Skocz do zawartości

Krupp Titan SWL80 1:24 Revell

elefantes

Rekomendowane odpowiedzi

Firma Revell tym modelem się nie popisała. Za dość wysoką cenę otrzymujemy bardzo słabo spasowane elementy, żeby nie napisać, że to po prostu "krzywy" model, na dodatek niemal każdy z nich wymagający solidnej obróbki. Do tego bardzo grube kalki, targające się pomimo użycia zmiękczacza.

Jest w nim kilka dobrych rozwiązań, jak np sposób osadzenia szyb w kabinie, czy też bardzo ciekawy moim zdaniem silnik. Pojazd można wykonać w dwóch wersjach malowania, z innymi kalkami. Po złożeniu wszystkiego w całość prezentuje się bardzo okazale, jest przede wszystkim duży jak na skalę 1:24 i wręcz idealny do pobrudzenia.

Ja pomalowałem go tradycyjnie pędzelkiem farbkami Humbrol Mat plus lakier bezbarwny Revell, w kolorystyce nieznacznie odbiegającej od oryginału. Ślady brudu naniosłem plakatówkami firmy Astra oraz proszkami Tamiya.

Poniżej ilka fotek ogólnych, po szczegóły odsyłam do działu warsztatowego, albo tu: http://www.fotosik.pl/u/elefantes/album/1770995

101_4158_zpsbm6nzx6s.jpg

101_4139_zpsvbza8htu.jpg

101_4140_zpshgqjjcpy.jpg

101_4148_zpshypfhrbf.jpg

101_4152_zpsayliirnw.jpg

101_4162_zpskk9vl1cx.jpg

Jak dla mnie to chyba najładniejszy model jaki ostatnio widziałem. Piękna, spracowana, ale zadbana ciężarówka. To mi się podoba. Nowej mody, że model ma się składać z rdzy i dziur nie uznaję. W modelach lubię piękno, a nie wraki. Tak trzymaj Elefantes. Jesteś mistrzem.

Nawet nie patrzę, czy nadkole ma za duży prześwit, czy nie. Ogólne piękno jest tu najważniejsze.

• 2 weeks later...
  • Super Moderator

Bardzo, bardzo fajny! Jedyna uwaga to przednie opony mają na bieżniku babola (usuń to). Oraz zdecydowanie bieżnik jest zbyt czysty (w porównaniu z resztą). Ale pomijając ten maluteńki feler to reszta - PRIMA SORT!!!

pozdrawiam serdecznie

Christian

Fantastyczna robota. Jak mogłem wcześniej przegapić tę galerię. No cóż wstyd mi.

Bardzo ładnie wykonany model. Malowanie i ślady eksploatacji robią bardzo dobre wrażenie. Jedyne co bym dodał to odrobinę rdzawego nalotu tu i ówdzie. Poza tym miód malina

Pozdrawiam

Kornik