Hafes Napisano 28 Listopada 2007 Share Napisano 28 Listopada 2007 Witam wszystkich! W końcu znalazłem forum modelarskie na którym coś się dzieje w kwestii modelarstwa szkutniczego (zwłaszcza plastikowego). Żeby nie wpraszać się z pustymi rękami prezentuję coś od siebie na początek Niektórzy z Was pewnie już mieli okazję zobaczyć moje "dzieła" na innych forach, ale może nie wszyscy. Ot taki U-boot Revella w 1/72 z blaszkami Eduarda. Ten konkretnie to U552 Ericha Toppa. I jeszcze USS Arkab w 1/350 Trumpetera z blaszkami Eduarda. No i to tyle na początek. Mam nadzieję, że będę mógł się też trochę poudzielać jak czas pozwoli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 28 Listopada 2007 Share Napisano 28 Listopada 2007 W końcu znalazłem forum modelarskie na którym coś się dzieje w kwestii modelarstwa szkutniczego (zwłaszcza plastikowego). Milo to uslyszec. Modele miodzio i pewnie to nie wszystko co tam masz do pokazania. Witaj i baw sie razem z nami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 28 Listopada 2007 Share Napisano 28 Listopada 2007 Witaj i więcej fotek poproszę, zwłaszcza USS Arkab miałem okazję podziwiać Twoje modele na PWM, cieszę się że do nas zawitałeś Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hafes Napisano 28 Listopada 2007 Autor Share Napisano 28 Listopada 2007 Dzięki za miłe przyjęcie! Z wcześniejszych ulepków nie jestem zbyt dumny, ale może się kiedyś przełamię i coś jeszcze pokażę Na razie na szafie czeka wielkie pudło z Prince of Wales w 1/350 z Tamiyi z blaszkami z Toms Modelworks. I Varyag ze Zvezdy (chyba będzie w biało - żóltym malowanku). Chwilowo nie wiem za który się wziąć Jędrek - mówisz i masz... Tylko trochę za ciemne wyszły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 28 Listopada 2007 Share Napisano 28 Listopada 2007 Witaj. Modele 1st class. Przynajmniej dla mnie. Jeszcze muszę trochę się pomęczyć, aby moje modele mogły dorównać Twoim. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StanLog Napisano 28 Listopada 2007 Share Napisano 28 Listopada 2007 Witaj Co Ty gadasz? Właśnie świetnie wyszły Ci te zdjęcia . Wygląda tak, jak by w pochmurny dzień rozpruwała falę Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 29 Listopada 2007 Share Napisano 29 Listopada 2007 Jędrek - mówisz i masz... dzięki, to jest to! zacznij Varyaga Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 29 Listopada 2007 Share Napisano 29 Listopada 2007 Niezła woda i w ogóle to niezłe "skilsy" - gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hafes Napisano 29 Listopada 2007 Autor Share Napisano 29 Listopada 2007 Panowie! No co Wy? Sam miód na moje serce, a gdzie przysłowiowa "łyżka dziegciu"? W każdym razie dzięki za dobre słowo i ciszę się że mój trzeci poważny model (z blaszkami itp.) zrobił takie wrażenie Chyba zacznę od przyszłego tygodnia Varyaga. Tylko niech mi ktoś pomoże - czy w malowaniu z żółtymi kominami burty były białe czy raczej kremowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klima1 Napisano 29 Listopada 2007 Share Napisano 29 Listopada 2007 Panowie! No co Wy? Sam miód na moje serce, a gdzie przysłowiowa "łyżka dziegciu"? Czy mi się wydaje, czy na Arkabie na nadbudówkach masz lekko "włochatą" farbę? Jeśli tak jest, to spróbuj dodać więcej retardera/rozcieńczalnika, bo farba za szybko zasycha i robią się grudki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 29 Listopada 2007 Share Napisano 29 Listopada 2007 "łyżka dziegciu"? Łyżka dziegciu - nie masz avatarka Osoby bez avatarka są gorzej kojarzone, jakoś tek piktogramy przemawiają do pamięci. Ja tam pamiętam Twojego avatarka z PWM'u Oczywiście to takie luźne wtrącenie. Modeliki po prostu są profesjonalne A ta figurka z U-bootem to też Twoje dzieło? Można jakieś przybliżenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hafes Napisano 29 Listopada 2007 Autor Share Napisano 29 Listopada 2007 No i tego mi było trzeba Kubeł zimnej wody na głowę klima1 - masz całkowitą rację co do farby. Staram się unikać takich farfocli na powierzchni farby, ale nie zawsze się udaje Na szczęście na żywo nie rzuca się to tak bardzo w oczy. reggy - figurka to też moje "dzieło". Popiersie Ericha Toppa z żywicy. Nie napiszę jakiej firmy bo kupiłem na kiedyś giełdzie. Malowana farbami Humbrola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter Napisano 30 Listopada 2007 Share Napisano 30 Listopada 2007 kurde aż mnie ciarki przeszły - statek płynie sobie po oceanie bez załogi brrrrrr Nie chodzi o to, że się czepiam ale fotki są włąśnie naturalne i daje to niesamowity obraz statku widmo. Piękne ! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 30 Listopada 2007 Share Napisano 30 Listopada 2007 Bardzo fajne modeliki, czysto, starannie sklejone i pomalowane. To co lubię. Jedynie rażą mnie nieco przesadne rdzawe zacieki na Arkabie pod otworami w falszburtach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hafes Napisano 30 Listopada 2007 Autor Share Napisano 30 Listopada 2007 Dzięki! Zdjęcia trochę wyolbrzymiają efekt zacieków. Na żywo nie jest tak źle. Na kolejnym modelu będą na pewno mniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 30 Listopada 2007 Share Napisano 30 Listopada 2007 Topp świetny! nie widziałem go wcześniej w Twoim wykonaniu Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZzB Napisano 30 Listopada 2007 Share Napisano 30 Listopada 2007 a gdzie przysłowiowa "łyżka dziegciu"? Hej Zamówienie przyjęte do realizacji - smugi rdzy są w kontraście do relatywnie "czystych" burt (zresztą cała reszta poza brezentem na skrzyniach sprawia wrażenie czyściutkiej, rdzę widać dopiero na powiększeniu). Moim zdaniem powinieneś się zdecydować - albo zostawiasz statek czysty, albo brudzisz go lekko, albo na całego. No i nie bój się innych kolorów. Dużo daje płukanka brązami i czernią - maszyny znacznie szybciej się brudzą niż rdzewieją. - Poza tym tak jaskrawą rdzę, jak na burtach, widziałem tylko raz - na statku stojącym kilka lat przy nabrzeżu. Na innych - pływających - była mocno przyciemniona (plamami ropy/oleju itp). Na więcej dziegciu pozwolę sobie dopiero wtedy, gdy nauczę się robić TAKĄ wodę. :> Pozdrowionka ZzB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hafes Napisano 30 Listopada 2007 Autor Share Napisano 30 Listopada 2007 Zamówienie z dostawą Jedrek - Toppem się nigdzie nie "chwaliłem" oprócz PWM-u. Z resztą tam też jakoś przeszedł bez echa. To tylko jedna z kilku figur z mojej "morskiej" kolekcji. ZzB - widzisz- ja też się dopiero uczę Płukanki stosuję przy pancerce, ale przy okrętach jeszcze nie próbowałem. Przyjdzie czas i na to. A co do wody... Użyłem do jej wykonania żelu akrylowego Vallejo - Pacific Blue. Świetnie się nakłada i jest bardzo wydajny. Po wyschnięciu robi się przeźroczysty. Oczywiście trzeba pomalować podstawkę na jakiś ciemny kolor przed nałożeniem. Jak to mówią "bułka z masłem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 1 Grudnia 2007 Share Napisano 1 Grudnia 2007 A ja nadal nie mogę pozbierać szczęki z ziemii. Modele po prostu powalają Z chęcią będe się przygladał każdej Twojej relacji Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 1 Grudnia 2007 Share Napisano 1 Grudnia 2007 Toppem się nigdzie nie "chwaliłem" oprócz PWM-u. Z resztą tam też jakoś przeszedł bez echa. To tylko jedna z kilku figur z mojej "morskiej" kolekcji. może zrobisz małą galerię figurek u nas? nie wszyscy widzieli, z chęcią obejrzę inne, okręty też Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hafes Napisano 1 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2007 W sumie czemu nie? Choć to nie forum figurkowe, ale figurki z morzem i szkutnictwem związane Pirat Verlindena w skali 120mm Captain Kidd z Andrea Miniatures w skali 54 mm (pokład robiony od podstaw) Captain Jack Sparrow z Andrea Miniatures (54mm), podstawka z masztem od podstaw Oficer francuskiej marynarki (Beneito 54mm), podstawka od podstaw No i to wszystko... Reszta figurek moich figurek z morzem związana nie jest "Pływadeł" na razie nie pokazuję bo nie mam czasu na zdjęciową sesję. Poza tym nie ma się czym chwalić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 1 Grudnia 2007 Share Napisano 1 Grudnia 2007 świetne! podobają mi się tego pierwszego pirata też robiłem tyle, że dałem mu towarzystwo (jest w galerii) Reszta figurek moich figurek z morzem związana nie jest pokaż też i resztę w dziale Różne Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hafes Napisano 1 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2007 Pokażę jak tylko złapię chwilę czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 1 Grudnia 2007 Share Napisano 1 Grudnia 2007 Oficer francuskiej marynarki (Beneito 54mm), podstawka od podstaw - oficerowie nosili kurtki koloru granatowego. Twoja figurka ma kolor - owszem dobry - ale dla suregona. Kamizelka powinna byc w kolorze spodni - tu biala. Bikorn zawsze czarny. No i talie mocujace dzialo - baardzo, bardzo, bardzo delikatne... Sama laweta nie wyglada na francuska (pewnie zdobyczna) & okucia mocujace liny tez sa dyskusyjnie rozmieszczone. To tyle jezeli chodzi o lyzke dziegdziu... Same figurki "superasnie" zrobione. Jack Sparrow bomba... Kidd tez Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hafes Napisano 1 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2007 Dzięki za podpowiedzi. Nie mam pojęcia jakie były kolory mundurów francuskich. Sugerowałem się obrazkiem na pudełku... A podstawkę robiłem dla relaksu nie wdając się w szczegóły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi