imt Napisano 30 Listopada 2007 Share Napisano 30 Listopada 2007 Wiem jak wyglądają poszczególne wersje i czym się różnią. Nie twierdzę że takiej wesji nie było (77) tylko, że nie była używana w Polsce. Co do zdjęć to wprawdzie patrzymy na te same, ale widzimy zupełnie coś ninnego. W każdym bądź razie ja widzę dzieloną kabinę i fragment zagówka fotela KM-1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinfire Napisano 30 Listopada 2007 Autor Share Napisano 30 Listopada 2007 W każdym bądź razie ja widzę dzieloną kabinę Masz rację, chylę czoła, niestety niezbyt dokładnie widać było w pierwszej fazie obróbki tegoż filmu który jest niby w formacie dvd ale nie do końca jakościowo jest tak jak być powinno, mój błąd..obrobiłem to zdjęcie i widać faktycznie dzieloną kabinę. fragment zagówka fotela KM-1. eee aż tak dobrze to nie widać... hehehehe ja tam dopatrzyłem się głowy pilota... Początkowe serie wer. 94 Miały tylko zmodyfikowaną stację RL-21M a od 15 serii fotel KM-1 i inną osłonę. ... a mogę wiedzieć gdzie wyczytałeś takie info?? kurcze przekopałem sporo miejsc i nie znalazłem, u Butowskiego jest tylko info że PFM wer94 był ostatnią z głównych wresji drugiej generacji Mig'a 21 z innym systemem katapultowania (zapewne chodzi o S-3) i opisano dokładnie zmienioną osłonę kabiny otwieranej na bok. Grunt jednak, że doszliśmy przynajmniej do "prawdy" hehehhehe Dzięki za pomoc!!! pzdr Marcin p/s walkaround gotowy już na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 30 Listopada 2007 Share Napisano 30 Listopada 2007 ... a mogę wiedzieć gdzie wyczytałeś takie info?? rosyjska monografia MiG'a-21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 30 Listopada 2007 Share Napisano 30 Listopada 2007 rosyjska monografia MiG'a-21 - Irku, a mozesz podac tytul lub wydawnictwo ? Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 30 Listopada 2007 Share Napisano 30 Listopada 2007 Oczywiście, jak wrócę do domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 3 Grudnia 2007 Share Napisano 3 Grudnia 2007 No jak ten czas leci. Prawdę mówiąc to zapomniałem . Autorami są Efim Gordon i Władimir Klimow, a tytuł to po prostu MiG-21 część I i część II. wydana w 1994. Jakość typowa jak na tamte czasy czyli marna (papier gazetowy, miękka oprawa itp. Chyba był to dodatek do gazety Krylja Rodiny (Skrzydła Ojczyzny) nr 1/94 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robertas Napisano 4 Grudnia 2007 Share Napisano 4 Grudnia 2007 Hi, W muzeum Lotnictwa Litewskiego, w Kowne, jest Mig-21PF, podarunek z Polski. Niewiem dokladne jaka to wersja, musialbym zaciongnoc informacje, ale mam jego WA, 58 zdjenc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinfire Napisano 5 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2007 Hi,W muzeum Lotnictwa Litewskiego, w Kowne, jest Mig-21PF, podarunek z Polski. Niewiem dokladne jaka to wersja, musialbym zaciongnoc informacje, ale mam jego WA, 58 zdjenc. Bardzo mocno bym się uśmiechał o walkaround tego samolotu lub fotki na priv. Pzdr. Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robertas Napisano 10 Grudnia 2007 Share Napisano 10 Grudnia 2007 Hi Marcin, podaj prosze swoj e-mail, pszekaze ten WA. Nieudajese mnie jakos pomiescyc go na tej stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinfire Napisano 10 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2007 Robertas, podesłałem na PW namiary na moją skromną osobę. Wielkie dzięki!!! pzdr Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hellvis Napisano 20 Grudnia 2007 Share Napisano 20 Grudnia 2007 Ech przez te tematy Marcina o dwudziestympierwszym naszło i mnie. Dziś nie wytrzymałem -zamówiłem w martoli MFa i bisa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 21 Grudnia 2007 Share Napisano 21 Grudnia 2007 kadry z filmu "Na niebie i na ziemi" W kolorze go masz ? Ja go pamietam w wersji czarno-bialej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinfire Napisano 27 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2007 Tak Tak Okonku Full Color!! sam się zdziwiłem, ale taki właśnie udało się nagrać z KinoPolska, wypas po prostu wypas... Hellvis w jakiej skali te Migi w 1/72?? ja w 1/48 diełam PF'a z academy, domówię też MF'a i będę starał się wykonać je w barwach Łasku. Miały być inne, ale jakoś po przeczytaniu kilku ciekawych artykulików obstało na Łasku. pzdr Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hellvis Napisano 28 Grudnia 2007 Share Napisano 28 Grudnia 2007 W 1/72, Bis – Zviezda, a MF ZTS Plastyk.. Jakie malowanie to jeszcze do końca nie wiem, ale wbrew temu co napisałem kiedyś, o tym że migi w kolorze innym niż srebrny wyglądają niemigowato, cos mnie kusi żeby MFa zrobić na biało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinfire Napisano 31 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2008 Ja zacząłem PF'a, czekam na MF'a i oba będą Łask i na dodatek białe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi