Bartosz69 Posted November 20, 2015 Share Posted November 20, 2015 Witam, chciałbym przedstawić jeszcze jeden model, który ostatnio ukończyłem czyli Hawker Hurricane od Airfix 01010 w skali 1/72. Jest to dobrze wszystkim znany samolot Witolda Urbanowicza z 303 RF-F z wrzesnia 1940.W zestawie Aifrixa samolot posiadał skrzydła drewniane,które zostały odcięte i zastąpione elementami Hurricane z firmy Smer.Po spasowaniu całości została naniesiona siatka poszycia blach i nitowania.Malowanie farbami Gunze,kalki Techmodu 72006,wnętrze kabiny od Eduard SS501. W przyszłych galeriach muszę trochę popracować nad jakością zdjęć. Zapraszam do oglądania i komentowania. Pozdrawiam,na warsztacie jest obecnie PZL p 11c Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kornik_69 Posted November 20, 2015 Share Posted November 20, 2015 Naprawdę ładnie wykonany Hurek. Oidiba mi się malowanie i ślady eksploatacji poza niektórymi nieco zbyt plamistymi obiciami lakieru. Reszta fajna i w 72 robi bardzo dobre wrażenie. Pozdrawiam Kornik Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartosz69 Posted November 20, 2015 Author Share Posted November 20, 2015 RAV dziękuję za podpowiedź,postaram się poprawić moje przeoczenie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zloty Posted November 20, 2015 Share Posted November 20, 2015 Podoba sie choć mam wrażenie ze te nity trochę uciekają na niektórych odcinkach. Jakie konkretnie nr gunze uźyłeś? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartosz69 Posted November 20, 2015 Author Share Posted November 20, 2015 Kolego ZLOTY do budowy użyłem farb typy H o nr 72,73 na górnych powierzchniach, a spód modelu to 74. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartosz69 Posted February 13, 2016 Author Share Posted February 13, 2016 Jak obiecałem koledze RAV wymieniony został kołpak.Tak teraz wygląda. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
salsa Posted February 13, 2016 Share Posted February 13, 2016 ...ale śmigło to wciąż nie jest Rotol... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panzer Machine Posted February 17, 2016 Share Posted February 17, 2016 Ładny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts