Serek Napisano 8 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2007 Jesteś pewien, że on wraca volvo, a nie czołgiem ? Hehe, tak to jest jak się nie myje pojazdu, a mój Kenio jest zadbany. Zresztą spójrz na foty wyżej to też pojazdy oryginalne, i też jeżdżą w trasy, a spójrz jakie czyściutkie nawet ramy. Jak już pisałem dbanie o pojazd to już całkiem co innego, każdy maluje jak mu się podoba, ja preferuje czyste trucki. P.S Widziałeś kiedyś tak zrobiony model ciężaróki tzn. że tak super umorusany jak ty mówisz ? Chętnie bym zobaczył takie cudo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 8 Grudnia 2007 Share Napisano 8 Grudnia 2007 Wiadomo ciężarówki lajtowego życia nie mają, lubie brudne poobdzierane modele ciężarówek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 9 Grudnia 2007 Share Napisano 9 Grudnia 2007 Wracając do koloru siodła, to każdy może mieć jakie chce, podobnie jest z konfiguracją osiową ciężarówki, jeżeli firma ci nie zrobi to są setki firm, które to chętnie wykonają. P.S To małe zdjęcie dowodowe to model, więc nie ma co się na nim wzorować, bo mógł być zrobiony bez dokumentacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serek Napisano 9 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2007 To jest model, skąd wiesz ? Byłen pewien że to oryginał, i nawet gdzieś widziałem w relacji, że koleś przedstawiał tą fotkę jako oryginał . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 9 Grudnia 2007 Share Napisano 9 Grudnia 2007 bo to jest orginał. Tornado w relacji go ma:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skyline Napisano 9 Grudnia 2007 Share Napisano 9 Grudnia 2007 No to to jest model czy prawdziwa ciezarowka bo sie pogobilem mi to wyglada na model ,ale wczesniej jak pierwszy raz zobaczylem to wygladal na ciezarowke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 9 Grudnia 2007 Share Napisano 9 Grudnia 2007 Na pierwszy rzut oka Kenio wyglada na oryginał, jednak możliwe jest, że ktoś zrobił fotkę modelu w plenerze Jak by nie było mój Jaguar i cytrynka na tle szkoły też wygladaja jak prawdziwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skyline Napisano 9 Grudnia 2007 Share Napisano 9 Grudnia 2007 Tornado ten twoj Jaguar jest w Galeri ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 10 Grudnia 2007 Share Napisano 10 Grudnia 2007 Tornado ten twoj Jaguar jest w Galeri ?? tak - Galeria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banshee777 Napisano 10 Grudnia 2007 Share Napisano 10 Grudnia 2007 Na tej fotce na pewno pokazany jest model. Moje argumenty to brak cieni na blachach, specyficzne odbicie światła na niklowanych elementach, widoczne łączenie na środku zbiornika paliwa, nierówne kalki, szczególnie przy drzwiach kierowcy oraz zbyt grube przewody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 10 Grudnia 2007 Super Moderator Share Napisano 10 Grudnia 2007 Popatrzcie na stosunek modelu względem drzewa. To drzewo jest ogromne. Przy orginale zdjęcie było by robione z większej odległości a drzewa więcej było by widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 10 Grudnia 2007 Share Napisano 10 Grudnia 2007 A poza tym oponki są do kitu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 11 Grudnia 2007 Share Napisano 11 Grudnia 2007 Tak na marginesie wyraznie widać, że rama ma dziwny kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 3 Stycznia 2008 Share Napisano 3 Stycznia 2008 Serek czemu relacja stoi, co z twoim keniem>? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serek Napisano 3 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2008 Kenio wszystko ok, ale mam troszke problemów rodzinnych, w następnym tygodniu jak wróce z olsztyna to napewno rusze z pracami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serek Napisano 20 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2008 No i jestem po dłuższej przerwie, no więc tak bez zbędnego owijania w bawełne, przez ten tydzień ostro przysiadłem do modelu no i pomalowałem i złożyłem już prawie całe wnętrze Te elementy, z fakturką niby skórzanego obicia pomalowałem lakierem bezbarwnym MM Semigloss, aby uzyskać taki efekt jak najbardzej zbliżony do prawdziwej skóry, a pozostałe powierzchni są satynowe i wyglądają troszkę w realu jak zamsz , najlepiej widać to na poddaszu. Drzwi, ewidentnie do poprawy te od strony kierowcy, nie mówiącym o tym, że zupełnie zapomniałem zeszlifować nadlewki na ramach okiennych, a więc jeszcze jutro się z tym pobawie . No i znowu te fotele, próbowałem okleić je jakąś takaniną przy pomocy kropelki, no ale niestety nie wyszło mi, i co najgorsza nie mogłem później zedrzeć tej tkaniny z foteli, częśc leżały ok 3 tygodni w DOT'cie aż samo wszystko ładnie zeszło razem z klejem. Nie dawno na allegro "wychaczyłem" tanio flock, i to było to , po dwukrotnym oblepieniu fotela flockiem prezentuje się on tak: Jutro zrobię dokładniejszą fotkę, bo narazie sobie schnie, ale muszę wam powiedzieć, że efekt jest super, zarówno wizualny jak i w dotyku . Zanabyłem już także piękny lakierek na kabine ( sorka za fotke, ale robiłem chyba z 15, no i ta najlepiej oddaje prawie oryginalne odbicie ), narazie czeka na swoją kolej, narazie tyle. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 20 Stycznia 2008 Super Moderator Share Napisano 20 Stycznia 2008 Witam. Serek, gdzie kupiłeś ten flock? Bo ja go szukałem i nigdzie nie mogę go dostać. Fotel wyszedł super, reszta też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serek Napisano 20 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2008 Czytaj... Napisałem, że na allegro był. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 21 Stycznia 2008 Share Napisano 21 Stycznia 2008 Świetnie flock wygląda - aż chce się dotknąć. Sypałeś "od tak" czy przez jakieś sitko? Lepiłeś na wikol? A wspomniany efekt zamszu na podsufitce i wnętrzu - dałem się nabrać, że to też flock przed przeczytaniem tekstu - świetna robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serek Napisano 21 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2008 Hehe, flock sypałem przez małe metalowe sitko, fotel wcześniej był posmarowany cały klejem microscale " Micro Metal Foil Adhesive" smarujesz fotel tym klejem i przez sitko sypiesz flocj obracając powoli część, aż specyfik cały pokryje daną powierzchnie, później tylko czekaż aż wyschnie klej i zdmu:bip:esz nadmiar. ja tą czynnoć powtarzałem 2 razy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serek Napisano 10 Lutego 2008 Autor Share Napisano 10 Lutego 2008 No więc przez ostatnie 2 tygodnie ruszyłem z robotą . Kabina została wyszpachlowana, dotarta papierami i pomalowana podkładem. A następnie pomalowałem ją bazą i lakierem bezbarwnym, po czym lakier został pozbawiony małej skórki pomarańczy i dokładnie wyrównany papierkiem 2000-3000. I na koniec polerka i woskowanie Postanowiłem też nakleić na opony kalki z napisami firmy oponek ( KFS ), co by nie były takie nudno-czarne . Jeszcze mokre. Oraz wywalić te kije czyt. wycieraczki z zestawu na bardziej realistycznie wyglądające ( KFS ). >>> Kije>>> >>> KFS >>> Zeszło mi ok 30 minut na wygięcie jedenj wycieraczki ( masakra ) cały się tym pokółem i sporo nakląłem . Ponaklejałem też już różne pierdółki ( światła, świtełka, szyby, wycieraczki, rączki, grill ) i okleiłem klamki BMF. Myślę, że jutro skończe całą kabine z kalkami, a może i cały model Kenia , model po tym obklejaniu elementami już się tak idelanie nie świeci, bo oczywiście całego go wymacałem , ale jak już wszystko ładnie poprzyklejam, to jeszcze raz dokładnie i delikatnie nawoskuje model. P.S Znacie może jakieś proste domowe sposoby na wyginanie małych cienkich blaszek ? , bo nie mam żadnej maszynki ani palców do tego Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek330 Napisano 11 Lutego 2008 Share Napisano 11 Lutego 2008 Co do sposobu to powinna się nadać do tego suwmiarka. Model jest naprawde super. Powłoka lakiernicza i ten kolor. W dodatku te wycieraczki. Coś pieknego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 11 Lutego 2008 Share Napisano 11 Lutego 2008 Skąd wziąłeś te blachy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 11 Lutego 2008 Share Napisano 11 Lutego 2008 Przeciez napisał KFS , bardzo fajnie wygląda , super lakier , fajne oponki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zwir3k Napisano 12 Lutego 2008 Share Napisano 12 Lutego 2008 A to KFS to firma czy sklep jakiś Niektórzy początkujący jak ja mogą mieć problemy z rozszyfrowaniem tego kodu Co do Kenia to najbardziej mnie siedzenia rozwalają :P Edit: DObra, dobra już poszperałem i wiem :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi