Jump to content

Crusader III AA MK.I 1:35 ITALERI

Prowler27
 Share

Recommended Posts

Klasa 2 - Pojazdy wojskowe

Specjalna 1 - Najlepsza relacja z prac warsztatowych

Specjalna 3 - Najlepsza interpretacja tematu konkursowego

Witam

Ponieważ od dłuższego czasu miałem zrobić ten model a to jest mój jedyny model który mogę zrobić w zimowym kamuflażu (który będę pierwszy raz robił) bo nie posiada oznaczeń więc temat ten można potraktować dosyć swobodnie. Z dodatkow mam tylko metalową lufę ale mam nadzieję że dosyć dużo rzeczy będzie można poprawić i dodać własnoręcznie.

Fotka pudla modelu...

italeri-pp-6465-crusader-iii-aa.jpg

i zdjęcia z dzisiejszego zaznajamiania się z plastikiem.

PvFkKlojXZ6XHH-XKdRRQDUmgAhbZ9ZTC6-1_Ij7HLw=w737-h553-no

Wszelkie uwagi podpowiedzi i zdjęcia mile widziane

Niestety teraz przypomniało mi się aby umieścić in-box modelu aby pokazać że jest robiony od początku

AScDsPU3F5zkpIu_5YG_WnGKaUmB4RiO86uti0r4nXQ%2Cosc2hoWLIefTCag0m9UZ8xeXEbROoFAeQo-nmuYybaA?size=1024x768&size_mode=2

Żadne części nie były wcześniej wycinane dopasowywane dopiero wczoraj wyciąłem kadłub elementy podwozia i chwyt transportowy działa. Kilka części było już wcześniej wycięte ale zapewne były to części do innej wersji.

• 4 weeks later...

Witam

Po uporaniu się z lenistwem prace ruszyły. Pierwsze co zrobiłem było wykończenie wnętrza wieży i sklejeniem jej a następnie przykleiłem brakujące elementy na kadłubie. Po tym wszystkim przyszedł czas na czarny podkład i nadanie crusaderkowi zielonego mundurku

DSCF0490.JPG

IMG_0023.JPG

IMG_0022.JPG

IMG_0020.JPG

https://lh6.googleusercontent.com/-TVDTX2yXQ14/Vi5s5HXFfFI/AAAAAAAAB3c/-0WOPkzfGB4/w737-h553-no/IMG_001

Jeżeli zależy Ci na wierności z oryginałem, przepracuj przednie osłony błotników.

Italeri zaprojektowało je według muzealnego egzemplarza, który błędnie zrekonstruowano. Prawidłowy kształt widać na zdjęciach oryginału.

Pozdrawiam!

• 4 weeks later...
  • 3 weeks later...