Skocz do zawartości

M51 Isherman/ Dragon / 1:35

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zmiana koncepcji budowy Postanowiłem dokupić jeszcze dodatki, które pozwolą mi na szczegółową waloryzacje modelu

Oto pelny zestaw dodatków jaki wykorzystam w budowie Do dodatków, które podałem w pierwszym poscie, dokupiłem line dla M4 z Eureki i blaszki Abera dla M50. Blaszka Abera pozwoli mi uzupelnic brakujące elementy, jak i wymienić na te lepsze.

DSC06358_zpsnzbdoda3.jpg

A tu dalszy etap prac

DSC06364_zpsbtecfzos.jpg

pierwsza wymiana na fototrawionki

DSC06365_zpsb4sr3i8e.jpg

DSC06367_zpsmljdvz6l.jpg

DSC06368_zpsmb9irvt8.jpg

DSC06369_zpsfpv17gou.jpg

• Odpowiedzi 59
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Napisano

Po chwilowej przerwie przedstawiam dalszy etap prac, skupionych na uzbrajaniu kadłuba.

Jak widać jedna strona jest gotowa. Niektóre elementy są zamontowane na sucho. Pozostal jeszcze tył i drugi bok kadłuba

DSC06385_zpsouppa1ct.jpg

DSC06381_zps6yudbh4g.jpg

DSC06373_zpsmbimdeuu.jpg

DSC06372_zpsug8s5g0v.jpg

Napisano

Blaszki to jeden z największych testerów cierpliwości, ale im więcej się ich robi, tym staje się to łatwiejsze

Napisano

Kadłub w końcu skończony Jak widać doszly mocowania na narzędzia plus pare drobiazgów, no i skrzynka z tyłu została lekko przerobiona na bardziej wlasciwy wygląd

DSC06397_zps1uxqhrtn.jpg

DSC06396_zpsbqymxpws.jpg

DSC06395_zpsrxyit2j9.jpg

DSC06393_zpsuccfrtfy.jpg

DSC06392_zpspbowhjap.jpg

DSC06390_zps0tuirq8f.jpg

DSC06388_zpspitkqqyv.jpg

Napisano
A otworów w zapasowych kółkach nie wiercisz??

Kółka zapasowe są tylko do przymiarki założone, ale dzięki za zwrócenie uwagi. Szczerze mówiąc nie zwróciłem uwagi na to ;-)

Ps. Po obejrzeniu zdjęć prawdziwego pojazdu, musze jeszcze skorygować elementy mocowań narzędzi, bo są zle zamontowane i dodać jeszcze pewien element. Wracając do kół, to nie wiem czy jest tam sens coś rozwiercac, bo w sumie wyglądają tak jak powinny

Napisano

Kolejna porcja zdjęć z etapu prac. Tym razem prace skupione były na wieży

Najwiecej pracy miałem przy połączeniu dwóch połówek wieży, tak aby stworzyły jedną całość. Spasowanie plandeki łaczacej jarzmo z wieża również pozostawialo wiele do życzenia ( szczególnie boki ) Tutaj z pomocą przyszły chusteczki do czyszczenia monitorów i klej Efekt wyszedł bardzo zadawalająjy, bo udało się uzyskac efekt plandeki. Kopuła dowódcy osadzona na sucho i dopiero zostanie na stale przyklejone po pomalowaniu i osadzeniu wizjerow. Dzialo złożone i osadzone na sucho. Montaż przewodu lampy musialem sam kombinować, bo producent nie raczyl tego umiescic w swoim zestawie.

Powoli zbliżam się ku końcowi, pozostalo jeszcze tylko pare elementów

Pytanko o malowanie podstawy anten i anteny. Podstawy widziałem w kolorze czarnym i bazowym pojazdu, a anteny biale i czarne . Czy ma jakies wielkie znaczenie w stosowaniu kolorów ?

DSC06633_zpsdmcn0gvn.jpg

DSC06632_zpsv2q1gjwb.jpg

DSC06627_zpsc83kpcnt.jpg

DSC06626_zpsfieh4cst.jpg

DSC06625_zpsrwmd6k3e.jpg

DSC06624_zpsv4bsxvjl.jpg

DSC06623_zpsvcxexexf.jpg

Napisano

No nie do końca, bo ja sobie kopułę przykleiłem na stałe wcześniej a peryskopy przez pierścień wieży wklejałem za pomocą pensety.

Napisano

Od jakiegoś czasu się zastanawiam czy sobie takiego żydka nie sprawić. Może jak przemiele już trochę swojego magazynu. Puki co pokibicuje.

Napisano

Budowa modelu skonczona Czekam tylko jeszcze na skrzynki amunicyjne do M2 i będę powoli zbieral się do malowania

DSC06646_zps6dxwu0ti.jpg

DSC06648_zpsdus4qo28.jpg

DSC06650_zpszzyyrsio.jpg

DSC06652_zps01imx1wp.jpg

DSC06653_zps1obvmwdx.jpg

DSC06654_zps4e5sgtjh.jpg

DSC06656_zpsfasgo5fz.jpg

DSC06657_zpseno2lrhw.jpg

DSC06658_zps3668kquz.jpg

A tutaj przymiarka podstaw z antenami Podstawy będą czarne, a anteny bez zmian

DSC06659_zps3xrdah9j.jpg

DSC06660_zpsrdpuvb8e.jpg

DSC06661_zpsvvva7lap.jpg

Napisano

Dzieki. W sumie, to wiele nie ma do rozmontowania Narzędzia, kanistry, lina, karabiny, kola zapasowe, anteny z podstawami no i zawieszenie całe Ale oczywiście zrobie dla ciebie fotke

Napisano

Popraw lufę od KM na wieży, bo jest krzywo. Widać to na zdjęciach. Za bardzo zadarta do góry.