bahamut24 Napisano 22 Października 2015 Share Napisano 22 Października 2015 Widziałem te brzegi foteli wcześniej ale przyznaję że jedynie z mojej niechęci zostawiłem tak jak jest, ostatecznie będzie to mało widoczne. Cały środek jest przejechany matowym lakierem jedną warstwą, wcześniej się błyszczały po sidoluxie danym przed kalkami. A odnośnie krytyki i komentarzy które były wyżej - przeczytałem, po części zrozumiałem, po części olałem i żyje się dalej. Szkoda ze tych jamek na bokach foteli nie zalales klejem i nie wyszlifowales... Bez czasu schniecia kleju 5min roboty . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej_1988 Napisano 22 Października 2015 Autor Share Napisano 22 Października 2015 Wcześniej obrabiałem te linie połączeń na brzegach foteli szpachlą Tamiya i Surfacerem i to szlifowałem. Z tego powstały te tak jakby jamki. Kleju nigdy do tego nie stosowałem - używać taki normalny Revella Contacta? Mam jeszcze Tamiya Cement i Extra Thin Cement. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 22 Października 2015 Share Napisano 22 Października 2015 Cyjanoakrylowy, najlepiej gęsty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 22 Października 2015 Share Napisano 22 Października 2015 Cyjanoakrylowy, najlepiej gęsty. Nie neguję, ale metoda którą wybrał kolega Maciej też jest dobra. Problem tutaj akurat nie leży w metodzie, tylko w tym, że zrobił to byle jak. Obojętnie, czy robi się szpachlą, czy klejem, jak zostaną dziury, trzeba jesze raz zaszpachlować i szlfować do skutku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej_1988 Napisano 25 Października 2015 Autor Share Napisano 25 Października 2015 Wyciągnąłem fotele i poprawiłem te boki, jest lepiej, może nie idealnie ale wystarczająco dobrze uważam. Obecnie pracuję nad montażem elementów podwodzia. Kabinę pomalowałem jedną warstwą białego od Vallejo i mam problem. Farba dziwnie długo schła, teraz jest jakby lekko gumowa na całej powierzchni i ma lekko kremowy kolor a nie biały. Może to być spowodowane tym że farba leżała nieużywana (od nowości) trochę ponad pół roku? Kupiłem białą Pactry i po 1 warstwie widać dużą różnicę. Biała farba której firmy będzie najbliższa idealnej bieli? Oczywiście interesuje mnie akrylowa nadająca się do aero. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej_1988 Napisano 10 Listopada 2015 Autor Share Napisano 10 Listopada 2015 (edytowane) Trochę czasu minęło a prace prawie nic się nie posunęły. Tragicznie wyszło malowanie kasty białym który był bardziej szary czy kremowy. Cała kabina i maska trafiły do czyszczenia do samego plastiku. Poniżej zdjęcia podkładu położonego na nowo po szpachlowaniu szyberdachu na nowo - szpachla też zeszła po czyszczeniu. Poza tym udało się dokończyć cale podwozie i silnik - już po lakierowaniu czeka na ostateczny montaż: Na koniec pytanie do Was - jak wyglądają te czarne okna? Próbował ktoś wpakować do cleanluxa przezroczyste plastiki? Nie zrobią się matowe? Mógłbym te zrobić Tamiya Smoke... Edytowane 10 Listopada 2015 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 10 Listopada 2015 Share Napisano 10 Listopada 2015 Ja pakowałem, nie zmatowiały... Ale podejrzewam, że w przypadku każdego plastiku może być inaczej.... Ja bym wziął tę farbę i zwyczajnie zeszlifował papierem ściernym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bahamut24 Napisano 11 Listopada 2015 Share Napisano 11 Listopada 2015 Ja pakowałem, nie zmatowiały... Ale podejrzewam, że w przypadku każdego plastiku może być inaczej.... Ja bym wziął tę farbę i zwyczajnie zeszlifował papierem ściernym... Po co tracic czas na szlifowanie? Wrzuc do cleanluxa kawalek ramki przezroczystej od tych szyb i zobacz . Nie powinien ruszyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej_1988 Napisano 11 Listopada 2015 Autor Share Napisano 11 Listopada 2015 Użyłem zwykłego zmywacza Wamodu do farb akrylowych i ładnie zeszło i nic nie zmatowiało. ... chciałem też zacząć malować kastę i zanim zacząłem zdążyłem ukręcić gwint dyszy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 11 Listopada 2015 Share Napisano 11 Listopada 2015 Ten zmywacz to chyba jedyne, co Wamodowi wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 11 Listopada 2015 Share Napisano 11 Listopada 2015 ... chciałem też zacząć malować kastę i zanim zacząłem zdążyłem ukręcić gwint dyszy.... Widać, że nie interesujesz się historią. Już na kamiennych tablicach znalezionych w Gizie był wyryty napis "Nie odkręcać dysz w piwatach", bo nawet jeśli nie urwiesz to ponowne dobre ustawienie graniczy z cudem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bahamut24 Napisano 11 Listopada 2015 Share Napisano 11 Listopada 2015 Użyłem zwykłego zmywacza Wamodu do farb akrylowych i ładnie zeszło i nic nie zmatowiało. ... chciałem też zacząć malować kastę i zanim zacząłem zdążyłem ukręcić gwint dyszy.... Odłóż trochę kasiorki i zainwestuj w markowy aerograf , sam miałem piwatę i po ukręceniu dyszy podziękowałem , fakt malowałem nim 2 lata ... chciałem też zacząć malować kastę i zanim zacząłem zdążyłem ukręcić gwint dyszy.... Widać, że nie interesujesz się historią. Już na kamiennych tablicach znalezionych w Gizie był wyryty napis "Nie odkręcać dysz w piwatach", bo nawet jeśli nie urwiesz to ponowne dobre ustawienie graniczy z cudem. Uśmiałem się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 11 Listopada 2015 Share Napisano 11 Listopada 2015 z premedytacją zostawiasz takie chamskie, grube listwy ozdobne na drzwiach/błotnikach? W rzeczywistości miałby kilka centymetrów. Żadna z wersji golfa takich nie miała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej_1988 Napisano 12 Listopada 2015 Autor Share Napisano 12 Listopada 2015 Nie z premedytacją, oglądając model po malowaniu podkładem widziałem że są całkiem duże...jednak mocno je przykleiłem i nie wiem jakby to wyglądało po oderwaniu ich... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 12 Listopada 2015 Share Napisano 12 Listopada 2015 Nie z premedytacją, oglądając model po malowaniu podkładem widziałem że są całkiem duże...jednak mocno je przykleiłem i nie wiem jakby to wyglądało po oderwaniu ich... Jak pisze Kashato, one odstają pewnie ponad 4 mm, czyli w oryginale ponad 10 cm, a na zdjęciu pudełka widać bardzo cieńkie listwy. Jak nie chcesz odklejać to je choć trochę spiłuj. Ale chyba nie byłoby problemem spiłować je do zera, pomalować kastę i nakleić na pomalowany model cieńkie paski czarnego polistyrenu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 13 Listopada 2015 Share Napisano 13 Listopada 2015 nie słuchaj go, On jest z Krakowa :P (i niech się weźmie do pracy! :P ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knjaz Napisano 30 Grudnia 2015 Share Napisano 30 Grudnia 2015 @up - LOOL Farby tamiya możesz zawsze zmywac alkoholem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi