jaxiu Napisano 17 Marca 2016 Autor Share Napisano 17 Marca 2016 Pierwszy raz w życiu robiłem dry brush - jestem zachwycony możliwościami jakie dodała ta technika do mojego warsztatu. Wash zrobiłem bardzo delikatny, żeby uniknąć efektu "pomarańczowego czołgu" który wychodzi wielu modelarzom przy zbyt mocnym washowaniu pojazdów pustynnych. Następnym etapem będzie biżuteria i na koniec ponowne kurzenie i pigmenty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piecu_KP Napisano 17 Marca 2016 Share Napisano 17 Marca 2016 Możesz coś więcej powiedzieć o tym suchym pędzlu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 17 Marca 2016 Autor Share Napisano 17 Marca 2016 Moczysz pędzel w farbie obojętnie jakiej(akryl, olej, emalia) wycierasz do sucha ręcznikiem papierowym i potem przecierasz model. Farba powinna osadzac się tylko na wystających elementach i krawędziach (patrz skrzynie narzędziowe i śruby na ERA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 17 Marca 2016 Autor Share Napisano 17 Marca 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 17 Marca 2016 Autor Share Napisano 17 Marca 2016 Postęp prac niewielki, za to światło sprzyjające na sesję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 19 Marca 2016 Autor Share Napisano 19 Marca 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piecu_KP Napisano 20 Marca 2016 Share Napisano 20 Marca 2016 O panie. Piękny Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 21 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 21 Kwietnia 2016 Postęp niewielki - zostały detale i znalowanie załogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damien77 Napisano 21 Kwietnia 2016 Share Napisano 21 Kwietnia 2016 A wanne i gaski to zostawisz tak jak jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 21 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 21 Kwietnia 2016 Wannę jeszcze poobijam i na całość przyjdzie jeszcze trochę kurzenia. Africa Dust effects AK + wash pigmentowy (tylko nie chcę z tym przesadzić) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 19 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2016 Ja i malowanie figurek - proszę nie popękać ze śmiechu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 27 Września 2016 Autor Share Napisano 27 Września 2016 Koniec - zapraszam do galerii viewtopic.php?f=68&t=55530 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi