Flachenty Napisano 7 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2016 Dzięki. Coraz bliżej końca strasznie mnie wymęczył ten wirnik (ze spasowaniem było dość średnio) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 7 Stycznia 2016 Share Napisano 7 Stycznia 2016 Nie lubię się powtarzać, ale jednak: piękna robota. Co do tego działka, to to co pokazałeś to wszystko zestawowe, czy coś dodawałeś od siebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 7 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2016 Nie lubię się powtarzać, ale jednak: piękna robota.Co do tego działka, to to co pokazałeś to wszystko zestawowe, czy coś dodawałeś od siebie? Dodałem tylko dwa kabelki i RBF-kę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 8 Stycznia 2016 Share Napisano 8 Stycznia 2016 A myślałem, że to butla na gaz LPG .......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 8 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2016 A myślałem, że to butla na gaz LPG .......... Z podwójnym reduktorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 8 Stycznia 2016 Share Napisano 8 Stycznia 2016 Jak dostanie odpowiednio dużo prądu, to taka mikrofalówka, że popcorn w minutę zrobi ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 8 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2016 Dzisiejsza robota. Wycieraczki dodatkowa antenka i drzwi ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 8 Stycznia 2016 Share Napisano 8 Stycznia 2016 Toż to szpetota niebywałej urody pięknie to wygląda Panie Flachenty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 8 Stycznia 2016 Share Napisano 8 Stycznia 2016 O rany, to już hellfajry i koniec? Jak zwykle świetna robota ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 8 Stycznia 2016 Share Napisano 8 Stycznia 2016 Przy okazji - czy ktoś miał już w ręku te Hellfire od Arma Hobby w 1:48? Nadaje się to do czegoś? Nie planuję robić Apacza, ale przydałyby mi się do modelu MQ-9 Revella, który rzeczone rakiety zrobił niezbyt ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 8 Stycznia 2016 Share Napisano 8 Stycznia 2016 Flaszka na tym podeście ślady pyłu i butów zrób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 8 Stycznia 2016 Share Napisano 8 Stycznia 2016 Flaszka na tym podeście ślady pyłu i butów zrób Ślady podeszwy można druknąć :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sabatms Napisano 10 Stycznia 2016 Share Napisano 10 Stycznia 2016 PIĘKNA ROBOTA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Headhunter88 Napisano 31 Października 2016 Share Napisano 31 Października 2016 Można spytać jak wyglądała praca z osłona kabiny pilotow po zdjęciu masek papierowych, bo to oszklenie później też chyba było czymś zabezpieczone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 31 Października 2016 Autor Share Napisano 31 Października 2016 W zasadzie to tylko przetarcie płatkiem kosmetycznym i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Headhunter88 Napisano 31 Października 2016 Share Napisano 31 Października 2016 Mam na myśli tą substancję która w pewnym momencie pojawiła się na szybkach zamiast masek z taśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 31 Października 2016 Autor Share Napisano 31 Października 2016 Najzwyklejszy Maskol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Headhunter88 Napisano 31 Października 2016 Share Napisano 31 Października 2016 A mogę jeszcze wiedzieć dlaczego taka podmiana w maskowanie w trakcie pracy? Tak wypytuje bo sam dużo kleje helikopterów i maski a przede wszystkim utrzymanie czystego oszklenia to czasem problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 31 Października 2016 Autor Share Napisano 31 Października 2016 Właśnie dlatego, że to problem to często zmieniam. Maski idą jako pierwsze, potem bawię się maskolem. Chodzi głównie o to żeby maski zdejmować na świeżo. Unikam wtedy podrywania farby przy krawędziach maski. Potem maskuję "gumą" i też zrywam po każdej następnej warstwie farby czy lakieru "na świeżo" i tak do końca malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Headhunter88 Napisano 31 Października 2016 Share Napisano 31 Października 2016 Dzięki, ma to sens tylko że dużo roboty :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Headhunter88 Napisano 10 Marca 2017 Share Napisano 10 Marca 2017 Jeśli mogę zapytać to czym były robione dodatkowe nity na ogonie oraz jak poradziles sobie z czystym przyklejeniem silników do kadłuba po nałożeniu kamuflażu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 10 Marca 2017 Autor Share Napisano 10 Marca 2017 O które nity Ci chodzi ? Co do klejenia to praktycznie wszystko kleję CA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Headhunter88 Napisano 11 Marca 2017 Share Napisano 11 Marca 2017 Gratuluję czystości sklejania, co do nitow to jakoś tak mi się wydawało że jest więcej niż w standardowym pakiecie Hasegawy ale Ty pisałeś o dorobieniu "stencils" a nie "Rivets" i stąd pomylka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Headhunter88 Napisano 13 Marca 2017 Share Napisano 13 Marca 2017 Mam jeszcze pytanie czy kształt ciemniejszych plam kamuflażu był malowany z użyciem jakiegoś maskowania czy udawało się to zrobić malując "od ręki"??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 13 Marca 2017 Autor Share Napisano 13 Marca 2017 Wszystko z ręki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi