MichalZ Posted July 22, 2015 Share Posted July 22, 2015 Witam, Dawno tu nic nie pokazywałem także .. Taki oto model ostatnio skończyłem, T-72 od Tamiy,w barwach " 9 Brygady Kawalerii Pancernej z Braniewa " nie porównywałem go merytorycznie z żadnym oryginałem także nie wiem czym w szczegółach odstaje od Polskich T-72 w zamiarze był to model relaksacyjny, model przyjemny w budowie , miał być jedno barwny ale w trakcie malowania rzuciłem się na kamo , miałem oznaczenia z resztek kalek z firmy Toro i tak o to powstał.., trochę po eksperymentowałem z ubłoceniem,chciałem uzyskać efekt przy schniętego oraz wilgotnego błota najniżej,nie chciałem by był taki czysty, jak wyszło oceńcie sami : Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal0281 Posted July 22, 2015 Share Posted July 22, 2015 Model bardzo ladny, wieza sie troche za mocno swieci, kolory sa bardzo fajne, jak dla mnie moze ten "czarny" troche za jasny, ale dlaczego az tyle blota? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MichalZ Posted July 23, 2015 Author Share Posted July 23, 2015 Dlatego tyle błota,gdyż robiąc model ,przyglądałem się kilku zdjęciom na którym widniał ten czołg , i był bardzo mocno ubrudzony ,jakiś czas temu wykonywałem T-55 które jest prawie że czyste, więc chciałem mieć w pewnym stopniu odbicie od tego ;) Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek Mroczkowski Posted July 23, 2015 Share Posted July 23, 2015 Noo kolejny braniewski T-72! Podoba się , troszkę szkoda, że nie w nowym malowaniu, poza tym dziwnie wyszły kolory; aczkolwiek na to nie mam dowodów bo ile teciaków tyle malowań i odcieni. T-72 z Braniewa nie używają dodatkowych gaśnic. Co do błota, poligon mają o rzut beretem także brudaski są jak najbardziej ok! Gratulacje i więcej sprzętu z 9BBKPanc! Nawiasem beczki odejmują mu uroku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FAHR Posted July 24, 2015 Share Posted July 24, 2015 A ja bym prosił o jakiś opis (może w warsztacie) techniki wykonania tych przebarwień. Oglądam któryś Twój model z kolei i te przebarwienia wyglądają bardzo interesująco, tak baśniowo wręcz. Ciekaw jestem co i w jakiej kolejności robisz od momentu zapodkładowania do zakończenia malowania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panzer Machine Posted July 26, 2015 Share Posted July 26, 2015 Jak dla mnie model super się prezentuje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted July 26, 2015 Share Posted July 26, 2015 Ładny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts