Krzysiek B Napisano 18 Sierpnia 2015 Share Napisano 18 Sierpnia 2015 Cześć wszystkim, Chciałbym pochwalić się kilkoma zdjęciami mojego najnowszego modelu Doskonałego modelu Eduarda chyba nie trzeba nikomu przedstawiać. Bezproblemowa i przyjemna budowa dostarczyła mi nie lada frajdy Spitfire Mk IXc w barwach 401 Sqn RAF: Niestety można dopatrzeć się tutaj kilku niedociągnięć, które są wynikiem tylko i wyłącznie moich braków warsztatowych np. niezbyt udane okopcenia w okolicach wydechów. W trakcie budowy miałem też mały incydent ze zniszczoną kalkomanią ale na szczęście z pomocą przyszedł kolega Jacek Bzunek (JBZ) i podesłał brakujące oznaczenia za co mu serdecznie dziękuję Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matee Napisano 18 Sierpnia 2015 Share Napisano 18 Sierpnia 2015 Piękny modelk pięknego samolotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 18 Sierpnia 2015 Share Napisano 18 Sierpnia 2015 Cóż można rzec... Model wykonałeś bardzo czysto i przyjemnie dla oka. Ja zapewne wybrałbym inne oznaczenia, ale to już kwestia gustu. Podobają mi się delikatne przebarwienia górnych powierzchni, choć pokusiłbym się o nieco wyrazistsze ślady eksploatacji (szczególnie obicia lakieru i wycieki na spodzie). Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 18 Sierpnia 2015 Share Napisano 18 Sierpnia 2015 Pierwszy post na forum i od razu galeria! Debiut idealny. Gratulacje! Sam modelik ma sporo błędów, jeśli zechcesz to je wyszczególnię, ale jeśli nie ciekawi Cię dyskusja o jego niedoskonałościach, to się wstrzymam by nie psuć Ci humoru przy samym debiucie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 18 Sierpnia 2015 Share Napisano 18 Sierpnia 2015 Całkiem sympatyczny Spitfajer Ci wyszedł. Jedynie podwozie coś nie teges... Sam modelik ma sporo błędów, jeśli zechcesz to je wyszczególnię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek B Napisano 18 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2015 Piękny modelk pięknego samolotu. Dziękuję Ja zapewne wybrałbym inne oznaczenia, ale to już kwestia gustu. Podobają mi się delikatne przebarwienia górnych powierzchni, choć pokusiłbym się o nieco wyrazistsze ślady eksploatacji (szczególnie obicia lakieru i wycieki na spodzie). Zapewne masz na myśli "WX D"? Jest w trakcie budowy już od jakiegoś czasu jednak na razie nie mam weny na dokończenie... ;) Co do śladów eksploatacji to tak jak napisałem wcześniej- robiłem go na miarę swoich możliwości i na razie skupiłem się na w miarę schludnym "chlapnięciu" farbą. Kolejne modele będę starał się "eksploatować" bardziej odważnie. Całkiem sympatyczny Spitfajer Ci wyszedł.Jedynie podwozie coś nie teges... Dzięki A co z podwoziem nie tak? Może da się jeszcze poprawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 18 Sierpnia 2015 Share Napisano 18 Sierpnia 2015 A co z podwoziem nie tak? Może da się jeszcze poprawić Rozchyliłeś mocno golenie i Spitfajer nabrał takiego trochę pokracznego wyglądu. Ajabym się tam już nie bawił w poprawianie tym bardziej, że to nie ostatnia złośnica. Poza tym bardzo fajna rzecz i misię autentycznie podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 18 Sierpnia 2015 Share Napisano 18 Sierpnia 2015 Rozchyliłeś mocno golenie i Spitfajer nabrał takiego trochę pokracznego wyglądu. Zaraz tam "pokracznego", unikałbym takich słów deprecjonujących pracę nowego kolegi. Jak dla mnie trendy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek B Napisano 18 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2015 Rozchyliłeś mocno golenie i Spitfajer nabrał takiego trochę pokracznego wyglądu. O kurde, faktycznie. Wychodzi na to, że po prostu lewą i prawą goleń zamontowałem odwrotnie. Na szczęście bez problemu da się to naprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Under B Napisano 18 Sierpnia 2015 Share Napisano 18 Sierpnia 2015 Kawał zajebistej roboty! Mój ulubiony mk. tego pięknego samolotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 19 Sierpnia 2015 Share Napisano 19 Sierpnia 2015 Ja zapewne wybrałbym inne oznaczenia, ale to już kwestia gustu. Podobają mi się delikatne przebarwienia górnych powierzchni, choć pokusiłbym się o nieco wyrazistsze ślady eksploatacji (szczególnie obicia lakieru i wycieki na spodzie). Zapewne masz na myśli "WX D"? Jest w trakcie budowy już od jakiegoś czasu jednak na razie nie mam weny na dokończenie... ;) Co do śladów eksploatacji to tak jak napisałem wcześniej- robiłem go na miarę swoich możliwości i na razie skupiłem się na w miarę schludnym "chlapnięciu" farbą. Kolejne modele będę starał się "eksploatować" bardziej odważnie. Tak wybrałbym i zapewne wybiorę WXoD. Mam cztery sztuki Mk.IX więc kilka polskich malowań się ukręci To co napisałem o śladach eksploatacji to tylko taka uwaga na przyszłość. Jak na początek modelarskiej drogi jest naprawdę nieźle i widać zadatki na porządnego modelarza. Niedoskonałości są, ale jestem pewien, że w kolejnych projektach będziesz je niwelował. Życzę Ci powodzenia! Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi