Skocz do zawartości

M60A1 with Reactive Armor "Desert Storm" 1:35 TAMIYA

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 136
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Rozrobiłem szpachlówkę z acetonem na luźną masę. Tę masę nakładałem miękkim krótko przyciętym pędzlem. Bardzo szybko twardnieje (aceton błyskawicznie paruje) więc trzeba na bieżąco kontrolować konsystencje i dodawać aceton.

Waarto wcześniej na czymś poćwiczyć,

1EXy2NX.jpg

Napisano

Solaris tu są dwa filmy z różnymi wariantami technik robienia antypoślizgów. Co modelarz to inna technika.

Napisano

Spokojnie nie zapomniałem o nim. Deseczka na podstawkę się robi.

A Pattonik się robi pomału.

• 3 weeks later...
Napisano

Psikawa naprawiona - można działać (uszczelkę pod nozle capa wyciąłem z folijki ochronnej z ekranu telefonu)

rOKZgf4.jpg

Przy okazji kilka blaszek i szpachla - mnóstwo szpachli

6XPmvBO.jpgajX5B5Z.jpg5rD1nt0.jpg31WHKlC.jpg

Napisano

Antypoślizgi zrobione

Tył

Było sporo oklejania, ale jestem ogólnie zadowolony z efektu

E9S9jzU.jpg

eg6fRr1.jpg

Małe poprawki z przodu

kko7xlA.jpg

Kolejne blaszki wygięte (sam nie wierzę, że udało mi się je tak wygiąć)

57jzQ7s.jpg

Kokpit kierowcy siknięty na kolor podstawowy (muszę zmienić białą farbę, bo z tą jest lipa)

0vHilmU.jpg

Napisano

Jak zwykle na zdjęciach więcej widać - muszę poprawić (wyrównać) na pokrywach silnika. Bardzo polubiłem tą technikę - na strykera też na pewno to nałożę. Wymaga to co prawda nieco wprawy w pracy z taśmą maskującą, ale efekt wg mnie jest tego warty.

• 1 month later...
Napisano

Chciałem je wiercic ale tam jest tyle plastiku, że na dwa modele by starczyło.

Mały progres

bd032d53f5aca2bec1769c025917547a.jpgd17fe076e4efa434c358c83532df025c.jpg13be71de8d8be8186a31cf884f3dfc8b.jpgd50322a213174dfcacb6ca8bb7bd1e22.jpg3e8ac1b4d3b5d0a9526707c3d529ab22.jpg

Napisano

Majster, rób foto na jednolitym tle bo oczy przepala...

Napisano

Robię kiedy mogę - jak dziecko śpi nie chcę rozstawiać całego majdanu do zdjęć

Napisano

A te reflektory po lewej stronie to mógłbyś rozwiercić i przeźroczyste zrobić (te po prawej są podczerwone i są czarne błyszczące ) Pozdrawiam M1A1(HA)

Napisano

Ciągle się nad tym zastanawiam - wszystko póki co mam poskładane na blutac

b6d8efc729ff1914d2f740b42ad2c9a6.jpg

• 2 weeks later...