kobza_75 Napisano 20 Września 2015 Share Napisano 20 Września 2015 CHEVROLET C60S Petrol Tank – IBG 35036 1:35 (x2) Na warsztat wziąłem model Chevroleta C60S Petrol Tank No.12 Cab & No.13 Cab version w skali 1:35 wydała firma IBG pod numerem katalogowym IBG 35036. W pudełku z pięknym art-boxem znajdujemy 19 ramek wtryskowych z szarego plastiku, jedną ramką przeźroczystą z oszkleniem, dwie blaszki fototrawione, arkusz kalkomanii oraz czytelną instrukcję budowy modelu. Model Chevroleta można wykonać w dwóch wersjach z kabiną No.12 oraz No.13, również tył cysterny można wykonać jako otwarty. Dodatkowo dachy kabin można wykonać z włazami lub bez. W instrukcji czytelnie mamy pokazany krok po kroku każdy etap budowy Chevroleta z uwzględnieniem różnic obu wersji nie tylko pomiędzy obiema kabinami. Część ramek jest wspólna z wcześniej wydanymi modelami Chevroleta C15TA i OTTERa a to może sugerować wydanie również innych modeli opartych na podwoziu Chevroleta. Kalkomania pozwala na wykonanie modelu w następujących wersjach i kamuflażu : - Chevroleta C60S Petrol Tank No.12 Cab version z 4 kompanii zaopatrzenia Royal Canadian Army Service Corps 4 Kanadyjskiej Brygady Pancernej 4 Kanadyjskiej Dywizji Pancernej, Francja, Normandia, sierpień 1944 rok. - Chevroleta C60S Petrol Tank No.13 Cab version z 5 kompanii zaopatrzenia Royal Canadian Army Service Corps 5 Kanadyjskiej Brygady Piechoty 2 Kanadyjskiej Dywizji Piechoty, Francja, Normandia, sierpień 1944 rok. Modele będą budowane dwa równocześnie a różnice będą w kabinach. Jeden z kabiną no.12 a drugi z kabiną no.13. Tyły obu cystern będą otwarte. Przy okazji poszukuję dokumentacji do cysterny, co polecacie? Ja u siebie nic nie znalazłem. Poniżej link do in-box zestawu wykonany na szybko. Link do in-boxa. Dziękuję firmie IBG za przekazanie modeli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kobza_75 Napisano 20 Października 2015 Autor Share Napisano 20 Października 2015 Postęp pracy powoli idzie do przodu. Na zdjęciach obie cysterny poskładane do przymiarki, ale bez detali. Płożony podkład na wszystkich elementach modeli. Teraz kładę kolor na cysternach. Kilka zdjęć więcej na blogu. Przy okazji poszukuję informacji na temat kolorystyki wnętrza kabiny i tyłu cysterny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 20 Października 2015 Share Napisano 20 Października 2015 Ładnie wyglądają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piecu_KP Napisano 20 Października 2015 Share Napisano 20 Października 2015 Wydaje się taki zwykły. Chcę taki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kobza_75 Napisano 28 Listopada 2015 Autor Share Napisano 28 Listopada 2015 Obie cysterki w trakcie składania w całość, sorki za fotki ale robiłem je w nocy na szybko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 28 Listopada 2015 Super Moderator Share Napisano 28 Listopada 2015 Jezu brytolskie ciężarówki to chyba największe szkarady WWII... ale modeliki zacne nie powiem Zaglądam dalej ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 29 Listopada 2015 Share Napisano 29 Listopada 2015 Trochę szkoda że tylko kabiną się różnią... przydała by się ciut większa różnorodność Może jedną zrób "bardzo wyeksploatowaną" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi