hypnos82 Napisano 28 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2015 Zmiana koncepcji budowy Postanowiłem dokupić jeszcze dodatki, które pozwolą mi na szczegółową waloryzacje modelu Oto pelny zestaw dodatków jaki wykorzystam w budowie Do dodatków, które podałem w pierwszym poscie, dokupiłem line dla M4 z Eureki i blaszki Abera dla M50. Blaszka Abera pozwoli mi uzupelnic brakujące elementy, jak i wymienić na te lepsze. A tu dalszy etap prac pierwsza wymiana na fototrawionki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 28 Sierpnia 2015 Share Napisano 28 Sierpnia 2015 Te liny w skali 1:25? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 28 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2015 O fuck Jak ja tego nie zauważyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 5 Września 2015 Autor Share Napisano 5 Września 2015 Po chwilowej przerwie przedstawiam dalszy etap prac, skupionych na uzbrajaniu kadłuba. Jak widać jedna strona jest gotowa. Niektóre elementy są zamontowane na sucho. Pozostal jeszcze tył i drugi bok kadłuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 5 Września 2015 Share Napisano 5 Września 2015 Ładne blaszkowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 5 Września 2015 Autor Share Napisano 5 Września 2015 Troche mnie to nerwow kosztuje, ale daje rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 5 Września 2015 Share Napisano 5 Września 2015 Blaszki to jeden z największych testerów cierpliwości, ale im więcej się ich robi, tym staje się to łatwiejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 13 Września 2015 Autor Share Napisano 13 Września 2015 Kadłub w końcu skończony Jak widać doszly mocowania na narzędzia plus pare drobiazgów, no i skrzynka z tyłu została lekko przerobiona na bardziej wlasciwy wygląd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 13 Września 2015 Share Napisano 13 Września 2015 Aż szkoda malować ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 13 Września 2015 Share Napisano 13 Września 2015 A otworów w zapasowych kółkach nie wiercisz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 13 Września 2015 Share Napisano 13 Września 2015 Zacnie zdetalowany ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 13 Września 2015 Autor Share Napisano 13 Września 2015 A otworów w zapasowych kółkach nie wiercisz?? Kółka zapasowe są tylko do przymiarki założone, ale dzięki za zwrócenie uwagi. Szczerze mówiąc nie zwróciłem uwagi na to ;-) Ps. Po obejrzeniu zdjęć prawdziwego pojazdu, musze jeszcze skorygować elementy mocowań narzędzi, bo są zle zamontowane i dodać jeszcze pewien element. Wracając do kół, to nie wiem czy jest tam sens coś rozwiercac, bo w sumie wyglądają tak jak powinny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 21 Września 2015 Autor Share Napisano 21 Września 2015 Kolejna porcja zdjęć z etapu prac. Tym razem prace skupione były na wieży Najwiecej pracy miałem przy połączeniu dwóch połówek wieży, tak aby stworzyły jedną całość. Spasowanie plandeki łaczacej jarzmo z wieża również pozostawialo wiele do życzenia ( szczególnie boki ) Tutaj z pomocą przyszły chusteczki do czyszczenia monitorów i klej Efekt wyszedł bardzo zadawalająjy, bo udało się uzyskac efekt plandeki. Kopuła dowódcy osadzona na sucho i dopiero zostanie na stale przyklejone po pomalowaniu i osadzeniu wizjerow. Dzialo złożone i osadzone na sucho. Montaż przewodu lampy musialem sam kombinować, bo producent nie raczyl tego umiescic w swoim zestawie. Powoli zbliżam się ku końcowi, pozostalo jeszcze tylko pare elementów Pytanko o malowanie podstawy anten i anteny. Podstawy widziałem w kolorze czarnym i bazowym pojazdu, a anteny biale i czarne . Czy ma jakies wielkie znaczenie w stosowaniu kolorów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 21 Września 2015 Share Napisano 21 Września 2015 A nie da się peryskopów wkleić na końcu? Ja tak u siebie zrobiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 21 Września 2015 Autor Share Napisano 21 Września 2015 Chodzi ci o peryskopy w włazie dowodcy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 21 Września 2015 Share Napisano 21 Września 2015 Tak, te sześć owalnych. Wkleiłem je od dołu wieży na samym końcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 21 Września 2015 Autor Share Napisano 21 Września 2015 Tak samo i ja mam zamiar zrobić, dlatego pisałem że kopuła będzie na stałe przyklejone dopiero na końcu ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 22 Września 2015 Share Napisano 22 Września 2015 No nie do końca, bo ja sobie kopułę przykleiłem na stałe wcześniej a peryskopy przez pierścień wieży wklejałem za pomocą pensety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 22 Września 2015 Autor Share Napisano 22 Września 2015 Każdy sposób jest dobry byle by był wygodny ;-) Przy poprzednim M51 tez zrobiłem, jak teraz zamierzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 23 Września 2015 Share Napisano 23 Września 2015 Od jakiegoś czasu się zastanawiam czy sobie takiego żydka nie sprawić. Może jak przemiele już trochę swojego magazynu. Puki co pokibicuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 24 Września 2015 Autor Share Napisano 24 Września 2015 Budowa modelu skonczona Czekam tylko jeszcze na skrzynki amunicyjne do M2 i będę powoli zbieral się do malowania A tutaj przymiarka podstaw z antenami Podstawy będą czarne, a anteny bez zmian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 24 Września 2015 Share Napisano 24 Września 2015 Świetnie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 24 Września 2015 Autor Share Napisano 24 Września 2015 Dzieki. W sumie, to wiele nie ma do rozmontowania Narzędzia, kanistry, lina, karabiny, kola zapasowe, anteny z podstawami no i zawieszenie całe Ale oczywiście zrobie dla ciebie fotke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 25 Września 2015 Share Napisano 25 Września 2015 Lubię kiedy blaszki świecą Piękna robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 26 Września 2015 Share Napisano 26 Września 2015 Popraw lufę od KM na wieży, bo jest krzywo. Widać to na zdjęciach. Za bardzo zadarta do góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi