Pablo G. Napisano 25 Października 2015 Share Napisano 25 Października 2015 Witam, Prezentuję model Bergepanzera IV produkcji Trumpetera z zestawem waloryzacyjnym Voyagera. Pomalowany Pactrą i Vallejo, brudzony tym co mam na warsztacie. Zapraszam do oglądania. Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 25 Października 2015 Share Napisano 25 Października 2015 Pojazd ładny w odbiorze ,a ja przyczepiam siędo wg mnie zachwianej równowagi ilości błota na bokach wanny i tyle , i przodzie. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 25 Października 2015 Super Moderator Share Napisano 25 Października 2015 Jest ok, może jedno ale zamknij pokrywę wentylatorów bo brakuje tam kilku elementów... (wał powinien iść w drugą stronę i być zakończony kołem pasowym do ich napędu) Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 26 Października 2015 Share Napisano 26 Października 2015 Ja od siebie, poza tym ze ladny, poddam pod watpliwosc potrzebe wycioru do armaty w wozie ewakuacyjnym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 26 Października 2015 Share Napisano 26 Października 2015 Podoba mi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 27 Października 2015 Share Napisano 27 Października 2015 Z tego, co wiem- Bergepanzery malowano na kolor Wehrmachtolive. Budowano je od października 1944 do początków 1945 r. (marzec?)- więc skąd kolor Panzergrau? Instrukcja Trumpetera to sf. A może się mylę? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 27 Października 2015 Share Napisano 27 Października 2015 Z tego, co wiem- Bergepanzery malowano na kolor Wehrmachtolive. Budowano je od października 1944 do początków 1945 r. (marzec?)- więc skąd kolor Panzergrau?Instrukcja Trumpetera to sf. A może się mylę? Pozdrawiam. W sumie byly przebudowywane z bojowych wozow remontowanych akurat wiec pewnie kolorystyka faktycznie nie bardzo ale poza tym i wyciorem wypatrzylem tlumik dodatkowego silnika- byl naprawde potrzebny do czegos w tym wozie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo G. Napisano 27 Października 2015 Autor Share Napisano 27 Października 2015 Cześć, Dzięki za wasze komentarze. Co do koloru, model jest pomalowany dunkelgelb z brązowymi i zielonymi plamami, pewnie światło zakłuciło odbiór barw, malowanie wziąłem z jakiegoś Panzer IV z którego ewentualnie mógł być przerobiony. Co do dodatkowych elementów to wydaje mi się że nie ma potrzeby demontowania niektórych elementów jeśli nie przeszkadają w montażu specjalistycznego oprzyrządowania wozu remntowego bądź jakiegokolwiek innego. Bergepanzer IV był przerabiany a nie produkowany jak naprzykład Bergepanther. Poza tym nie ma w necie konkretnych zdjęć tego wozu a bynajmniej ja takowych nie znalazłem. Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 27 Października 2015 Share Napisano 27 Października 2015 Fajniutki Z bliska lepiej się prezentuję niż z daleka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi