MichalZ Napisano 22 Lipca 2015 Share Napisano 22 Lipca 2015 Witam, Dawno tu nic nie pokazywałem także .. Taki oto model ostatnio skończyłem, T-72 od Tamiy,w barwach " 9 Brygady Kawalerii Pancernej z Braniewa " nie porównywałem go merytorycznie z żadnym oryginałem także nie wiem czym w szczegółach odstaje od Polskich T-72 w zamiarze był to model relaksacyjny, model przyjemny w budowie , miał być jedno barwny ale w trakcie malowania rzuciłem się na kamo , miałem oznaczenia z resztek kalek z firmy Toro i tak o to powstał.., trochę po eksperymentowałem z ubłoceniem,chciałem uzyskać efekt przy schniętego oraz wilgotnego błota najniżej,nie chciałem by był taki czysty, jak wyszło oceńcie sami : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 22 Lipca 2015 Share Napisano 22 Lipca 2015 Model bardzo ladny, wieza sie troche za mocno swieci, kolory sa bardzo fajne, jak dla mnie moze ten "czarny" troche za jasny, ale dlaczego az tyle blota? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 23 Lipca 2015 Autor Share Napisano 23 Lipca 2015 Dlatego tyle błota,gdyż robiąc model ,przyglądałem się kilku zdjęciom na którym widniał ten czołg , i był bardzo mocno ubrudzony ,jakiś czas temu wykonywałem T-55 które jest prawie że czyste, więc chciałem mieć w pewnym stopniu odbicie od tego ;) Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 23 Lipca 2015 Share Napisano 23 Lipca 2015 Noo kolejny braniewski T-72! Podoba się , troszkę szkoda, że nie w nowym malowaniu, poza tym dziwnie wyszły kolory; aczkolwiek na to nie mam dowodów bo ile teciaków tyle malowań i odcieni. T-72 z Braniewa nie używają dodatkowych gaśnic. Co do błota, poligon mają o rzut beretem także brudaski są jak najbardziej ok! Gratulacje i więcej sprzętu z 9BBKPanc! Nawiasem beczki odejmują mu uroku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 24 Lipca 2015 Share Napisano 24 Lipca 2015 A ja bym prosił o jakiś opis (może w warsztacie) techniki wykonania tych przebarwień. Oglądam któryś Twój model z kolei i te przebarwienia wyglądają bardzo interesująco, tak baśniowo wręcz. Ciekaw jestem co i w jakiej kolejności robisz od momentu zapodkładowania do zakończenia malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 26 Lipca 2015 Share Napisano 26 Lipca 2015 Jak dla mnie model super się prezentuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 26 Lipca 2015 Share Napisano 26 Lipca 2015 Ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi