Skocz do zawartości

Firefly VC 1/35 Dragon

KrzychuP

Rekomendowane odpowiedzi

Czołem.Wziąłem się za kolejnego Shermana.Model Dragona niestety jest średni:fatalne spasowanie(osłona transmisji, wieża),dziwny plastik,z lufą RB jest sporo zabawy,pomnę merytorykę która podobno leży i kwiczy.

To ten:

47086270940264527424.jpg

a w "planach" ma ostatecznie wyglądać tak:

35549341919128245666.jpg

jest to chyba jedyne zdjęcie z dobrze widocznym kamo.Zagadką jest czy przemalowali go na Dunkelgleb i dali zielone/brązowe wężyki czy dali na angielską bazę .Ostatnie wykluczam ponieważ Olive grun i S.C.C. 15 to dość zbliżone kolory.Czy tam jest brąz na S.C.C. 15?

a na razie jest tak:

42181670259485711138.jpg

20547500121388240917.jpg

wieża na sucho właśnie z nią walczę i odkryłem nowe bardzo niecenzuralne słowa.

CDN.

Kolego, postawisz piwo później

To był albo olive green albo panzergrau jak dla mnie...

firefly-04_zpsn1zodc1c.jpg

firefly-05_zpsqfcwwx4l.jpg

firefly-06_zpsdtswc0iw.jpg

firefly-07_zpst4cynj8b.jpg

firefly-09_zpsgnq5szvx.jpg

firefly-10_zps1wlcf0pc.jpg

firefly-11_zps0reidrbb.jpg

firefly-12_zpsln3d8hzw.jpg

firefly-13_zps5wtuhtoe.jpg

image003_zpsloqulahu.jpg

image002_zpstvinkfyy.jpg

firefly-32_zpsanpk981y.jpg

Kiedyś bardzo mocno zgłębiałem ten temat...

Powodzenia.

Widzę, że ktoś się wziął za niego, przy przodzie i wieży idzie cholery dostać, pamiętam, że też jakoś jest dziwnie z tyłu przy mocowaniu tego śmiesznego kosza do tylnej części wanny Planujesz może gąski z AFV Club? Jeśli tak to przestrzegam, bo żebym się wściekł i na głowie stanął to brakowało około dwóch ogniwek na każdym pasku.

Śliczny świetlik. Jeden z moich ulubionych pojazdów. Chętnie popatrzę na montaż, choć powiem szczerze że malowanie niemieckie, jakie wybrałeś nie przemawia do mnie w ogóle... tyle że z gustami się nie dyskutuje, więc i ja nie będę tego czynił . Powodzenia w projekcie

Widzę, że ktoś się wziął za niego, przy przodzie i wieży idzie cholery dostać, pamiętam, że też jakoś jest dziwnie z tyłu przy mocowaniu tego śmiesznego kosza do tylnej części wanny Planujesz może gąski z AFV Club? Jeśli tak to przestrzegam, bo żebym się wściekł i na głowie stanął to brakowało około dwóch ogniwek na każdym pasku.

Osłona transmisji jest za wąska o grubość bocznych ścian wanny z każdej strony.Wieża to dwa różne światy.Instrukcja najlepsza też nie jest,wspomagam się monografią.Ogniwka dam zestawowe złe nie są ,mają drobne nadlewki ale nie ma przynajmniej nie mają śladów po wypychaczach.

To był albo olive green albo panzergrau jak dla mnie...

masz na myśli plamy

Jeszcze chyba nie widziałem Shermana po niemiecku - chetnje popatrzę.

Śliczny świetlik. Jeden z moich ulubionych pojazdów. Chętnie popatrzę na montaż, choć powiem szczerze że malowanie niemieckie, jakie wybrałeś nie przemawia do mnie w ogóle... tyle że z gustami się nie dyskutuje, więc i ja nie będę tego czynił . Powodzenia w projekcie

Krzychu.gumowy1 projekt chodził za mną od dawna ,a że ostatnio polubiłem zapalniczki i trafił się z krzyżami to buduję.Temat daje dużo możliwości ,więc można przełamać istniejące kanony.

Panowie nie martwcie się następny będzie M4 z cyrylicą ,a potem kończę M4 Calliope.

Lufa RB ma jedną poważną wadę, jest sporo za długa.

Cały model jest przeskalowany ,więc lufa się nie będzie rzucać w oczy.RB jest taka sama jak zestawowa na długość znaczy.

A tymczasem zabawa z gąskami:

80836118935790109197.jpg

no i jeden kapeć gotowy:

60049487027632357934.jpg

Po gąskach podkład i malowanie.

Będziesz go malować już z gąskami czy może demontujesz zawieszenie?

Teoretycznie chciałem malować z gąskami ale chyba je zdemontuje gdyż wózki są tylko tak zamocowane.

Z gęsiami jest co robić.

Dość łatwo się składają pod warunkiem dużej cierpliwości i zastosowania rzadziutkiego kleju tamiyowskiego i linijki najlepiej stalowej...

W zasadzie tak jak mówisz tyle że ja używam od zawsze Humbrola z igłą i układam gęsi na kolach wraz z taśmą którą usuwam po złożeniu całości.Same gęsi składa się dość szybko pod warunkiem ich wcześniejszego oczyszczenia.Tak mniej więcej godzina na stronę ale prawie 3,5 na czyszczenie.

W zasadzie tak jak mówisz tyle że ja używam od zawsze Humbrola z igłą i układam gęsi na kolach wraz z taśmą którą usuwam po złożeniu całości.Same gęsi składa się dość szybko pod warunkiem ich wcześniejszego oczyszczenia.Tak mniej więcej godzina na stronę ale prawie 3,5 na czyszczenie.

Święte słowa!

Ja jednak z klejów zalecam zieloniutki tamiyowski....

Spróbuj!

Pozdrawiam.

Święte słowa!

Ja jednak z klejów zalecam zieloniutki tamiyowski....

Spróbuj!

Pozdrawiam.

Zieloniutki znaczy cienki mam ale do gęsi jak dla mnie sie nie nadaje,ale fajnie spaja szlo w samolotach

Ja nic takiego nie pisałem

Oj coś kurna po..kręciłem co by nie było na zgodę.

• 5 months later...