Yamato23 Napisano 21 Listopada 2007 Share Napisano 21 Listopada 2007 Witam!!! Na model konkursowy wybrałem model Dragona SS-1 "SCUD B" . Będzie to mój drugi model plastikowy, a pierwszy malowany aerografem. Mam zamiar go wykonać w malowaniu z Iraku. Model pochodzi jeśli sie nie myle z '97 roku i jakość wyprasek nie jest tak dobra jak przy nowych modelach Dragona, co nie znaczy, że model jest słaby (troche nadlewek i pare rysek). Teraz może mały In-box, żeby nie było... Na początek pudło: I części: Jak uda mi się dzisiaj troszke pokleić to wieczorem dam fotki. PS. Sory za jakość zdjęć ale były robione tak na szybko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub W. Napisano 21 Listopada 2007 Share Napisano 21 Listopada 2007 Nie znam się za bardzo ale SCUD to radziecki pojazd ni jak pasuje do Iraku, to chyba że miałeś na myśli Afganistan. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 21 Listopada 2007 Share Napisano 21 Listopada 2007 Yamato23 - no zacny temat - czekam na wiecej Nieznam się za bardzo ale SCUD to radziecki pojazd ni jak pasuje do Iraku, to chyba że miałeś na myśli Afganistan. - akurat zupelnie odwrotnie to wyglada. Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cimek Napisano 21 Listopada 2007 Share Napisano 21 Listopada 2007 Nieznam się za bardzo ale SCUD to radziecki pojazd ni jak pasuje do Iraku, to chyba że miałeś na myśli Afganistan. W armii irackiej było dużo radzieckiego/rosyjskiego sprzętu. SCUDy również - o ile pamiętam Brytyjczycy namiętnie polowali na irackie wyrzutnie w czasie Pustynnej Burzy. Podobnie lotnictwo irackie - to głównie sprzęt z bloku wschodniego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 21 Listopada 2007 Share Napisano 21 Listopada 2007 (edytowane) z chęcią popatrzę jako, że mam ten model za sobą planujesz blaszki do niego? Jędrek Edytowane 21 Listopada 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yamato23 Napisano 21 Listopada 2007 Autor Share Napisano 21 Listopada 2007 (edytowane) Jędrek, model planuje zrobić prosto z pudła - pełen standard. Zobaczymy co da sie z tego wycisnąć. Edytowane 21 Listopada 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 22 Listopada 2007 Share Napisano 22 Listopada 2007 No bardzo ciekawy model Zapisuje się na kibica Pozdrawiam sokol PS. A co do stwierdzenia Jakuba, że nie pasuje do Iraku: Pasuje jak najbardziej, na nie właśnie w czasie Pustynnej Burzy "polowały" samoloty koalicji. Zresztą jak się nie mylę (nie chce mi się targać pudła ze Scudem z szafy) jednym z proponowanych przez producenta malowań jest właśnie malowanie irackie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 22 Listopada 2007 Share Napisano 22 Listopada 2007 Zapowiada się kozacka zabaweczka. Siadam z boku i będę się bacznie przyglądał Twojej relacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yamato23 Napisano 26 Listopada 2007 Autor Share Napisano 26 Listopada 2007 Ciesze sie, że mam kibiców Ostatnio nie mam zbyt dużo wolnego czasu, ale coś tam pokleiłem. Na początek pokaże kabine. Pierwszy raz wykorzystałem aerograf do malowania modelu. Nie wszystko pasuje idealnie, ale sukcesywnie będe te błędy eliminował. Fotka: Kolejna fotka pokazuje tą samą kabine: Następnie przymiarka "na sucho": Małymi krokami zaczynam prace przy podwoziu. Koła z farbką do porównania wielkości: I na koniec kawał ramy. Miałem z nią małe problemy. Po wycięciu z ramek okazało sie, że rama jest troche powyginana . Trochę prostowania i oto efekty: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 26 Listopada 2007 Share Napisano 26 Listopada 2007 Zapowiada sie ciekawa relacja będę kibicował i zaglądał tu częściej Powodzenia w dalszych pracach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 26 Listopada 2007 Share Napisano 26 Listopada 2007 Widać że postępy prace posuwają sie powoli do przodu ale dokładnie. Jak widać mimo że Dragon uważany za dobrego producenta modeli tutaj odstawia jakąś fuszerek części maja duże luki i nie widać by ładnie pasiło wszystko do siebie. Ale kolega sobie zapewne poradzi z odrobiną magicznych sztuczek Od moderatora: O co chodzi w tym zdaniu: Widać że postępy prace posuwają sie powoli do przodu ale dokładnie. Bo jest odrobinę bez sensu... A jakby tak przeczytać co się napisało przed wysłaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yamato23 Napisano 30 Listopada 2007 Autor Share Napisano 30 Listopada 2007 Witam Dzisiaj mała aktualizacja, ale niestety bez fotek, ponieważ budowa idzie bardzo pooowoli. Wystąpiły małe problemy z farbką, zmuszony jestem zmienic malowanie. Chodzi mi głównie o rame - czy moge pomalować całość na kolor czarny? Malowanie ma być czchosłowackie, lub nasze krajowe. Dzięki za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 30 Listopada 2007 Share Napisano 30 Listopada 2007 Dzisiaj zobaczyłem pudło na żywo... Duże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yamato23 Napisano 8 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2007 Witam! Prace idą w naprawde powoli, aczkolwiek na brak czasu nażekać nie moge . Wnętrza kabin skończone, teraz tylko musze popracować nad ich zewnętrznym wyglądem. Nie wiem o czym pisać więc przejdźmy do fotek: Uprzedzam, że wszystkie zielone i czerwone przyciski to kolorystycznie czysta abstrakcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 8 Grudnia 2007 Share Napisano 8 Grudnia 2007 Ale wypas! Pięknie się to będzie prezentować na półce... Aż się zastanawiam, czy by takiego kiedyś nie skleić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star200 Napisano 13 Grudnia 2007 Share Napisano 13 Grudnia 2007 Jakby taki był w 1:24 to też bym się chętnie o niego pokusił... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yamato23 Napisano 27 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2007 Witam!!! Dzisiaj kolejna porcja fotek Na początek skończony segment znajdujący się pomiędzy pomiędzy kabinami: Kolejne 4 zdjęcia to segment umieszczony z tyłu modelu: A teraz obudowa silnika: RAKIETA!!!!: A teraz wszystko co udało mi się zrobić: I teraz fotki na zamówienie Stara200: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 29 Grudnia 2007 Share Napisano 29 Grudnia 2007 viewtopic.php?t=5613 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajur Napisano 25 Września 2009 Share Napisano 25 Września 2009 Na tej stronce znajdziesz ok. 100 zdjęć Scuda B w malowaniu czeskim http://www.svsm.org/. A jeśli chodzi o dyskusję, czy Irak czy Afganistan - "pracowały" i w jednej i w drugiej armii. Nie wiem jak wkleić zdjęcia, ale wystarczy poszukać w googlach. Sam mam ten model w poczekalni i z chęcią Ci pokibicuję. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 25 Września 2009 Share Napisano 25 Września 2009 Na razie ładnie ci idzie. Tylko nie zapomnij po szpachlować tych dziur. Co do podziwia to mógłbyś wykombinować z nim ponieważ Dragon baaardzo sobie je uprościł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 26 Września 2009 Share Napisano 26 Września 2009 Ciekawe czy autor się odezwie, po prawie 2 latach jest duże prawdopodobieństwo że go skończył... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 26 Września 2009 Share Napisano 26 Września 2009 Hmm... Ale wtopa. Nie spojrzałem na datę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi