Mikele Napisano 15 Września 2015 Share Napisano 15 Września 2015 Zielony jak na Wembley. Nie powinien być oliwkowy czy inny khaki? Okaptowanie silnika wyszło git. No i że Ci się sznurki chciało naciągać w 1:72 to szacun. Ogólnie cacy, tylko ten trawnik mnie zastanawia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 15 Września 2015 Share Napisano 15 Września 2015 Lubie to zielone malowanie. Dawno temu zrobiłem Erwude BHX. To mam sentyment. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 15 Września 2015 Share Napisano 15 Września 2015 Wykonanie każdego kolejnego rwdeciaka wnosi coś inspirujacego. Tu jest to cieniowanie płata. SUPER efektowne oszustwo w małej skali. Brawo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 15 Września 2015 Share Napisano 15 Września 2015 Cieniowanie skrzydła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 15 Września 2015 Share Napisano 15 Września 2015 Wykonanie każdego kolejnego rwdeciaka wnosi coś inspirujacego.Tu jest to cieniowanie płata. SUPER efektowne oszustwo w małej skali. Brawo! Pryszcza należy przypudrować, a nie uwypuklać. Ten płat sam w sobie jest przerysowany i niepoprawny(pozbawiony kesonu) Ja bym go nie cieniował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 16 Września 2015 Share Napisano 16 Września 2015 Ten płat sam w sobie jest przerysowany i niepoprawny(pozbawiony kesonu) Czego jest pozbawiony???? Jesteś pewien, że sklejkowe pokrycie przedniej sekcji płata nie przenosi obciążeń zginających i skręcających ? ,-)) Pewnie, ze nie jest to klasyczny keson, ale ja wychowałem się w środowisku lotniarskim, A w tym środowisku usztywnienie przedniej części płata, nawet takie, które z pewnością nie miało charakteru usztywniającego, jedynie poprawiało kształt krawędzi natarcia nazywano kesonem. I pewnie stad nie do końca prawidłowe użycie tego określenia. Niemniej w przypadku Erwudy, to sklejkowe pokrycie przedniej części płata trochę sił skręcających z pewnością pochłaniało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 16 Września 2015 Autor Share Napisano 16 Września 2015 Coraz więcej areodynamików i konstruktorów na forum. Dźwigar skrzynkowy to nie keson. Gdyby nim był nie potrzebował by innej nazwy. I przenosi, nie pochłania siły tnące i momenty gnące. Naprawdę fajnie, że ludzie nie traktują tematu lekceważąco i ich to interesuje, ale nie trzeba nawet kupować podręcznika do mechaniki ogólnej, że o mechanice lotu czy konstruowaniu płatowców nie wspomnę. Wystarczy w internecie sprawdzić właściwą frazeologię. Fakt, że płat w modelu jest taki sobie i przydała by się gładka przednia część, ale cieniowanie wykonane rewela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herod Napisano 19 Września 2015 Share Napisano 19 Września 2015 Cudne cieniowanie paneli! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi