RH Napisano 10 Października 2015 Share Napisano 10 Października 2015 Myślę że nie bede nieskromny jak pochwale sie nowym nabytkiem a mianowicie pięknym modelem w słusznej skali ;o) ,czyli P-39 Q/N. myslę że na początek jako recenzja wystarczy foto relacja . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 10 Października 2015 Share Napisano 10 Października 2015 No no, wygląda nieźle. I można go pootwierać, to jest przewaga skali 1:32 nad 1:48. Piękny samolot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 10 Października 2015 Share Napisano 10 Października 2015 Nieprawda. To jest po prostu cecha, immanentna rzekłbym, modeli Kitty Hawk, skala nie ma tu nic do rzeczy. One są przygotowane do otwierania, czy się to komu podoba czy nie, co nie musi być dobre. Przykładem niech będzie mój Jaguar, gdzie można otwierać niema wszystko co się w tym samolocie otwiera. Albo bodajże przedostatni model w 1:48 - F9F-8(P) Kuguar - tam można tez pootwierać mnóstwo: przedział "foto", komorę działka, skrzydła można poskładać i sam nie wiem co jeszcze. Kitty Hawk tak robi, tylko że jak ktoś nie chce mieć tych rzeczy pootwieranych, to się robi mały problem, ale o tym pisałem w moim warsztacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 10 Października 2015 Share Napisano 10 Października 2015 Porównuję na podstawie Airacobry, czo choćby modeli Spitfire'ów w obu skalach ot co. A że Kittyhawk ma takie zestawy w 1:48 to tylko chwała mu za to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 10 Października 2015 Share Napisano 10 Października 2015 No właśnie nie do końca chwała, bo te modele są zrobione tak, że jeśli ktoś nie ma ochoty ich rozpruwać i otwierać na prawo i lewo, to ma kłopot, bo niestaranność w wykonaniu przez Kitty Hawka powoduje, że trudno jest pozamykać taki model bez dodatkowe wkładu pracy, bardzo niewdzięcznej, dodam. Naturalnie łatwiej jest zamknąć otwarty niż otworzyć zamknięty model, ale w niczym to nie usprawiedliwia fuszerki producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 10 Października 2015 Share Napisano 10 Października 2015 Co kto lubi. Mnie tam pootwierane modele cieszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 10 Października 2015 Share Napisano 10 Października 2015 Mnie także, o ile pozwalają dać się pozamykać, jeśli ktoś ma na to ochotę. Modele Kitty Hawk niekoniecznie dają taką alternatywę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 11 Października 2015 Share Napisano 11 Października 2015 model piękny !!! Czy jest zrobiony przedział uzbrojenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 11 Października 2015 Autor Share Napisano 11 Października 2015 model piękny !!! Czy jest zrobiony przedział uzbrojenia ? Najlepszą i wyczrpującą odpowiedzią niech będzie ten link http://www.hyperscale.com/2015/reviews/kits/kittyhawkpreview_14.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 14 Października 2015 Autor Share Napisano 14 Października 2015 Dodatkowy link do strony ,gdzie nasz kolega z zagranicznego forum bardzo ładnie opisał ten model wzbogacając w szczegółowe fotki . Myślę że to przekona niedowiarków do tego wyrobu http://www.themodellingnews.com/2015/09/review-kitty-hawk-models-132nd-scale-p.html#more Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotreczekg Napisano 15 Października 2015 Share Napisano 15 Października 2015 zacząłem robić dokładnie ten model miesiąc temu, ale obowiązki zaczeły wzywać i leży tak od tamtej pory, a Ty już zacząłeś go składać? Tak sobie pomyslałem ze postaram sie wrzucić tu zdjęcia z progresu, bedzie niezłe porównanie i może pomoc w obie strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 15 Października 2015 Autor Share Napisano 15 Października 2015 Narazie jest na bocznicy teraz na tapecie jest parę innych tez interesujacych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 13 Października 2016 Share Napisano 13 Października 2016 I jak tam, ruszyłes ta Cobrę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 13 Października 2016 Share Napisano 13 Października 2016 No to rusek będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 13 Października 2016 Autor Share Napisano 13 Października 2016 I jak tam, ruszyłes ta Cobrę Niestety jeszcze nie , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 13 Października 2016 Autor Share Napisano 13 Października 2016 No to rusek będzie? Chyba tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 13 Października 2016 Share Napisano 13 Października 2016 Szkoda, bo jestem bardzo ciekaw jak rozwiązałeś podobno za krótki kadłub Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 13 Października 2016 Autor Share Napisano 13 Października 2016 Szkoda, bo jestem bardzo ciekaw jak rozwiązałeś podobno za krótki kadłub Na tej stronce widać jak facet sobie poradził http://forum.largescaleplanes.com/index.php?showtopic=58913&page=8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 13 Października 2016 Share Napisano 13 Października 2016 Znam to, widziałem, czekam na swoja i wtedy ja pomierzę. Ciężko mi powiedzieć na podstawie jakich planów dokonywali tych pomiarów. Najlepiej by było mieć plany fabryczne, ale o to jest chyba dosyć ciężko, mnie nie udało się ich znaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 13 Października 2016 Autor Share Napisano 13 Października 2016 Znam to, widziałem, czekam na swoja i wtedy ja pomierzę.Ciężko mi powiedzieć na podstawie jakich planów dokonywali tych pomiarów. Najlepiej by było mieć plany fabryczne, ale o to jest chyba dosyć ciężko, mnie nie udało się ich znaleźć Może coś w Muzeum lotnictwa mają w bibliotece Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 13 Października 2016 Share Napisano 13 Października 2016 Tam powinni coś mieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 14 Października 2016 Share Napisano 14 Października 2016 Pierwsze pomiary nie wykazały potrzeby przedłużania kadłuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 14 Października 2016 Autor Share Napisano 14 Października 2016 Pierwsze pomiary nie wykazały potrzeby przedłużania kadłuba No to dobra wiadomość .Tak mi sie zdaje że ktoś zsugerował sie Kingcobrą ,a ta na pewo jest dluższa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 14 Października 2016 Share Napisano 14 Października 2016 Czekam na jeszcze jedne plany i wtedy będe juz mądrzejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi