Skocz do zawartości

T26E4 Pershing Pilot #1 Hobby Boss

jaxiu

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 71
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Gumy wyjadą przy najbliższej okazji. Jeszcze jakieś 160 ogniw do wyszlifowania

Następny na warsztat wjeżdża Patton, postaram się nie powtarzać błędów z tego projektu (inne farby, wash olejny, mniej obić... )

Docelowe gąski się robią. Zupełnie nie mam pomysłu na podstawkę (nawet nie wiem jak i od czego zacząć)

Kilka zdjęć przy lepszym oświetleniu (nadal na gąskach tymczasowych)

cFPXlf5h.jpg

jB28PFdh.jpg

F5ejQMfh.jpg

UgtBB8wh.jpg

tf7USh5h.jpg

zWWaFR1h.jpg

Wg instrukcji 82 na stronę. Będę jeszcze poprawiał. Długość jest mniejszym problemem, niż koła napędowe, które okazały się za szerokie i nie do końca zęby pasują. Powalczę najpierw z nimi.

Koła i gąski poprawione - zredukowałem ilość ogniw o 2 z każdek strony (więcej nie umiem skrócić, żeby dało się je spiąć)

Model idzie do gabloty - musimy od siebie odpocząć. Biorę się za M60.

To był warsztat pełen błędów i porażek. Model omal nie wylądował w koszu (kilkukrotnie).

Mam nadzieję, że efekt nie jest tragiczny. Na pewno zdobyłem kilka nowych doświadczeń do nowych projektów (nie używać washa akrylowego - newer ewer ewer ;) )

G5i6MAW.jpg

F6Q4GxK.jpg

B2RLRnQ.jpg

QG5mivz.jpg

MXNmHR7.jpg

dSnBK03.jpg

zo5FEwr.jpg

nbYErsJ.jpg

Bandaże gumowe na kolach pobrudź. Dodaj może jeszcze kilka niewielkich, tłustych plam na przedziale silnikowym(smary, paliwa oleje etc).

Hmm nawet nieźle się pisze z telefonu.

Dodam więcej Michale,

Prócz bandaży przykurz wnętrza kół i wewnętrzną stronę wanny żeby to ładnie się zgrało.

Koniecznie przy takim zdewastowaniu farby na wieży zrób zacieki rdzawe w tyc miejscach pionowo schodzące w dół.

Obij lekko ranty blaszanych osłon koło świateł itp.

Nie zapomnij tez o metalizerze na wystające elementy gąsienic.

całe dno wanny, zakola, spody błotników, wahacze, dół przedniej płyty i dół tylnej płyty są pokryte bardzo grubą warstwą pigmentów połozonych na pigment binder. Na zdjęciach dość słabo to widać, ale on jest ubłocony jak prosie.

Tyły kół do dobłocenia bo świecą olive drab - widać po nich jak daleką drogę przebył model od pierwszej warstwy farby...

Zacieki też już są - miejscami nawet zbyt intensywne.

Koła dostaną grubiej pigmentów a gąski wasch pigmentowy.

No i mam do poprawki koszyk na przedniej płycie, bo robiąc rano zdjęcia go pogiąłem i jedna nóżka mu się urwała (dwie kropelki CA załatwią sprawę)

TziJmPa.jpg

XHoujCG.jpg