Sudus Napisano 18 Października 2015 Share Napisano 18 Października 2015 Witam ! Pragnę przedstawic swój ostatni zrobiony model. "Szparkę" 9311 w barwach 10ELT Chociaż model ten jest dostępny od prawie roku jeszcze nie widziałem aby ktoś go prezentował.Czyżbym był pierwszy ? Model zrobiony prosto z pudła. Wpakowałem w niego żywiczne wnęki podwozia,fotele Ariesa i kokpit Eduarda FE710.Blaszki kokpitu są jakieś dziwne - albo ja coś popieprzyłem - bo zgodnie z instrukcją trzeba było co nie co po obcinac i nie dolkejac bocznych paneli.Ale na tych bocznych panelach kokpit ma się trzymac na miejscu a w wersji Eduarda to "wisi" w powietrzu bo nie ma go do czego przytwierdzic. No ale dałem radę Walczyłem z nim kilka miesięcy ale niestety efekt końcowy nie jest powalający. Sam widzę dużo błędów i niedoróbek które wyszły podczas prac końcowych. No trudno. następny będzie lepszy Planuje jeszcze jednego w malowaniu tygrysim. Malowanie: góra Gunze H306,H305 ,dół Gunze H306.Całośc pokryta mieszaniną lakierów matowego i błyszczącego. Schemat malowania i kalkomanie z publikacji: DETAIL&COLOR MiG-21UM "Tiger" in the Polish Air Force Pozdrawiam Piotr 10 ELT - Academy + Eduard I wszystkie moje "ołówki" Nie wiedziałem jak je ułożyc aby wszystkie było widac tak,że przepraszam za zdjęcia I ostatni MiG którego kończę ( zostały jeszcze 4 ale na razie Migów mam dosyc ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 18 Października 2015 Share Napisano 18 Października 2015 Piękna kolekcja . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 19 Października 2015 Share Napisano 19 Października 2015 Piotrze, piękna kolekcja i powiem, że w dużej części masz te samoloty, które i ja chciałbym mieć w 1:72. Schemat malowania i kalkomanie z publikacji: DETAIL&COLOR MiG-21UM "Tiger" in the Polish Air ForceNo i tu wydaje się, że jest błąd z tymi szachownicami na spodzie, bo łaciate po przemalowaniu dostały już nowy wzór.Błąd jest także w godle (zarówno na rysunku w książce jak i na kalkomanii) bo jest napis PUŁK zamiast ESK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 19 Października 2015 Share Napisano 19 Października 2015 Fajne ołówki. __________________________________________________________________________________________ Na warsztacie: MiG-21PFM - R.V.Aircraft + kalka - Model Maker Decals 1/72 Blenheim Mk IV - Airfix + tablica - Yahu 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sudus Napisano 19 Października 2015 Autor Share Napisano 19 Października 2015 Schemat malowania i kalkomanie z publikacji: DETAIL&COLOR MiG-21UM "Tiger" in the Polish Air ForceNo i tu wydaje się, że jest błąd z tymi szachownicami na spodzie, bo łaciate po przemalowaniu dostały już nowy wzór.Błąd jest także w godle (zarówno na rysunku w książce jak i na kalkomanii) bo jest napis PUŁK zamiast ESK. To przez przypadek mam dobre godło To z książki wydawało mi się takie nie pasujące do zdjęc i w ogóle takie "nie teges" więc wziąłem je z monografii Kagero MiG-21 MF ( nic o tym nie wspominając wcześniej ). A swoją drogą nawet nie zauważyłem takiego ważnego szczegółu ! Przeglądając teraz zdjęcia w książce i wiedząc czego szukac uzbrojony w szkło powiększające widzę różnicę. Jest ESK ! Szachownice już tak zostaną. Ale zauważyłem jeszcze jeden błąd.Pokrywy kół podwozia głównego od wewnętrznej strony malowane są na szaro. Do przemalowania Pozdrawiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 20 Października 2015 Share Napisano 20 Października 2015 Jakieś tygrysie UM-y będą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 23 Października 2015 Share Napisano 23 Października 2015 Dla mnie BOMBA! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sdk_uk Napisano 27 Października 2015 Share Napisano 27 Października 2015 Ładnie tobie wyszedł ten mig. Tak w sam raz z brudzingiem A i kolekcja bardzo sympatyczna. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sudus Napisano 27 Października 2015 Autor Share Napisano 27 Października 2015 Jakieś tygrysie UM-y będą? No będą ! W sumie to ten miał byc już "tygrysi" ale wyszło jak wyszło. Jest jeszcze jeden w pudełku ale planuje go zrobic w szarym malowaniu nr 9349 z krukiem. Żółte malowanie "tygrysie" wg mnie psuje ta dziwna głowa tygrysa namalowana na przodzie kadłuba. Jak już to skusze się na malowanie z nr 9292. Pozdrawiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 28 Października 2015 Share Napisano 28 Października 2015 A mozesz zdradzic (moze byc na priv) jak poradziles sobie z montarzem wnetrza od Edka. Przymierzam sie do tego modelu i tez chce zrobic wnetrze Edkowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi