damien77 Napisano 27 Października 2015 Share Napisano 27 Października 2015 created by picasa2html.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 27 Października 2015 Share Napisano 27 Października 2015 Fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 27 Października 2015 Share Napisano 27 Października 2015 Bardzo fajny. Tarcza - rewelka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 27 Października 2015 Share Napisano 27 Października 2015 Ja juz nie wiem jakich slow uzywac... Jak zwykle, klasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damien77 Napisano 27 Października 2015 Autor Share Napisano 27 Października 2015 Dziekuje panowie za komentarze,oczywiscie nie jest jeszcze skonczony bo jak zwykle czekam az wszystko wyschnie i poloze lakier no i nozka nie pomalowana bo skonczyly mi sie podstawki pod popiersia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 27 Października 2015 Share Napisano 27 Października 2015 Bardzo fajny. Tarcza - rewelka. no właśnie chyba tarcza jest najsłabszym elementem - zużyta jak schurzen albo jak by na niej po schodach zjeżdżał tam i z powrotem szyjąc do orków, ogrów czy innych elfów przerażająco wygląda do czarne nozdrze totalnego odrzucenia z ostatniego zdjęcia.. coś jak otchłań wpatrująca się w oglądającego.. coraz dłużej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damien77 Napisano 27 Października 2015 Autor Share Napisano 27 Października 2015 Nie zgadzam sie ze jest najslabszym elementem,jest po prostu zuzyta,w tamtych czasach malowanie tarczy nie bylo tanie,po za tym jezeli byli powiedzmy na krucjacie i wedrowali miesiacami toczac boje to raczej nie zawracali sobie tylka przemalowywaniem ich,jedne byly mnie a inne bardziej zuzyte ,to jak zostala przedstawiona jest wyborem autora. A co do dziurki od nosa,normalnie tego nie widac poniewaz glowa jest pochylona do przodu ,widzisz to tylko dlatego iz tak ujalem figurke na zdjeciu ,jezeli jednak jestes zdania ze dziurki od nosa sa innego koloru to proponuje stanac przed lustrem i sie im przyjrzec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 27 Października 2015 Share Napisano 27 Października 2015 Wiem, że jest zużyta i świetnie Ci ten efekt wyszedł Może źle się wyraziłem - wg. mnie stan i stopień zużycia nie trzyma skali. Wizualnie było by to rewelacyjne jako zniszczenia, otarcia itp. na osłonach pancerza czołgu w 1/35, a nie na tarczy w 1/10. Tutaj powinny być wyraźniejsze ślady po cięciu czy sztychu, albo ślady po strzałach/bełtach. I myślę, że taki krzyżowiec odrzuciłby tarczę i znalazł/kupił sobie inną, gdyż ta prędzej by utraciła wartości bojowe niż tak się styrała. Mimo wszystko podziwiam twoje umiejętności władania pędzlem i mieszania farb na figurkach bo efekty są przednie, a co do moich dziurek od nosa.. Chyba mam zbyt zgrabnego kartofla by tam zajrzeć.. Ta namalowana jest wg. mnie jest zbyt czarna.. Spróbuj by była po prostu ciemna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TerraIncognita Napisano 27 Października 2015 Share Napisano 27 Października 2015 Panie Fazzy, chyba troszkę historii mroków wieków średnich nie do końca kumacie. Tarcza to nie było, byle kilka zbitych razem desek. Nie odrzucało się jej jak zużytej chustki do nosa. Były na niej herb często rodzinny, mogła być przekazywana z dziada pradziada. Takiej rzeczy bronili rycerze do końca. Naprawiali je owszem, ale na wyprawie nie to było najważniejsze. Kupno nowej właściwie nie wchodziło w grę. Koszt takiej tarczy jak przedstawiona, można porównać do wartości dobrego Mercedesa. Mało którego było stać na tarczę, ten na popiersiu nie wygląda na najbogatszego. Mi się osobiście praca bardzo podoba. Nie do końca rozumiem tylko barwy tuniki. Krzyże maltańskie w tym kształcie wskazywałyby na brata maltańskiego. Z kolei błękit na tarczy jest bliższy Rycerzom Świątyni. I takie chyba było założenie rzeźbiarza, gdyż głowica miecza zakończona jest charakterystycznym znakiem Sigillum Templum Salomonis. Tak czy inaczej zazdroszczę umiejętności malarskich. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 27 Października 2015 Share Napisano 27 Października 2015 Malarsko jest zrobiony przednie, można patrzeć i patrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damien77 Napisano 28 Października 2015 Autor Share Napisano 28 Października 2015 Dziekuje za komentarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi