Jump to content

T-72 9 BKP Braniewo

MichalZ
 Share

Recommended Posts

Witam,

Dawno tu nic nie pokazywałem także .. Taki oto model ostatnio skończyłem, T-72 od Tamiy,w barwach " 9 Brygady Kawalerii Pancernej z Braniewa " nie porównywałem go merytorycznie z żadnym oryginałem także nie wiem czym w szczegółach odstaje od Polskich T-72 w zamiarze był to model relaksacyjny, model przyjemny w budowie , miał być jedno barwny ale w trakcie malowania rzuciłem się na kamo , miałem oznaczenia z resztek kalek z firmy Toro i tak o to powstał.., trochę po eksperymentowałem z ubłoceniem,chciałem uzyskać efekt przy schniętego oraz wilgotnego błota najniżej,nie chciałem by był taki czysty, jak wyszło oceńcie sami :

DSC_0239_zpszqesdcre.jpg

DSC_0237_zpsxvilkwlt.jpg

DSC_0235_zpsr3ycrh9c.jpg

DSC_0234_zpsd7lv9eyx.jpg

DSC_0232_zpsuvv5xfps.jpg

DSC_0230_zpse2qwp2ju.jpg

DSC_0229_zpsd2a1thix.jpg

DSC_0228_zps3ohx5jb4.jpg

DSC_0233_zpskkyqqdyk.jpg

Dlatego tyle błota,gdyż robiąc model ,przyglądałem się kilku zdjęciom na którym widniał ten czołg , i był bardzo mocno ubrudzony ,jakiś czas temu wykonywałem T-55 które jest prawie że czyste, więc chciałem mieć w pewnym stopniu odbicie od tego ;)

Pozdrawiam.

Noo kolejny braniewski T-72! Podoba się , troszkę szkoda, że nie w nowym malowaniu, poza tym dziwnie wyszły kolory; aczkolwiek na to nie mam dowodów bo ile teciaków tyle malowań i odcieni. T-72 z Braniewa nie używają dodatkowych gaśnic. Co do błota, poligon mają o rzut beretem także brudaski są jak najbardziej ok! Gratulacje i więcej sprzętu z 9BBKPanc! Nawiasem beczki odejmują mu uroku

A ja bym prosił o jakiś opis (może w warsztacie) techniki wykonania tych przebarwień. Oglądam któryś Twój model z kolei i te przebarwienia wyglądają bardzo interesująco, tak baśniowo wręcz. Ciekaw jestem co i w jakiej kolejności robisz od momentu zapodkładowania do zakończenia malowania.