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts