Dorotka Napisano 26 Lipca 2015 Autor Share Napisano 26 Lipca 2015 Jaki masz pomysł na zrobienie tak cieniutkich linii Na tę chwilę nie myślałem o tym... Pewnie popytam w świecie jak to ewentualnie ugryźć... Na dziś fotele to ruina i nie zawracam sobie nimi głowy... Może jutro pomyślę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 26 Lipca 2015 Share Napisano 26 Lipca 2015 ....... Na dziś fotele to ruina i nie zawracam sobie nimi głowy... Może jutro pomyślę... ............ Podoba mi się Twoje podejście do tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kashato Napisano 26 Lipca 2015 Share Napisano 26 Lipca 2015 Pomyśl pojutrze, będzie 2 dni wolnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 26 Lipca 2015 Autor Share Napisano 26 Lipca 2015 Pomyśl pojutrze, będzie 2 dni wolnego. Podoba mi się Twoje podejście do tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Albin Napisano 27 Lipca 2015 Share Napisano 27 Lipca 2015 Wszystko się da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bahamut24 Napisano 27 Lipca 2015 Share Napisano 27 Lipca 2015 Miedziany drucik wokół foteli , czy perfekcyjne malowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 27 Lipca 2015 Share Napisano 27 Lipca 2015 Eee tam Zrobiłeś zwykłe lamówki, a ja pytałem o przeszycia Kombinowałem jak je zrobić przy SLR'ach, ale odpuściłem. Ciekawe, czy kalki dały by radę Czy możliwe jest wydrukowanie tak cienkiej przerywanej linii ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 27 Lipca 2015 Autor Share Napisano 27 Lipca 2015 Ciekawe, czy kalki dały by radę Czy możliwe jest wydrukowanie tak cienkiej przerywanej linii ? Możliwe jest nawet jej namalowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 27 Lipca 2015 Share Napisano 27 Lipca 2015 Masz na myśli jakiś konkretny sposób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 27 Lipca 2015 Autor Share Napisano 27 Lipca 2015 Masz na myśli jakiś konkretny sposób Nie mam na myśli konkretnego sposobu, przynajmniej na dziś... Ale widziałem na Zachodnich forach szyte fotele w 1/24... To tylko wypadkowa umiejętności i dostępu do technologii... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 27 Lipca 2015 Share Napisano 27 Lipca 2015 Fotele rewelacyjnie prezentowałyby się gdybyś pokrył je powłoką lakieru Soft Touch lub Velvet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 27 Lipca 2015 Autor Share Napisano 27 Lipca 2015 Fotele rewelacyjnie prezentowałyby się gdybyś pokrył je powłoką lakieru Soft Touch lub Velvet. Czołem! Możesz napisać coś więcej? Chętnie sprawdzę... Jakieś bezpośrednie wskazania na lakier lub producenta? Scodix S Digital Press czy też Scodix Rainbow nie posiadam ;) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 27 Lipca 2015 Share Napisano 27 Lipca 2015 Lakier Soft Touch lub Velvet to lakier specyficzne w dotyku przypominają aksamit lub bardzo delikatny materiał myślę że wśród produktów modelarskich nie dostępne. Musisz szukać wśród lakierów stosowanych w przemyśle motoryzacyjnym lub w szeroko pojętym przemyśle. Wiele firm produkuje powłoki tego rodzaju Mankiewicz, Glasurit, BASF, PPG,Du Pont, Akzo i można by tu wymienić jeszcze kilka. Mogę ci sprezentować jakąś nie wielką ilość na próbę - pamiętaj tylko że jest to produkt 2K i jest dość trudny w aplikacji. Jak będziesz zainteresowany aj mi info na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 27 Lipca 2015 Autor Share Napisano 27 Lipca 2015 Dzięki! Poszło na priv! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 27 Lipca 2015 Autor Share Napisano 27 Lipca 2015 8-) Zacząłem wstępną zabawę z kolorami wnętrza... Wymyśliłem sobie coś w tej stylistyce, ale bez wiernego trzymania się oryginału. I tak praktycznie każdy element wnętrza można w tym samochodzie zindywidualizować... Po niezwykle głębokim namyśle trwającym jakieś 2-3 minuty boczki poszły do dot-a. Przesada z kolorem żółtym okazała się być nieakceptowalna przez Drugą Połowę Stwierdziła, że wygląda odpustowo... Nastąpiła więc miała zmiana i żółty trafił jedynie na panele z tyłu, które kryją głośniki, do których Tamka zrobiła kalki... Więc wszystko od początku... Chyba lepiej. Mnie się przynajmniej bardziej podoba... Teraz ten układ będzie można cyzelować, coby było ładnie .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kashato Napisano 28 Lipca 2015 Share Napisano 28 Lipca 2015 No tak zdecydowanie lepiej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bahamut24 Napisano 28 Lipca 2015 Share Napisano 28 Lipca 2015 Poczuje się jak Dorotka : Przydałoby się usunąć szwy na dźwigniach przy kierownicy Żołte wnętrze fajne ale na zdjęciach wyszedł ten kolor zimny , w rzeczywistości jest cieplejszy? PS Czy maty do wnętrza zamiast floka to je to http://www.car-model-kit.com/121-material-for-building-models/22955-adhesive-cloth-for-seat-black-model-factory-hiro/ ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 28 Lipca 2015 Autor Share Napisano 28 Lipca 2015 Przydałoby się usunąć szwy na dźwigniach przy kierownicy No pewnie... Tym bardziej, że pod spodem jest czarny plastik i po szlifie powinno nawet fajnie wyglądać bez malowania. w rzeczywistości jest cieplejszy? Zdecydowanie. Taki sam jak na karoserii. Czy maty do wnętrza Tak. Poczuje się jak Dorotka : Nie ma takiej opcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 28 Lipca 2015 Autor Share Napisano 28 Lipca 2015 8-) Główne kolory "środka" położone i w miarę dopieszczone... Z podłogi zdjąłem jakieś wypukłości, żeby móc położyć wykładzinę. Wpadłem na pomysł, żeby "ramki" zegarów były srebrne, ale znów mi się nie podobał ten zestaw kolorystyczny. Ostatecznie stanęło na żółtym środkowym i czarnych bocznych... Albo jakoś tak.... Ale to już nie dziś... :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bahamut24 Napisano 28 Lipca 2015 Share Napisano 28 Lipca 2015 Przydałoby się usunąć szwy na dźwigniach przy kierownicy No pewnie... Tym bardziej, że pod spodem jest czarny plastik i po szlifie powinno nawet fajnie wyglądać bez malowania. w rzeczywistości jest cieplejszy? Zdecydowanie. Taki sam jak na karoserii. Czy maty do wnętrza Tak. Poczuje się jak Dorotka : Nie ma takiej opcji No to bajka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kashato Napisano 29 Lipca 2015 Share Napisano 29 Lipca 2015 Troszku za grube te srebrne ramki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 29 Lipca 2015 Autor Share Napisano 29 Lipca 2015 Troszku za grube te srebrne ramki... Wiem, wiem Dzięki za czujność Ostatecznie będzie tylko jedna, centralna żółta i osłona tablicy (to co na górze) w żółtym ... Chyba Muszę najpierw wkleić zegary i zobaczyć jak to będzie wyglądać - zestawowe zegary mają białe tarcze niestety... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 29 Lipca 2015 Autor Share Napisano 29 Lipca 2015 Dopieszczanie... Bardzo powolne Jeszcze duuużo poprawek... Odezwę się jak skończę dechę, to coś czym się rzekomo biegi zmienia (szew) i inne duperele... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wooh Napisano 29 Lipca 2015 Share Napisano 29 Lipca 2015 Kierownica taka żółta zostanie? Znaczy "airbagi" :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 29 Lipca 2015 Autor Share Napisano 29 Lipca 2015 Kierownica taka żółta zostanie? Znaczy "airbagi" :-D Zostanie żółta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi