xerix Napisano 1 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2015 Najbliższy etap to skrzydła i stateczniki pionowe. Wszystko bez problemu. Nie trzeba się martwić, że pomyli się lewy z prawym, bo mają inne otwory montażowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xerix Napisano 1 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2015 zapomniał bym....już grudzień.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 1 Grudnia 2015 Share Napisano 1 Grudnia 2015 Sprawdziłem w swoim zestawie: też mam dodatkową połówkę kadłuba i napis Revell 2000 China na stateczniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xerix Napisano 1 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2015 Sprawdziłem w swoim zestawie: też mam dodatkową połówkę kadłuba i napis Revell 2000 China na stateczniku. a wg Ciebie są identyczne? Bo wg. mnie tak. Na początku myślałem, że to jakaś wersja bombowiec vs myśliwiec, ale nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 1 Grudnia 2015 Share Napisano 1 Grudnia 2015 Raczej identyczne: na oko, a także oznaczenie wypraski jest takie same (bo to są po prostu dwie takie same wypraski w pudełku). Jedyna rzecz jaką różnią się te połówki to dziwny nadruk wewnątrz każdej: numer i napis "ZhongShan" - te numery są różne. Może to numer pakowacza, albo coś w tym stylu. Dziwne tylko jest to, że jedna wypraska jest u mnie zapakowania w oddzielnym woreczku, a druga była zdaje się razem połączona z wypraską z dolną częścią kadłuba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 1 Grudnia 2015 Share Napisano 1 Grudnia 2015 Tak przy okazji spytam, bo skończyłeś sklejanie bryły samolotu: jak oceniasz ogólnie spasowanie tego modelu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xerix Napisano 2 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2015 szczerze to jestem bardzo zadowolony. Jest kilka miejsc wymagających szpachli, ale to na prawdę niewiele. Używam tylko płynnej dla drobnych szczelin. Części są dobrze spasowane, a co znacznie ułatwia to wypustki na częściach, żeby jedna dobrze weszła w drugą. No kadłuba nie zgnieciesz bo są specjalne wzmocnienia. Trzeba być ostrożnym i przykładać 3 razy zanim da się klej. Ale to chyba standard. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xerix Napisano 4 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2015 Są i fanatycy stylu retro, może to ukłon w ich stronę Zeszlifowałeś już? tak, jakoś nie mogłem tego znieść...retro ok, ale nie jak data ma 2 z przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xerix Napisano 4 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2015 Ok, położyłem podkład. Wyszło to: No to co, leń traci czas dwa razy więc pilniki, papier 1200, papier wodny 2500 i jedziemy ze szlifem. Wyszło: Zabieram się więc za "zbrojenie". Pierwsza część: Dojdą jeszcze Amraamy i GBU 15. Rakiety PP będą w konfiguracji mieszanej jak tu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xerix Napisano 8 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2015 okres taki, że czasu na nic nie ma i trochę się opóźnia praca. Zamiast kończyć to w sobotę było mikołajkowo....18+ za co moja kochana żona zaciągnęła mnie kolejnego dnia do ubierania choinki. Uwierzcie, czułem się jak pilot przy 7G jak wieszałem girlandę: no ale już w wczoraj prace ruszyły do przodu. Jeszcze raz sprawdziłem rozstaw uzbrojenia: i podkładem pociągnąłem wybrane. Było trochę zabawy w szlifowaniu łączeń, ale nic nadzwyczajnego. SW odlane w całości więc tu zaoszczędzona praca Przy okazji podkład poszedł już na całą maszynę. Konstrukcja całkiem nieźle się trzyma stojąc na statecznikach i ogonie. zabrałem się też za dysze, gdzie będą wklejone wewnątrz blaszki: Zaczynam też walczyć z gondolami kół. Całkiem fajnie wykonane, nawet mają okablowanie. Je jednak zmienię, bo Edek dodaje blaszki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 8 Grudnia 2015 Share Napisano 8 Grudnia 2015 Widzę że ja nie jestem jeszcze tak bardzo w lesie, bo jutro mam w planach kłaść preshading. To zestawowe uzbrojenie wygląda bardzo ładnie, udany ten zestaw Revella. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xerix Napisano 8 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2015 Do 20go zdążę. Jeden dzień na dokończenie sklejania i pełny podkład. Max 4h na malowanie v1 i 4h wykończenia. Koło 16h do końca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xerix Napisano 8 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2015 Tylko na podstawkę może nie być czasu. Foty będą na lustrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 8 Grudnia 2015 Share Napisano 8 Grudnia 2015 Ostry zawodnik z Ciebie, ja takie rzeczy liczę w dniach. Ale powodzenia, miło byłoby przegrać z modelem takiej pięknej maszyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xerix Napisano 8 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2015 Czasu schnięcia nie liczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xerix Napisano 15 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2015 Deadline się zbliża to i trzeba zagęścić ruchy. Preshading zrobiony: Pociągnięte kolorem bazowym: A i dysze dorzucone: Co do samych dysz to całkiem nieźle się je klei. 3 części łączą się w wylot + 15 siłowników (tak mi się wydaje, że się to nazywa). Spasowanie bardzo dobre. Uzbrojenie pomalowane. Było to trochę obklejania, bo po 2-3 kolory się stosuje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duju69 Napisano 15 Grudnia 2015 Share Napisano 15 Grudnia 2015 Bardzo fajnie wyszedł kolor bazowy, gdzie preshading bardo fajnie przebija. Potem jeszcze dodać lekkie rozjaśnienie paneli i powierzania będzie fajnie wyglądać na spracowaną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 15 Grudnia 2015 Share Napisano 15 Grudnia 2015 Nie bardzo rozumiem w jakim celu przyciemniałeś środek skrzydeł? Ale poza tym wygląda to dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 15 Grudnia 2015 Share Napisano 15 Grudnia 2015 Ogólnie podoba się - szkoda tylko że zdecydowałeś się na uniesiony hamulec aero - bardzo to psuje sylwetkę samolotu. Choć to oczywiście kwestia gustu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xerix Napisano 16 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2015 Ogólnie podoba się - szkoda tylko że zdecydowałeś się na uniesiony hamulec aero - bardzo to psuje sylwetkę samolotu.Choć to oczywiście kwestia gustu. jest to tak fajnie zaprojektowane, że w 3 sekundy mogę to zamknąć. Pod tym względem Revell się spisał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 16 Grudnia 2015 Share Napisano 16 Grudnia 2015 O nie-nie! Podniesiony hamulec w F-15 to jedna z najfajniejszych rzeczy w tej maszynie. Zostaw go tak jak jest! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xerix Napisano 16 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2015 O nie-nie!Podniesiony hamulec w F-15 to jedna z najfajniejszych rzeczy w tej maszynie. Zostaw go tak jak jest! i te żarówiaste czerwone zaślepki ja wloty powietrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xerix Napisano 19 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2015 Efekt końców już w galerii. Musiałem przyspieszyć z pracą i trochę zaniedbany warsztat ale obiecuję nadrobić. Główna sprawa z kalkami - bierzcie Revell. Te co dokupilem nadają się tylko do wyrzucenia. Jedyna jaką użyłem to strażak i policjant. Reszta rozpadła się w rękach lub miała odpowiednik Revell. Znacznie fajniejszej szczegółowosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi