Paweł Czarnocki Napisano 30 Kwietnia 2006 Share Napisano 30 Kwietnia 2006 (edytowane) Cześć. Rozdłubałem Pattona. York tymczasowo leży na szafie. Model jest bardzo ładny. Kilka fotek z montażu "na sucho": Jeszcze będą gąski AFV i blaszki EDA. Model jest mocno pootwierany, pewnie zaraz Aires albo VP zrobi żywice do niego. Armata jest nawet w środku odwzorowana przyzwoicie. Można się pobawić we wnętrze wieży. Kupcie sobie ten . Warto wydać 45 - 47 zetów. Zapraszam do wspólnej zabawy. Edytowane 1 Maja 2006 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Patison Napisano 30 Kwietnia 2006 Share Napisano 30 Kwietnia 2006 Kupcie sobie ten . Warto wydać 45 - 47 zetów. Zapraszam do wspólnej zabawy. Chetnie bym sie pobawil, jak bym sie tak maniakalnie nie napalil na gun trucka No ale w wakacje, czemu nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Wałachowski Napisano 30 Kwietnia 2006 Share Napisano 30 Kwietnia 2006 Witam serdecznie,piękny model ,czekam na finał,pozdrawiam ,Artur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 30 Kwietnia 2006 Share Napisano 30 Kwietnia 2006 Paweł , dawaj , na warsztat i do roboty , z chęcią pooglądam , sam mam w szafie M-60. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Napisano 30 Kwietnia 2006 Share Napisano 30 Kwietnia 2006 A w jakim malowaniu ten czołg będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 1 Maja 2006 Autor Share Napisano 1 Maja 2006 Paweł , dawaj , na warsztat i do roboty , z chęcią pooglądam , sam mam w szafie M-60. Rafałku na co czekasz? Toż przecież można zrobic zbiorowy montażyk pojazdów na podwoziach od M-41 do M-60. Jeszcze M-24 Chaffee jest ładniutki z italeri. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 1 Maja 2006 Autor Share Napisano 1 Maja 2006 A w jakim malowaniu ten czołg będzie? Na 80% będzie z Bundeswehry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 2 Maja 2006 Autor Share Napisano 2 Maja 2006 Modelik składa się ładnie. Owszem szpachlowania trochę było ale nie aż tak dużo. Wieża miała szew na sklejeniu połówek ale taki kształt wieży nie ułatwia pracy konstruktorom formy. Jak już pisałem, troszkę szpachli i szuru buru papierkiem ściernym i jest cacy. Spasowanie modeli jest bardzo dobre. Detale nie rozmyte, bez błonek i przesunięć. Koła jezdne składają się z 3 kawałków: Che che no i jest telefon na tylnej ścianie kadłuba: Można wykręcić prefiks i międzymiastową i pogadać z ludzikami w środku. Słuchawka też jest !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 2 Maja 2006 Share Napisano 2 Maja 2006 No no to dziś poszalałeś , byś dał mi trochę energii do robienia modeli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 7 Maja 2006 Autor Share Napisano 7 Maja 2006 No dłubię troszkę. Mam wątpliwości. Czy zrobić jarzmo widoczne czy zakryte pokrowcem? Te "gołe" razi ziejącą szczeliną między pancerzem a osłoną. Macie jakieś wyrażne fotki pokrowca lufy? Bo ja mam tylko takie porwane, stare. Robiłem przymiarki do pokrowca ze szmatki. Tutaj troszkę zawieszenia złożonego "na sucho": No i chyba więcej nie zrobię. Czekam na paczkę z blaszkami Eduarda. Około 2 tygodni brrrrrr. Co ja będę robił przez ten czas? Oooo wiem !! Dokończę wreszcie T-60. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej Napisano 7 Maja 2006 Share Napisano 7 Maja 2006 Pozdrawiam, Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 9 Maja 2006 Autor Share Napisano 9 Maja 2006 Słuchajcie. Nurtuje mnie sprawa rynienek na wieży M-47: Na wozach USA i włoskich są na wszystkich. Na Niemieckich chmmm bywa różnie. Albo sa albo ich nie ma? Zdejmowali je czy co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Patison Napisano 9 Maja 2006 Share Napisano 9 Maja 2006 Skoro nie wiadomo, co sie bedziesz zastanawial. Rob z rynienkami, fajnie to wyglada i daje pole do popisu przy zaciekach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erni Napisano 10 Maja 2006 Share Napisano 10 Maja 2006 Fajna robota:) Narobiłeś mi ochoty na ten modelik:) ale najpierw musze skończyć SA 2 i jeden modelik na zlecenie a potem pomyślę o M 47 hmmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 17 Maja 2006 Autor Share Napisano 17 Maja 2006 Zrobiłem szmatkę na jarzmie działa ale jest jakaś taka "kocowata". Chyba ją wymienię bo kłaki sterczą: No i dokleiłem resztę zawieszenia: Miałem jeszcze zrobić fotki dodatków z blaszek ale akumulatory w aparacie padły. :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 17 Maja 2006 Share Napisano 17 Maja 2006 Pokrowiec wyszedł Ci dość fajnie tylko faktycznie przydało by sie zmienić materiał na inny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 18 Maja 2006 Share Napisano 18 Maja 2006 Bardzo ciekawy pomysl wykonania oslony jazma. Masz racje co do tych wloskow. Wymienic szmatke A te srobki na zawieszeniu to normalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 18 Maja 2006 Share Napisano 18 Maja 2006 no pokrowiec jak dla mnie jest super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 18 Maja 2006 Share Napisano 18 Maja 2006 Miałem jeszcze zrobić fotki dodatków z blaszek ale akumulatory w aparacie padły. :( Reanimuj akumulatorki i dawaj fotki, bo co raz ciekawiej się prezentuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 21 Maja 2006 Autor Share Napisano 21 Maja 2006 Powoli zaczynam dolepiać różne blaszki: I do "kufra" z tyłu wieży też: A tu jeszcze nieskończona pukawka: Na razie odkładam Pattona na bok. Muszę dokończyć T-60. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 21 Maja 2006 Share Napisano 21 Maja 2006 I nawet fajnie Ci wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 22 Maja 2006 Share Napisano 22 Maja 2006 podoba mi sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tempest Napisano 26 Maja 2006 Share Napisano 26 Maja 2006 Widzę że stara szmatka została zastąpiona nową. Z czego zrobiona była stara szmatka i z czego zrobiona jest - dużo lepiej wygladająca - nowa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 27 Maja 2006 Autor Share Napisano 27 Maja 2006 Polepiłem trochę wieżę: Jeszcze troszkę duperelków i można walnąć podkładzik: Spróbuję oskrobać trochę wieżę lekko. Zrobię delikatne spawy i troszkę faktury odlewu. Mam nadzieję, że nie skopię tego jak w Shermanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 27 Maja 2006 Share Napisano 27 Maja 2006 Aż się spociła wieża, taki jej wycisk dałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi