PabloA Napisano 5 Lutego 2016 Autor Share Napisano 5 Lutego 2016 Ło matko, a jak ma być okrągło? Przecież jeszcze będzie czas żeby podziałać trochę olejami w niektórych miejscach żeby wzmocnić przebarwienia ale dopiero po lakierze i kalkach. Poza tym nie chcę przesadzać bo znów znajdzie się ktoś kto powie, że zbyt mocno przebarwione i co wtedy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 5 Lutego 2016 Share Napisano 5 Lutego 2016 Za cienki jestem ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 5 Lutego 2016 Share Napisano 5 Lutego 2016 Suchymi pastelami poprzecieraj tu i owdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 5 Lutego 2016 Share Napisano 5 Lutego 2016 Aerograf i rozjaśnianie paneli "Tire Black" i różnymi szarościami. Suche pastele na dużych płaskich powierzchniach nie będą wyglądać za dobrze. Okopcenia tak, lokalne przebarwienie tak, ale nie na duże powierzchnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 5 Lutego 2016 Autor Share Napisano 5 Lutego 2016 Aerograf i rozjaśnianie paneli "Tire Black" i różnymi szarościami. Suche pastele na dużych płaskich powierzchniach nie będą wyglądać za dobrze. Okopcenia tak, lokalne przebarwienie tak, ale nie na duże powierzchnie. Tire Black jest ciemniejszy od Nato Black, którym malowałem model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 5 Lutego 2016 Share Napisano 5 Lutego 2016 No to różne szarości. Rozjaśniać w środku a "czarnym-czarnym" po wszystkim zrobić postshading po liniach podziałowych, żeby jeszcze wzmocnić efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 5 Lutego 2016 Share Napisano 5 Lutego 2016 Za cienki jestem ;) Chciałem to od Ciebie usłyszeć ... zanim znów od chłopaka zaczniesz niestworzonych rzeczy wymagać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 5 Lutego 2016 Share Napisano 5 Lutego 2016 Od razu niestworzonych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 5 Lutego 2016 Autor Share Napisano 5 Lutego 2016 Spokojnie Panowie, dajcie dobrnąć do końca To dopiero mój czwarty model więc jeszcze sporo nauki przede mną. I tak jestem niezmiernie zadowolony, że udało mi się wiele rzeczy zrobić samemu. Trochę jeszcze popracuję pastelami bo póki co to dla mnie najwygodniejszy sposób urozmaicania powierzchni. Po lakierze i kalkach będzie jeszcze North Africa Dust od AK oraz kilka zacieków i na tym zakończymy tą nierówną walkę Brudził i paprał modelu nie będzie bo nie wiem czy się orientujecie ale Super 64 uchodził za czyściocha w całej tej bandzie, ponieważ drugi pilot był wielkim fanem Hot Rodów i ciężko było znaleźć na śmigłowcu choć plamkę oleju ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 5 Lutego 2016 Share Napisano 5 Lutego 2016 Spokojnie Panowie, dajcie dobrnąć do końca To dopiero mój czwarty model więc jeszcze sporo nauki przede mną. Bujać to my panowie szlachta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 5 Lutego 2016 Share Napisano 5 Lutego 2016 Myślę, że ważniejsze jest tutaj delikatne przepolerowanie gąbką matującą przed położeniem lakieru. Bardzo szorstka powierzchnia farby póki co i nie wróży to dobrze na dalsze etapy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 5 Lutego 2016 Share Napisano 5 Lutego 2016 O właśnie, jaka to gąbka? Czasami po położeniu koloru mam wrażenie że powierzchnia jest szorstka, działałem już z ustawianiem ciśnienia na kompresorze, nad odpowiednią konsystencją farby, ale widzę że to chyba nie do końca tędy droga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 6 Lutego 2016 Share Napisano 6 Lutego 2016 Dolej do zbiorniczka w aero 1-3 kropelki zmywacza wamodu to powinno być lepiej. Poprawi się też komfort malowania. Ale niektóre farby matowe takie są, szczególnie złe doświadczenia mam z olejnymi matowymi. Gąbka taka, do kupienia w lakierniczym Nie chodzi o zwykłą gąbkę z naklejonym materiałem ściernym z jednej strony, tylko coś takiego jak ta twarda strona na gąbce do naczyń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 6 Lutego 2016 Share Napisano 6 Lutego 2016 ...to cudo nazywa się włókniną ścierną, i jest w różnych gradacjach jak papiery ścierne więc uważaj co bierzesz do ręki:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 12 Lutego 2016 Autor Share Napisano 12 Lutego 2016 Witam, Z wielką ulgą dotarłem (chyba) do końca dorobiłem resztę wyposażenia kabiny oraz ostatnie antenki, noże na goleniach oraz stopnie przy drzwiach kokpitu. Już raczej nic nie będę kombinował z dalszym brudzeniem, myślałem o North Africa dust ale jakoś mam mieszane uczucia co do tego, nie chcę przekombinować. Model dość mocno dał mi w d...e i teraz przyda się odrobina relaksu przy czymś mniej ambitnym ;) Galerię zrobię jak znów będę mógł patrzeć na ten model, oto kilka fotek: Robi się już też powoli podstawka: Dziękuję za podglądanie i kibicowanie ;) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 12 Lutego 2016 Share Napisano 12 Lutego 2016 Wyszlo bardzo fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 12 Lutego 2016 Share Napisano 12 Lutego 2016 Model dość mocno dał mi w d...e i teraz przyda się odrobina relaksu przy czymś mniej ambitnym ;) Ale zajebiście wygląda. Jak by Ci się chciało to mógłbyś dorobić tylko jedną rzecz, zwiniętą parę lin do fast rope'a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 12 Lutego 2016 Share Napisano 12 Lutego 2016 No Pawle, kawał dobrej roboty! gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 12 Lutego 2016 Autor Share Napisano 12 Lutego 2016 Dzięki za dobre słowo co do liny to już wcześniej o niej myślałem i właśnie dziś się robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 13 Lutego 2016 Share Napisano 13 Lutego 2016 Takie ''czorne'',a śliczne i kolorowe Super Kawal dobrej ROBOTY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 23 Lutego 2016 Autor Share Napisano 23 Lutego 2016 Zapraszam do galerii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi