Ar2r Napisano 18 Listopada 2007 Autor Share Napisano 18 Listopada 2007 Faktycznie wygląda jak by był pokryty goframi. Ale jest to najprawdopodobniej zimmerit. A to jeszcze jeden: A co dioramy to tak jak już wspomniałem wcześniej Stug III(będzie w jednolitym malowaniu coś taki pisakowy..Bo taki mam podany w malowaniu)SdKfz 251...I jeszcze jakieś żołnieżyki. Ale co do koncepcjii to mam dwie. Pierwsza to odpovczywający po bitwie. A druga to może w natarciu. Jeszcze sam nie wiem do końca..A co do wyrzutni to można pomyśleć. Zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Napisano 18 Listopada 2007 Share Napisano 18 Listopada 2007 Spostrzegawczy ludzie z was a oto jakie zdjęcia Stug'a znalazłem: http://www.lonesentry.com/german_antitank/pics/xgerman_antitank14_stug3_stug40.jpg http://germandressdaggers.com/Panzer%20mk%203%20stug%20g.jpg wybrałem 2 najfajniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemos19 Napisano 18 Listopada 2007 Share Napisano 18 Listopada 2007 Nebelwerfera 42 produkuje (albo ma lada dzien wyjsc od nich) Roden. Ale cena bedzie tez ciekawa :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar2r Napisano 18 Listopada 2007 Autor Share Napisano 18 Listopada 2007 O. Ciekawe jak będzie wyglądał (pod względem jakości) I faktycznie jaka cena będzie. A żadna firma teraz nie prdukuje 1/72? Ale raczej zostane przy poprzedniej wersji. Dziękuję za pomoc..A gąski prawie skończone..Niedługo gąsienice wraz z podstawą i zawieszeniem pokażę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemos19 Napisano 18 Listopada 2007 Share Napisano 18 Listopada 2007 Pod względem jakości zapewne bardzo dobrze. Inna firma w plastiku nie produkuje. Zywica jest jakbys bardzo chcial Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar2r Napisano 18 Listopada 2007 Autor Share Napisano 18 Listopada 2007 To nie jest aż takie potrzebne. Zresztą takie Nebelfery występowały w grupach. I tak jak wczesniej wspomniałem zostanę przy wcześniejszej koncepji. Pzdr.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArmiA Napisano 19 Listopada 2007 Share Napisano 19 Listopada 2007 Gdzieś na necie widziałem kartonowego nebelwerfera w 1:100, konwersja na 1:72 i wykonanie go w plastiku nie będzie chyba zbyt skomplikowane. Jakby co służę linkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar2r Napisano 19 Listopada 2007 Autor Share Napisano 19 Listopada 2007 Bardzo proszę, wszystko się przyda. Można się zawsze dokształcić. A co myślicie o doczepieniu dodatkowych gąsienic. Na jednej z części pancerza? Tak jak tutaj: Zostało mi trochę gąsienic, lecz czy w Smoleńsku używali tego sposobu? Jeszcze poszukam, ale jeżeli coś wiecie to pomóżcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar2r Napisano 19 Listopada 2007 Autor Share Napisano 19 Listopada 2007 Hejas. Mam pytanie dotyczące figurasek birących udział w dioramce. Czy taki oddział grenadierów pancernych był by dobry? A teraz pogwałcę trochę moją obietnicę. Ale żeby nie było to dam parę fotek z rozwoju moich prac. Teraz będzie to zawieszenie, tzn. wanna czyli dolna część czołgu. Pierwsze: Drugie...i jednocześnie druga strona I TRZECIE.Z góry Przepraszam za jakość fotek, ale nie mam aparatu i muszę się zdać na łaskę brata. A co do nadmiaru kleju to ciut mi się polało bo mam drobne problemy z dozownikiem, ale poza tym tego nie będzie widać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil zoszak Napisano 19 Listopada 2007 Share Napisano 19 Listopada 2007 Dokonałeś dobrego wyboru nabywając ten zestaw figurek... Zestaw przedstawia właśnie niemieckich żołnierzy w latach 1942/43. Oczywiście mundury letnie. Zestaw jest naprawdę dobrze odlany i figurki przedstawione są w ciekawych pozach. Życzę Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Napisano 20 Listopada 2007 Share Napisano 20 Listopada 2007 no no figurki są naprawde świetne życze ci powodzenia w dalszych pracach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DBauer Napisano 20 Listopada 2007 Share Napisano 20 Listopada 2007 Szkoda że foty słabe :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Napisano 20 Listopada 2007 Share Napisano 20 Listopada 2007 następnym razem postaram się mu zrobic lepsze foty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DBauer Napisano 20 Listopada 2007 Share Napisano 20 Listopada 2007 To twój brat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Napisano 20 Listopada 2007 Share Napisano 20 Listopada 2007 no tak ale to brat cioteczny a co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DBauer Napisano 20 Listopada 2007 Share Napisano 20 Listopada 2007 Tak tylko pytam. Mam nadzieję że go wspomagasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Napisano 20 Listopada 2007 Share Napisano 20 Listopada 2007 no pewnie ze tak ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar2r Napisano 20 Listopada 2007 Autor Share Napisano 20 Listopada 2007 Hejas. No to jedziemy dalej. Oto tak jak mówiłem moja pierwsza klejona gąsienica, już założona na modelu. było trochę trudno ale jestem dość zadowolony jak na pierwszy raz. Wzmocniłem trochę budę (no może trochę więcej niż trochę ) przed ryzykiem zwężenia się ścianek przy klejeniu.. Chętenie usłyszę słowa krytkyki (chociarz wiem nie ma z czego prawie zobaczyć modelu ale jakoś jest ) A teraz jest już, pierwsze przyłożenia budy do reszty i mamy zarys bryły. A tu porównanie do łyżeczki kuchennej. Wyszło jak wyszło zobaczymy co będzie dalej... I małe sprostowanko. Co do tych żołnieżyków to ja ich wtedy nie kupiłem, dopiero dziś je kupiłem i kiedy przyjdą to napewno dam szczegółowego in-box'a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArmiA Napisano 21 Listopada 2007 Share Napisano 21 Listopada 2007 http://mikromodele.cba.pl/pojazdy.htm Wprawdzie to Racketenwerfer a nie Nebelwerfer, ale może komuś się i tak przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Napisano 21 Listopada 2007 Share Napisano 21 Listopada 2007 No Artur bardzo fajne ci gąsienice wyszły, ja nie mam zastrzeżeń. Wyszły ci lepiej niż mi w poprzednim modelu :PP A co do fotek to teraz ja mu ich nie robiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemos19 Napisano 21 Listopada 2007 Share Napisano 21 Listopada 2007 Mam prośbę - gdy robisz zdjęcia z bliska, włącz tryb macro, będzie aparat łapał ostrość wtedy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DBauer Napisano 21 Listopada 2007 Share Napisano 21 Listopada 2007 Myślę że ten aparat nie ma macro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 21 Listopada 2007 Share Napisano 21 Listopada 2007 Myśle że aparat to komurka. Ładnie to wyglonda no i gonsienice zrobiłeś do końca. Kiedyś skleiłem (prawie w całość) czołg w tej skali ale na gąsienicach poległem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Napisano 21 Listopada 2007 Share Napisano 21 Listopada 2007 to nie była komórka to był kamera internetowa :PP jak dobrze pamiętam z rozmowy z Arturem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar2r Napisano 21 Listopada 2007 Autor Share Napisano 21 Listopada 2007 Tak, tak.. To była kamerka komputerowa, ale jak będę mógł to będę robił fotki aparatem to będą lepsze.. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi