Skocz do zawartości

Porsche 911 GT3 type 996 (1999) na szybko

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
O super widzieć że dalej dzialasz:) a lakier lustro:-)

P.s. czekam na ciąg dalszy Lamborghini :-D

Działam, działam... Tylko, że życie nie pozwala mi wygospodarować czasu niestety... A z partyzanta to żadna robota...

• Odpowiedzi 267
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
Bajerancki jest ten lakier

No dobra ......... to ja też napiszę, że lakier piękny

Chociaż to strasznie wkurzające, że wychodzi Ci dużo lepiej ode mnie

Dzięki, ale to dopiero pierwsza pasta z trzech. No i na tę chwilę tylko ręcznie...

Napisano

Jak na jedną pastę, to jest kozackie ;-) I złota zasada, lepsze jest wrogiem dobrego, ja bym tak zostawił chyba już bojąc się o ewentualną przecierkę ;-)

Napisano
No jak tak dalej będziesz polerował, to szyba będzie bardziej matowa od lakieru .

Szyba została także potraktowana mocno wstępnie i w jej zakresie sugerowane są dość brutalne działania ;)

WP_20160428_0081_zpswluvlxpr.jpg

WP_20160428_0111_zpswblepek4.jpg

Napisano
Dorotka, sprawdzałeś jak się sprawia kocia sierść użyta do polerowania? To miałoby też niejakie walory wychowawcze

No i proszę... Tajemnica, przestała być tajemnicą

• 3 weeks later...
Napisano

Hehe Powodzenia z lakierem:-) A tak teraz rzuciłem okiem na pierwszy post i cos tu nie wyszło ^^

Czołem!

Postanowiłem zrobić coś na szybko i bez marudzenia.

Napisano
A tak teraz rzuciłem okiem na pierwszy post i cos tu nie wyszło ^^

Czemu? Przecież nie marudzę, a i "szybko" to bardzo względne pojęcie... Jak tam jestem zadowolony

Napisano

Witaj, super wykonanie, mam pytanie, czy szyby polerujesz tak samo jak karoserię? Kładziesz lakier gloss na szybę i dalej już polerka (papierki i pasty, itd.)?

Pozdrawiam,

Napisano
Witaj, super wykonanie, mam pytanie, czy szyby polerujesz tak samo jak karoserię? Kładziesz lakier gloss na szybę i dalej już polerka (papierki i pasty, itd.)?

Pozdrawiam,

O ile poleruję szyby - tu faktycznie tak było - używam jedynie różnych materiałów do polerowania, przede wszystkim past, ewentualnie papierów ściernych micro-mesha. Absolutnie niczym szyb nie maluje

Napisano

OK, dzięki za wyjaśnienie. Co do past, to tylko fine i finish, czy coarse też "idzie". A meshe od 4,000 w górę, czy jeszcze drobniej? Pozdrawiam

Napisano
Co do past, to tylko fine i finish, czy coarse też "idzie". A meshe od 4,000 w górę, czy jeszcze drobniej?

Wszystko zależy od stanu wyjściowego szyby... Meshe do 12 tys.