Dorotka Napisano 25 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2016 O super widzieć że dalej dzialasz:) a lakier lustro:-) P.s. czekam na ciąg dalszy Lamborghini :-D Działam, działam... Tylko, że życie nie pozwala mi wygospodarować czasu niestety... A z partyzanta to żadna robota... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 27 Kwietnia 2016 Share Napisano 27 Kwietnia 2016 Bajerancki jest ten lakier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 27 Kwietnia 2016 Share Napisano 27 Kwietnia 2016 No dobra ......... to ja też napiszę, że lakier piękny Chociaż to strasznie wkurzające, że wychodzi Ci dużo lepiej ode mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 27 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2016 Bajerancki jest ten lakier No dobra ......... to ja też napiszę, że lakier piękny Chociaż to strasznie wkurzające, że wychodzi Ci dużo lepiej ode mnie Dzięki, ale to dopiero pierwsza pasta z trzech. No i na tę chwilę tylko ręcznie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 27 Kwietnia 2016 Share Napisano 27 Kwietnia 2016 Jak na jedną pastę, to jest kozackie ;-) I złota zasada, lepsze jest wrogiem dobrego, ja bym tak zostawił chyba już bojąc się o ewentualną przecierkę ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 27 Kwietnia 2016 Share Napisano 27 Kwietnia 2016 .................. Dzięki, ale to dopiero pierwsza pasta z trzech. No i na tę chwilę tylko ręcznie... Używasz past Gravity ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 27 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2016 Używasz past Gravity ? Tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 28 Kwietnia 2016 Share Napisano 28 Kwietnia 2016 No jak tak dalej będziesz polerował, to szyba będzie bardziej matowa od lakieru . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 28 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2016 No jak tak dalej będziesz polerował, to szyba będzie bardziej matowa od lakieru . Szyba została także potraktowana mocno wstępnie i w jej zakresie sugerowane są dość brutalne działania ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 28 Kwietnia 2016 Share Napisano 28 Kwietnia 2016 Hmmm, mój warsztat też kiedyś został zaatakowany przez Kocillę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 28 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2016 Dorotka, sprawdzałeś jak się sprawia kocia sierść użyta do polerowania? To miałoby też niejakie walory wychowawcze No i proszę... Tajemnica, przestała być tajemnicą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 17 Maja 2016 Share Napisano 17 Maja 2016 Dobrze że mam dwie Może też uda mi się uzyskać taki efekt lakieru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Browarek90 Napisano 17 Maja 2016 Share Napisano 17 Maja 2016 Hehe Powodzenia z lakierem:-) A tak teraz rzuciłem okiem na pierwszy post i cos tu nie wyszło ^^ Czołem! Postanowiłem zrobić coś na szybko i bez marudzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 18 Maja 2016 Autor Share Napisano 18 Maja 2016 A tak teraz rzuciłem okiem na pierwszy post i cos tu nie wyszło ^^ Czemu? Przecież nie marudzę, a i "szybko" to bardzo względne pojęcie... Jak tam jestem zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angus73 Napisano 18 Maja 2016 Share Napisano 18 Maja 2016 Witaj, super wykonanie, mam pytanie, czy szyby polerujesz tak samo jak karoserię? Kładziesz lakier gloss na szybę i dalej już polerka (papierki i pasty, itd.)? Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 18 Maja 2016 Autor Share Napisano 18 Maja 2016 Witaj, super wykonanie, mam pytanie, czy szyby polerujesz tak samo jak karoserię? Kładziesz lakier gloss na szybę i dalej już polerka (papierki i pasty, itd.)?Pozdrawiam, O ile poleruję szyby - tu faktycznie tak było - używam jedynie różnych materiałów do polerowania, przede wszystkim past, ewentualnie papierów ściernych micro-mesha. Absolutnie niczym szyb nie maluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angus73 Napisano 20 Maja 2016 Share Napisano 20 Maja 2016 OK, dzięki za wyjaśnienie. Co do past, to tylko fine i finish, czy coarse też "idzie". A meshe od 4,000 w górę, czy jeszcze drobniej? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 20 Maja 2016 Autor Share Napisano 20 Maja 2016 Co do past, to tylko fine i finish, czy coarse też "idzie". A meshe od 4,000 w górę, czy jeszcze drobniej? Wszystko zależy od stanu wyjściowego szyby... Meshe do 12 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi