KrzychuP Napisano 17 Czerwca 2015 Share Napisano 17 Czerwca 2015 Czołem.Wziąłem się za kolejnego Shermana.Model Dragona niestety jest średni:fatalne spasowanie(osłona transmisji, wieża),dziwny plastik,z lufą RB jest sporo zabawy,pomnę merytorykę która podobno leży i kwiczy. To ten: a w "planach" ma ostatecznie wyglądać tak: jest to chyba jedyne zdjęcie z dobrze widocznym kamo.Zagadką jest czy przemalowali go na Dunkelgleb i dali zielone/brązowe wężyki czy dali na angielską bazę .Ostatnie wykluczam ponieważ Olive grun i S.C.C. 15 to dość zbliżone kolory.Czy tam jest brąz na S.C.C. 15? a na razie jest tak: wieża na sucho właśnie z nią walczę i odkryłem nowe bardzo niecenzuralne słowa. CDN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artellos Napisano 17 Czerwca 2015 Share Napisano 17 Czerwca 2015 Obserwuję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 17 Czerwca 2015 Share Napisano 17 Czerwca 2015 Kolego, postawisz piwo później To był albo olive green albo panzergrau jak dla mnie... Kiedyś bardzo mocno zgłębiałem ten temat... Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 17 Czerwca 2015 Share Napisano 17 Czerwca 2015 Jeszcze chyba nie widziałem Shermana po niemiecku - chetnje popatrzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paranoid Napisano 17 Czerwca 2015 Share Napisano 17 Czerwca 2015 Widzę, że ktoś się wziął za niego, przy przodzie i wieży idzie cholery dostać, pamiętam, że też jakoś jest dziwnie z tyłu przy mocowaniu tego śmiesznego kosza do tylnej części wanny Planujesz może gąski z AFV Club? Jeśli tak to przestrzegam, bo żebym się wściekł i na głowie stanął to brakowało około dwóch ogniwek na każdym pasku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 17 Czerwca 2015 Share Napisano 17 Czerwca 2015 Śliczny świetlik. Jeden z moich ulubionych pojazdów. Chętnie popatrzę na montaż, choć powiem szczerze że malowanie niemieckie, jakie wybrałeś nie przemawia do mnie w ogóle... tyle że z gustami się nie dyskutuje, więc i ja nie będę tego czynił . Powodzenia w projekcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 18 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2015 Widzę, że ktoś się wziął za niego, przy przodzie i wieży idzie cholery dostać, pamiętam, że też jakoś jest dziwnie z tyłu przy mocowaniu tego śmiesznego kosza do tylnej części wanny Planujesz może gąski z AFV Club? Jeśli tak to przestrzegam, bo żebym się wściekł i na głowie stanął to brakowało około dwóch ogniwek na każdym pasku. Osłona transmisji jest za wąska o grubość bocznych ścian wanny z każdej strony.Wieża to dwa różne światy.Instrukcja najlepsza też nie jest,wspomagam się monografią.Ogniwka dam zestawowe złe nie są ,mają drobne nadlewki ale nie ma przynajmniej nie mają śladów po wypychaczach. To był albo olive green albo panzergrau jak dla mnie... masz na myśli plamy Jeszcze chyba nie widziałem Shermana po niemiecku - chetnje popatrzę. Śliczny świetlik. Jeden z moich ulubionych pojazdów. Chętnie popatrzę na montaż, choć powiem szczerze że malowanie niemieckie, jakie wybrałeś nie przemawia do mnie w ogóle... tyle że z gustami się nie dyskutuje, więc i ja nie będę tego czynił . Powodzenia w projekcie Krzychu.gumowy1 projekt chodził za mną od dawna ,a że ostatnio polubiłem zapalniczki i trafił się z krzyżami to buduję.Temat daje dużo możliwości ,więc można przełamać istniejące kanony. Panowie nie martwcie się następny będzie M4 z cyrylicą ,a potem kończę M4 Calliope. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 18 Czerwca 2015 Share Napisano 18 Czerwca 2015 Dużo frajdy daje ten model gdy ktoś zbytnio nie przykłada go do nowego modelu Taski Kibicuję! Pozdrawiam Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 20 Czerwca 2015 Share Napisano 20 Czerwca 2015 Lufa RB ma jedną poważną wadę, jest sporo za długa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 22 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 22 Czerwca 2015 Lufa RB ma jedną poważną wadę, jest sporo za długa. Cały model jest przeskalowany ,więc lufa się nie będzie rzucać w oczy.RB jest taka sama jak zestawowa na długość znaczy. A tymczasem zabawa z gąskami: no i jeden kapeć gotowy: Po gąskach podkład i malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Czerwca 2015 Share Napisano 23 Czerwca 2015 Z gęsiami jest co robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 24 Czerwca 2015 Share Napisano 24 Czerwca 2015 Z gęsiami jest co robić. Dość łatwo się składają pod warunkiem dużej cierpliwości i zastosowania rzadziutkiego kleju tamiyowskiego i linijki najlepiej stalowej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grazzi Napisano 24 Czerwca 2015 Share Napisano 24 Czerwca 2015 Będziesz go malować już z gąskami czy może demontujesz zawieszenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 24 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 24 Czerwca 2015 Będziesz go malować już z gąskami czy może demontujesz zawieszenie? Teoretycznie chciałem malować z gąskami ale chyba je zdemontuje gdyż wózki są tylko tak zamocowane. Z gęsiami jest co robić. Dość łatwo się składają pod warunkiem dużej cierpliwości i zastosowania rzadziutkiego kleju tamiyowskiego i linijki najlepiej stalowej... W zasadzie tak jak mówisz tyle że ja używam od zawsze Humbrola z igłą i układam gęsi na kolach wraz z taśmą którą usuwam po złożeniu całości.Same gęsi składa się dość szybko pod warunkiem ich wcześniejszego oczyszczenia.Tak mniej więcej godzina na stronę ale prawie 3,5 na czyszczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 24 Czerwca 2015 Share Napisano 24 Czerwca 2015 W zasadzie tak jak mówisz tyle że ja używam od zawsze Humbrola z igłą i układam gęsi na kolach wraz z taśmą którą usuwam po złożeniu całości.Same gęsi składa się dość szybko pod warunkiem ich wcześniejszego oczyszczenia.Tak mniej więcej godzina na stronę ale prawie 3,5 na czyszczenie. Święte słowa! Ja jednak z klejów zalecam zieloniutki tamiyowski.... Spróbuj! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grazzi Napisano 24 Czerwca 2015 Share Napisano 24 Czerwca 2015 Ja nic takiego nie pisałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 24 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 24 Czerwca 2015 W zasadzie tak jak mówisz tyle że ja używam od zawsze Humbrola z igłą i układam gęsi na kolach wraz z taśmą którą usuwam po złożeniu całości.Same gęsi składa się dość szybko pod warunkiem ich wcześniejszego oczyszczenia.Tak mniej więcej godzina na stronę ale prawie 3,5 na czyszczenie. Święte słowa! Ja jednak z klejów zalecam zieloniutki tamiyowski.... Spróbuj! Pozdrawiam. Zieloniutki znaczy cienki mam ale do gęsi jak dla mnie sie nie nadaje,ale fajnie spaja szlo w samolotach Ja nic takiego nie pisałem Oj coś kurna po..kręciłem co by nie było na zgodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 3 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2015 Trochę to trwało ale jest: zdjęcia marne i ni oddają całokształtu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Grudnia 2015 Share Napisano 3 Grudnia 2015 Zdjęcia słabe, ale wygląda dość ciekawie. Brak podziału sekcji na łączeniu elementów osłony transmisji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 4 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2015 Zdjęcia słabe, ale wygląda dość ciekawie. Brak podziału sekcji na łączeniu elementów osłony transmisji. Brak taki zestaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 4 Grudnia 2015 Share Napisano 4 Grudnia 2015 Teraz to już po zawodach, ale można było nożykiem naciąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 4 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2015 Można było ,jednak w całym tym Dragonowym bałaganie nie zwróciłem na to uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 4 Grudnia 2015 Share Napisano 4 Grudnia 2015 Tak się tylko czepiam Krzychu, he, he. Walcz dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi