Skocz do zawartości

M1126 "Stryker" (ICV) 1:35 Trumpeter

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

tr00375pic.gif

trump_stryker_lg_boxart.jpg

Na Pattonie schnie szpachlówka więc odkurzyłem przerwany ponad rok temu projekt (póki co kilka blaszek i zmontowana wanna)

eWf2Plp.jpg

adRTrIf.jpg

• Odpowiedzi 147
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

No to paczymy . Choć to nie jest konieczność, nie mniej jednak, polecam Ci zaopatrzyć się w zestaw " apgrejdujący " od AFV club, AF35S59. To kilka ramek, wyjętych z różnych odmian strykera, wsadzonych w jedno pudełko. Świetnie uzupełnia braki w zestawie Trumpka.

Napisano

Dzięki Grzegorz za pomysł. Planowałem go co prawda prosto z pudła+kartony, pudła i inne akcesoria na wierzch (ale planowałem to jakieś 1,5 roku temu - zanim zobaczyłem Twojego Strykera - pewnie nie pójdę aż tak bardzo w zgodność i detale (niestety nie mam aż takich zasobów czasowych)). Na pewno zerknę co jest w tym zestawie od AFV.

Nie jestem pewien czy ten zestaw będzie w stanie naprawić wszystkie mankamenty Trumpetera.

Na pewno machnę mu antypoślizgi (czego wcześniej nie planowałem, ale tak mi się spodobało na Patonie, że wręcz szukam okazji, żeby je nakładać )

Stryker_MGS_training.jpg

Napisano

Fajnie. Wysyp strykerów ma forum ostatnio. Ja mam od maja w kolejce swojego MGS ale czekam aż gdzieś dostępny będzie duży zestaw blaszek od Voyagera.

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Napisano

Pomysł z robieniem peryskopów ze wstążki - wszystko super - tylko wstążka się rozwarstwia przy odklejaniu taśmy maskującej.

Czeka mnie zerwanie wszystkiego i przyklejenie samej błyszczącej warstwy wstążki...

tMCPeYi.jpg

Napisano

Fajnie. Przyda mi się to przy budowie mojego egzemplarza.

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Napisano

Bardzo ładnie. U mnie ten preshading troszkę zaginął pod zieloną farbą, ale to nic, już nie będę poprawiał. Masz dobre tempo, jeszcze mnie prześcigniesz .

Napisano

Już nie będzie takiego tempa - koniec L4..., do pracy trzeba znów chodzić, firmę prowadzić bo sezon gwiazdkowy i jeszcze dzieckiem się zająć...

Napisano

Mi się za 4 dni drugi smyk urodzi , więc też trzeba będzie z modelami przystosować.

• Super Moderator
Napisano

Współczesne to nie moja bajka ale ładnie idzie... i jakoś Stryker mi się nie podoba wielkie toto...

BTW no to gratulacje Grzegorz z okazji 2 pociechy ja mam szabas do połowy stycznia ;) potem, j/w

Pozdro

Napisano
Mi się za 4 dni drugi smyk urodzi , więc też trzeba będzie z modelami przystosować.

Grzegorz gratulacje!!!

Jej, ile śrubek, ile różnych miejsc do robienia efektów...

Tylko Strykery generalnie są dośc mało złachane (patrząc po zdjęciach), więc z efektami będzie raczej spokojnie. Błoto, zacieki i niestety zero rdzy (a te śrubeczki aż się proszą, żeby coś z pod nich rdzawego pociekło).

Napisano

Eksperymentalne światła z folii aluminiowej. Na to dam żywicę i powinno być ok. Póki co wikol schnie...d266e227b8f421d7f39f86b181dec198.jpg

Napisano

Grzegorz gratulacje!!! iwo:

Jej, ile śrubek, ile różnych miejsc do robienia efektów...

Tylko Strykery generalnie są dośc mało złachane (patrząc po zdjęciach), więc z efektami będzie raczej spokojnie. Błoto, zacieki i niestety zero rdzy (a te śrubeczki aż się proszą, żeby coś z pod nich rdzawego pociekło).

Co tam rzeczywistość, w kreujemy swoją

Kilka razy chciałem wykonać czysty model, ale zawsze jakoś tak wychodziło, że król po kroku się utytlil.