Skocz do zawartości

Ostrza zimny błysk- Kościuszkowski MIG 29 1:48

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Te metalowe to po prostu kopia z Academy ze wszystkimi ich błędami. Ich jedyną funkcją jest większa wytrzymałość, na pewno nie merytoryczna poprawność. Skopiowali nawet ślady po wypychaczach. Ale i to jest bez sensu, bo przecież model nie jest z ołowiu.

• 4 months later...
Napisano

Powoli jeden krok do przodu, dwa do tyłu....

Może do 2050 skończę a już na bank szybciej obronię doktorat niż dokończę model ;)

Zakupiłem taki oto drobiazg

Maciej_Wozniak-8137.jpg

wraz z dodatkami znajdującymi się w środku

Maciej_Wozniak-8127.jpg

Maciej_Wozniak-8131.jpg

Maciej_Wozniak-8132.jpg

Maciej_Wozniak-8133.jpg

Maciej_Wozniak-8134.jpg

Maciej_Wozniak-8140.jpg

Maciej_Wozniak-8141.jpg

Wyciąłem żywiczne elementy silnika oraz prysnąłem je testowo podkładem. Jak widać potrzebują odrobiny miłości, surfacera i papieru ściernego

Maciej_Wozniak-8098.jpg

Maciej_Wozniak-8099.jpg

Maciej_Wozniak-8100.jpg

Maciej_Wozniak-8102.jpg

Maciej_Wozniak-8103.jpg

Maciej_Wozniak-8104.jpg

Wklejone wnęki podwozia oraz wyprowadzone wloty powietrza

Maciej_Wozniak-8114.jpg

Maciej_Wozniak-8115.jpg

Kleiłem do górnej części kadłuba pionowe stateczniki

Maciej_Wozniak-8110.jpg

Maciej_Wozniak-8111.jpg

Maciej_Wozniak-8113.jpg

Wycięte osłony dysz będę zamieniał na blaszki

Maciej_Wozniak-8112.jpg

Napisano
Maciej_Wozniak-8111.jpg

Przyjrzyj się dokładnie zdjęciom z epoki odnośnie anten na statecznikach i kadłubie, bo to się trochę zmieniało w czasie.

Dawno temu:

mig-29a-56-41elt-polish-af-riat-2012-3.jpg

Mniej dawno temu i czasy obecne ;)

56-polish-air-force-mikoyan-gurevich-mig-29_PlanespottersNet_656949.jpg

Z tymi dodatkami z Edka i samym zestawem powinieneś na luzie zrobić model na górnym zdjęciu.

Napisano
[...]

Mniej dawno temu i czasy obecne ;)

56-polish-air-force-mikoyan-gurevich-mig-29_PlanespottersNet_656949.jpg

Z tymi dodatkami z Edka i samym zestawem powinieneś na luzie zrobić model na górnym zdjęciu.

Eduard nie zawiera tej dużej anteny za kabiną, podstawy wraz z anteną GPS za fotelem oraz brakującego wyposażenia kabiny.

Napisano

Doskonale znam braki zestawu Eduarda. Jak dla mnie i tak był/jest dość przydatny

Napisano

Tak jak pisal Mikele, z zestawem Eduarda zrobisz Smokera sprzed ostatniego doposazenia... Zauwazylem ze przykleiles staeczniki pionowe, mam rozumiec ze poziome wykonasz nieruchome?

Napisano

Nie bardzo rozumiem źródło pytania o ruchomość (poziomych) stateczników.

OCZYWIŚCIE, że w modelu nie będzie można nimi poruszać...

Napisano

Tą dużą antenę z tyłu posiada model Academy, nie jestem tylko pewien czy aby Academy nie dawało jej tylko w wersji AS.

Napisano
Doskonale znam braki zestawu Eduarda. Jak dla mnie i tak był/jest dość przydatny

Absolutnie nie zarzucam braków w wiedzy, tak tylko pomóc chciałem A te dodatki z Edka to rzeczywiście piękna sprawa do poloników - mogliby je wydać jako osobny zestaw, zbyt na pewno by był.

Napisano

Niestety oficjalne stanowisko Eduarda jest takie, że nie będą sprzedawać tych dodatków do naszych wersji MIG-a jako osobnego zestawu.

Nie rozumiem tej decyzji, ale zapytanie o powyższe zostało w moim imieniu do nich skierowane...

Napisano
Niestety oficjalne stanowisko Eduarda jest takie, że nie będą sprzedawać tych dodatków do naszych wersji MIG-a jako osobnego zestawu.

Nie rozumiem tej decyzji, ale zapytanie o powyższe zostało w moim imieniu do nich skierowane...

Po prostu nie bawią się w konwersje do modeli innych producentów.

Napisano
Nie bardzo rozumiem źródło pytania o ruchomość (poziomych) stateczników.

OCZYWIŚCIE, że w modelu nie będzie można nimi poruszać...

Pytalem poniewaz w tym modelu jest mozliwosc wykonania ruchomych statecznikow poziomych jak i klap glownych...