Skocz do zawartości

MH-60L "Super 64", 1/72 Hasegawa

PabloA

Rekomendowane odpowiedzi

Ło matko, a jak ma być okrągło? Przecież jeszcze będzie czas żeby podziałać trochę olejami w niektórych miejscach żeby wzmocnić przebarwienia ale dopiero po lakierze i kalkach. Poza tym nie chcę przesadzać bo znów znajdzie się ktoś kto powie, że zbyt mocno przebarwione i co wtedy?

• Odpowiedzi 120
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Aerograf i rozjaśnianie paneli "Tire Black" i różnymi szarościami.

Suche pastele na dużych płaskich powierzchniach nie będą wyglądać za dobrze. Okopcenia tak, lokalne przebarwienie tak, ale nie na duże powierzchnie.

Aerograf i rozjaśnianie paneli "Tire Black" i różnymi szarościami.

Suche pastele na dużych płaskich powierzchniach nie będą wyglądać za dobrze. Okopcenia tak, lokalne przebarwienie tak, ale nie na duże powierzchnie.

Tire Black jest ciemniejszy od Nato Black, którym malowałem model.

Spokojnie Panowie, dajcie dobrnąć do końca To dopiero mój czwarty model więc jeszcze sporo nauki przede mną. I tak jestem niezmiernie zadowolony, że udało mi się wiele rzeczy zrobić samemu. Trochę jeszcze popracuję pastelami bo póki co to dla mnie najwygodniejszy sposób urozmaicania powierzchni. Po lakierze i kalkach będzie jeszcze North Africa Dust od AK oraz kilka zacieków i na tym zakończymy tą nierówną walkę

Brudził i paprał modelu nie będzie bo nie wiem czy się orientujecie ale Super 64 uchodził za czyściocha w całej tej bandzie, ponieważ drugi pilot był wielkim fanem Hot Rodów i ciężko było znaleźć na śmigłowcu choć plamkę oleju ;)

Spokojnie Panowie, dajcie dobrnąć do końca To dopiero mój czwarty model więc jeszcze sporo nauki przede mną.

Bujać to my panowie szlachta

O właśnie, jaka to gąbka? Czasami po położeniu koloru mam wrażenie że powierzchnia jest szorstka, działałem już z ustawianiem ciśnienia na kompresorze, nad odpowiednią konsystencją farby, ale widzę że to chyba nie do końca tędy droga

Dolej do zbiorniczka w aero 1-3 kropelki zmywacza wamodu to powinno być lepiej. Poprawi się też komfort malowania. Ale niektóre farby matowe takie są, szczególnie złe doświadczenia mam z olejnymi matowymi.

Gąbka taka, do kupienia w lakierniczym

da342fc606fd173f9854cdf9d7c53b42.jpg

Nie chodzi o zwykłą gąbkę z naklejonym materiałem ściernym z jednej strony, tylko coś takiego jak ta twarda strona na gąbce do naczyń.

Witam,

Z wielką ulgą dotarłem (chyba) do końca dorobiłem resztę wyposażenia kabiny oraz ostatnie antenki, noże na goleniach oraz stopnie przy drzwiach kokpitu. Już raczej nic nie będę kombinował z dalszym brudzeniem, myślałem o North Africa dust ale jakoś mam mieszane uczucia co do tego, nie chcę przekombinować.

Model dość mocno dał mi w d...e i teraz przyda się odrobina relaksu przy czymś mniej ambitnym ;)

Galerię zrobię jak znów będę mógł patrzeć na ten model, oto kilka fotek:

00027ed451287fc7.jpg

7a3508717269ea33.jpg

64ea2daf41720899.jpg

0b619ebf9d51ac49.jpg

504e18e72ba96d4e.jpg

a662259ab5a98c41.jpg

5304938e704d8123.jpg

1442a0c8ae116e57.jpg

Robi się już też powoli podstawka:

88816d15acd24627.jpg

Dziękuję za podglądanie i kibicowanie ;)

Pozdrawiam

Model dość mocno dał mi w d...e i teraz przyda się odrobina relaksu przy czymś mniej ambitnym ;)

Ale zajebiście wygląda.

Jak by Ci się chciało to mógłbyś dorobić tylko jedną rzecz, zwiniętą parę lin do fast rope'a.

• 2 weeks later...