Solo Napisano 18 Listopada 2015 Share Napisano 18 Listopada 2015 Nie no, jak rozumiem jest Picasa on-line i Picasa do instalowania. Ja na razie zostanę przy moim zwykłym koncie na Google+, gdzie zdjęcia wrzucam jednym kliknięciem, a dwoma uzyskuję link do nich. Na razie to mi wystarcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 20 Listopada 2015 Share Napisano 20 Listopada 2015 No i chyba wykrakałem, że jest łatwo. Nie mogę wchodzić już do swoich albumów z poziomu Google+, tylko z poziomu Photos, a stamtąd nie mogę pobrać bezpośredniego linka do zdjęcia. Tym samym nie mogę już wrzucać zdjęć na forum. Super, brawo Google. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 21 Listopada 2015 Share Napisano 21 Listopada 2015 No dobra, jakoś to obszedłem, ale w idiotyczny sposób mam teraz dostęp do tych zdjęć. Coś pokombinowali. Posłuchałem Was i wszedłem na PicassaWeb i w sumie mam teraz to co przedtem na Google+. Testuję wklejanie zdjęcia: Tak w ogóle to znalazłem też metodę wrzucania zdjęć z GoogleDrive, ale bardzo niewygodną. Gdyby ktoś potrzebował to mogę podać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 21 Listopada 2015 Share Napisano 21 Listopada 2015 [...], a stamtąd nie mogę pobrać bezpośredniego linka do zdjęcia. No coś Ty - prawy przycisk myszy nie działa? Ja przecież korzystam z Google Photos i jakoś wrzucam zdjęcia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 21 Listopada 2015 Share Napisano 21 Listopada 2015 Nie, z Google Photos nie da się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 22 Listopada 2015 Share Napisano 22 Listopada 2015 Solo rozumiem, że wchodzisz na https://photos.google.com ? U mnie wygląda to jak poniżej: Klikam w zdjęcie, które chce umieścić, po wyświetleniu tego zdjęcia, klikam prawym przyciskiem myszy i wybieram odpowiednie menu kontekstowe I Google generuje mi link do zdjęcia (większą część wyciąłem bo jest tych znaków bardzo dużo): https://lh3.googleusercontent.com/NkK-cMv1Bz4oNULjWnEG8puktzDmIZkOtmGZwbaFJYO7jAyZ5XfXKYkJR8KCC8fU08AiYsO_fCRq_1MigD0BdFd9Z1LbN_zX3jPGMy8J5wX1jApkQXHNMQOdFBIzHzEWl6O8k_4E5ErefyfrWIBIxOAvS943-fEfg7DwnT0P_srNIAv5ZNPh5pVr4puX6XdTFC61exBL8sqxWHLL06jE3AKgSsEPGl1lYwgHrRjyAIuQjYhxg2IpKQ1kdKU3n8QZ546b-XlkWFztKYDaXPph69RB9esEWZcGrTeimkQ2wflO9_a2orZpnO1UYcuoG4bBmoR3d3zRknHQAvyMzm9cBxO37oso=w1304-h815-no U Ciebie to tak nie wygląda/działa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 22 Listopada 2015 Share Napisano 22 Listopada 2015 Ja co prawda używam IE, więc u mnie po kliknięciu prawym klawiszem wyskakuje jedno menu kontekstowe, z którego wybieram Właściwości, gdzie znajduję taki adres: https://lh3.googleusercontent.com/BXdC_PAFzb957oSuzKVmyE6JuVc45UgkNoFpYWxWRLtVrC8jztdFxzxuv8tHcdVETVFJU4srhnzrFPD7n7u3OGf2fvByzEi49jfaX-o0SeP_l3dX4msqLyCp8eOGDS76t5IQbqf_rWuLtGossIER8J56X3BMrcDLlyo0xEyvD_Ua2wI-cGUlLKt2WNMHBII6hnjjeePCW2y2ehGRkvOs5N4TYR5_ttrFJN-_g213dkD576TUFE-7oUf-xbh0qbYc5QlkBjDK9rShq3XyMLdOWfnJuwBDgqOh4FLT42ss1yhqo0LGO38AM1ZW_u2TxyNKPVmTzDo-Zree24CebwMxaxYRCQsHIN7K59pCmSF-UVrHKBLeLCPPTBHWtJjome3bocwi8Vs6r8eWyDYsudVXXki7-0BuBfrJyATyc37hvPoDpRU1TVCCnuN9L4xOK-ei9A363fpZIvv2laO8zwKqtYqmMI9M8F5P9qdU9ykJ2SHmm2UlxR2S7SaaJbx2rYsDf90D5vck-8kOKvWSW-n0JTgPoKCCdqLt0U-BNeYgZ8w=w1024-h523-no Gdy wkleję go na naszym forum, efekt jest taki: EDIT: no nie wierzę, że działa, jeszcze 2 dni temu nie chciało działać, pisali zresztą o tym inni. Czyżby Google w międzyczasie coś zmieniło? Zbiega się to ze zmianami w Google+ (utrudnienia z obsługą zdjęć), może dlatego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 22 Listopada 2015 Share Napisano 22 Listopada 2015 No jakie ładne zdjęcie a jaki kawał porządnej roboty - zazdroszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 22 Listopada 2015 Share Napisano 22 Listopada 2015 Zdjęcie jest sprzed wielu tygodni, ale fajnie że wreszcie z Google Photos można chyba wklejać zdjęcia. Tak jak pisałem, jeszcze kilka dni temu nie było to możliwe, czytałem o tym nawet na zagranicznym forum, a teraz coś się zmieniło. Ale ja i tak zostanę przy PicasaWeb, bo ma jak dla mnie wygodniejszy interfejs. Daleko temu do wygody Photobucketa, ale jest i tak dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nużek Napisano 13 Grudnia 2015 Share Napisano 13 Grudnia 2015 Ja korzystam z Picasa, robię tak jak kolega milczący, klikam prawym przyciskiem myszyale nie mam tam "kopiuj adres URL" tylko "kopiuj adres obrazu". Ostatnio wrzucałem w ten sposób zdjęcia do mojego warsztaty F-15 i po kilku dniach nie widac było ty zdjęć. Coś jest ewidentnie nie tak z google, albo coś zmieniają albo linki tracą ważnośc po pewnym czasie. Dziś zalożyłem konto na phototiv, wygląda identycznie jak imageshack, ponoć darmowy, zobaczymy jak będzie ze zdjęciami z tego miejsca. Dla testu porównam zdjęcia z dwóch miejsc. ZObaczymy które najdłużej będzie wisiało widoczne. Google photos phototive Z google drive nawet nie moge pobrać poprawnego linku aby wyświetliło sie jkiekolwiek zdjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nużek Napisano 13 Grudnia 2015 Share Napisano 13 Grudnia 2015 No i google photos już znikło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 13 Grudnia 2015 Share Napisano 13 Grudnia 2015 Polecam Picassę, bardzo wygodna i intuicyjna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 13 Grudnia 2015 Share Napisano 13 Grudnia 2015 Imgur pozwala za darmo wrzucić bodajże tylko 400 zdjęć. Tak wyczytałem w regulaminie (o ile pamiętam, kilka miesięcy temu to czytałem), potem jest płatny. Picassa jest za darmo, nie ma limitów zdjęć ani transferu, bardzo wygodnie się w niej zarządza zdjęciami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 13 Grudnia 2015 Share Napisano 13 Grudnia 2015 Ja korzystam z flickr i jeszcze grosza nie zapłaciłem. Z czegokolwiek od google korzystam tylko w ostateczności bo lubię być klientem, a nie towarem pod przykrywką "darmowości". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 13 Grudnia 2015 Share Napisano 13 Grudnia 2015 Co do Google to co racja to racja - co kilka miesięcy usługa która była do tej pory fajna, znika albo przestaje być fajna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 13 Grudnia 2015 Share Napisano 13 Grudnia 2015 No i już wywaliło zdjęcie z GD... @cooper69 - Flickr jest spoko, właścicielem jest Microsoft, jesteś takim samym towarem jak w przypadku Google Drive. O ile mi wiadomo to jednak Yahoo. PS. Jednak nie ma co porównywać MS do googla bo w MS płacisz i wymagasz np. Office, Windows itp. Ja jestem tym "popularnym" na forach gejem (tak przy okazji z 2 dzieci i żoną ), hipsterem (daleko mi do nich - nie posiadam i nie będę posiadał spodni w rurkę brody itp.) i dającym się dymać (podobno choć wielu tak twierdzących tylko widziało toto w prasie) frajerem kupującym sprzęt apple. I dobrze mi z tym bo płacę, mam i wymagam odpowiednią jakość za odpowiednią cenę, a siedzę w sprzęcie komputerowym (zawodowo) od czasów pierwszych IBM XT (o maszynkach z magnetofonem nie będę wspominał). Generalnie znam tylko jeden przypadek darmowości. Kolega pod domem został za darmo skopany przez 3 pijanych osiłków. Dopiero jak im się nogi zmęczyły najtrzejźwiejszy powiedział "to chyba nie ten ale podobny". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 13 Grudnia 2015 Share Napisano 13 Grudnia 2015 Dopiero jak im się nogi zmęczyły najtrzejźwiejszy powiedział "to chyba nie ten ale podobny". Czyli na koniec sprawiedliwość była po jego stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 13 Grudnia 2015 Share Napisano 13 Grudnia 2015 Dopiero jak im się nogi zmęczyły najtrzejźwiejszy powiedział "to chyba nie ten ale podobny". Czyli na koniec sprawiedliwość była po jego stronie. Tia, tylko 3 tygodnie po wyjściu ze szpitala dalej było go ciężko z twarzy poznać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nużek Napisano 14 Grudnia 2015 Share Napisano 14 Grudnia 2015 Ja zostane przy tym phototive, zobaczymy jak dlugo bedzie ok. Jak sie popsuje to przejde na ten imagur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 14 Grudnia 2015 Share Napisano 14 Grudnia 2015 Atlis, jesteś pewien że obecnie na zwykłym koncie Imgur nie ma żadnych ograniczeń, czy to w transferze danych, czy to w ilości umieszczonych zdjęć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 14 Grudnia 2015 Share Napisano 14 Grudnia 2015 Imgur poczuł pismo nosem, widać jest okazja do przejęcia klientów Imageshacka i Photobucketa. Miła rzecz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 15 Grudnia 2015 Share Napisano 15 Grudnia 2015 Imgura polecam. Zdjęcia nie znikają pod koniec miesiąca, nie ma limitów i jest wygodny do wklejania zdjęć na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 12 Lutego 2016 Share Napisano 12 Lutego 2016 Ja nie mogę... Google, firma która wie jak niszczyć swoje dobre usługi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi