Ar2r Napisano 17 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2008 I tak już w oddzielnym poście, bo tu zaprezentuje a'la in-boxa złomu z którego stworzę (a może odrestauruje ) Panzer IV. Model był Academy, a był bo teraz będzie Made in Artur. No i oto on: Z założenia model będzie kompletną ruiną, czyli pożądnie musiał dostać w dupę. Z wstępnych przymiarek, będzię wypełniał dio i będzie jej atutem i pomocą w ustawiemiu grenadierów. Teraz już nie będe gadał a jak wrócę z ferii (dopiero za jakiś tydzień) i będą jakieś pytania to z chęcią odpowiem. No muszę w końcu ozywić ten wątek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 17 Stycznia 2008 Share Napisano 17 Stycznia 2008 Made in Artur. Zrobione w Arturze nażresz się plastiku ze starego modelu Academy i wyjdzie nowy model? Tak na serio, to czekam, na kolejne postępy Made in Artur... nie bierz mojego śmiechu do siebie, nie jest on keirowany przeciwko Tobie ale emotki obrazują moje uczucia o texcie "Made in Artur" "Made in Artur" Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Napisano 18 Stycznia 2008 Share Napisano 18 Stycznia 2008 ehhe spostrzegawczy jestes Lucas HS ja bym nie zwrócił na to uwagi Co do podstawki o fajnie się zapowiada no i ten panzer IV to toche go potórbowałeś tym kretem bo widze wyzarte te czesci jak trzeba czekam na kolejną porcje zdjęci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar2r Napisano 1 Lutego 2008 Autor Share Napisano 1 Lutego 2008 Witam. Fot tym razem nie będzie ze względu że nie chcę pokazywać byle czego, a teraz są mi (i wam do oglądania) niezbędne dobre zdjęcia. Powiem tylko tyle że Stug dostał suchego pyndzla, błotko na kołach, gąsienicach i narzuta dotała prawidłowe malowanie. (kolor bazowy taki jak na Stugu i naniesione na nią wielokąty koloru ciemniejszego od bazowego i ciemnozielonego.) Wracając do Panzer IV to model (a raczej jego wrak) został złożony w ok. 90% do kupy i dostał trochę syfu na kołach. Lekki suchy pędzel również otrzymał. Pomalowany jest Panzergrau'em z MM i twierdzę żę Pactarmi maluje mi się lepiej może dlatego że nimi pracuję dłużej. Jak się uda to w najbliższym czasię będą fotki godne oglądania. Pozdrawiam Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar2r Napisano 4 Lutego 2008 Autor Share Napisano 4 Lutego 2008 No to C.D. I oto fotki tych moich stworów... I tu troszkę błota dałem. I to jest jeszcze mg. (Nie klikajcie bo nie ma powiększenia...) Panzer IV został złozony do jednej figury i jako tako wygląda. (Chociarz zdjęcia tego nie odzwirciedlają) I to by było na razie na tyle. nastęone prace będą jakoś pod koniec tygodnia. Przepraszam za jakość fotek, alę myślę że da się obejżeć co nie co. Wszystkie uwagi mile widzane. Więc poklikajcie teochę w tą klawiaturę. Pozdrawiam Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 4 Lutego 2008 Share Napisano 4 Lutego 2008 Podoba mi się StuG. Popraw przy nim gąski z przodu, bo na tym rzucie bocznym (Zdjęcie nr 3 w poprzednim poście) widać, że gąsienica dziwnie układa się ponad kołem napędowym... Panzer IV G wczesny albo jak go niektorzy nazywają F2 jest całkiem spox, jeszcze przy nim dużo pracy więc nie oceniam. Przed wrzucaniem fotek na forum rozjaśnij je trochę w jakimś programie graficznym. W szczegolności tyczy się to pojazdow w Panzer Grau ,gdyż na nich, nic nie widać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar2r Napisano 4 Lutego 2008 Autor Share Napisano 4 Lutego 2008 Przed wrzucaniem fotek na forum rozjaśnij je trochę w jakimś programie graficznym No następnym razem co nieco pokombinuję. Panzer IV G wczesny albo jak go niektorzy nazywają F2 jest całkiem spox, jeszcze przy nim dużo pracy Dokładnie tak, to co dałem to tylko tak do wglądu w moje poczynania. A pracy przy nim tyle ile metrów na Mount Everest. Jak coś konkretnego zdzialem to napewno dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar2r Napisano 3 Marca 2008 Autor Share Napisano 3 Marca 2008 Witam! Zrobiłem dość stanowczą przerwę w relacji, i trzeba w końcu coś pokazać. Stug skończony, lecz nie ma jeszcze anten. A panzer IV to już tylko dopasowanie do terenu itp. Jeszcze żołnieże, masa... A no właśnie co proponujecie , to znaczy jaki przepis na daną masę imitującą ziemię. ombinowałem coś z Wikolem, piaskiem, ale za bardzo to nie togo. Chodzi mi o proste i dość efektowne rozwiązania. A tot i foty: A tu cała przewidywana ekipa: CD-czyli czwórka: I to na tyle, pozdrawiam!!! Ar2r/Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar2r Napisano 4 Marca 2008 Autor Share Napisano 4 Marca 2008 I mam już podstawkę. Wymiary to 20X25 centymetrów... W zasadzie to jeszcze tydzień dwa i koniec.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar2r Napisano 31 Marca 2008 Autor Share Napisano 31 Marca 2008 W zasadzie to jeszcze tydzień dwa i koniec.. Oj jaki ja naiwny... No i się przeceniłem, a raczej moje możliwości. Napewno nie zdążę. Trochę szkoda, lecz wszystko jest do nadrobienia. W przyszłości oczywiście. Jeżeli można to proszę o przeniesienie tematu do działu "Warsztat"-pojazdy wojskowe. Pozdrawiam Ar2r/Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub W. Napisano 31 Marca 2008 Share Napisano 31 Marca 2008 To może wystartuj tylko z jednym z modeli który zrobiłeś a nie z całą dioramą, no chyba nie jest aż tak źle. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar2r Napisano 29 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 29 Kwietnia 2008 No to witam po dłuuuugiej przerwie. W końcu trzeba zreanimować wątek, i przywrócić go do życia. I tak na ppczątek. rewolta znów nastała, podstawka została zmieniona na... mniejszą. :] Stało się tak dlatego iż wygląda (według mnie) bardziej dynamicznie. Podstawka o wymiarach ok. 15x10cm, jest ciekawie zagospodarowana.Gdyby się wziąć porządnie do roboty to dwa dni i skończona ale z tym może być różnie. A oto przypomnienie Stug'a III G: Zdjęcia trochę ciemne ale sztuka robienie zdjęć to dla mnie czarna magia, ale wszystko przede mną. Pozdrawiam Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar2r Napisano 30 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2008 A tu wstępne zdjęcia dioramy, jeszcze w fazie prac. Krzaki które się znajdują na powierzchni pójdą pod nóż więc będą jeszcze inaczej wyglądać. Figurki czekają na farbę poczym zostaną do końca pomalowane. Pozdrawiam i zapraszam do komentowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi