Bartosz69 Napisano 20 Listopada 2015 Share Napisano 20 Listopada 2015 Witam, chciałbym przedstawić jeszcze jeden model, który ostatnio ukończyłem czyli Hawker Hurricane od Airfix 01010 w skali 1/72. Jest to dobrze wszystkim znany samolot Witolda Urbanowicza z 303 RF-F z wrzesnia 1940.W zestawie Aifrixa samolot posiadał skrzydła drewniane,które zostały odcięte i zastąpione elementami Hurricane z firmy Smer.Po spasowaniu całości została naniesiona siatka poszycia blach i nitowania.Malowanie farbami Gunze,kalki Techmodu 72006,wnętrze kabiny od Eduard SS501. W przyszłych galeriach muszę trochę popracować nad jakością zdjęć. Zapraszam do oglądania i komentowania. Pozdrawiam,na warsztacie jest obecnie PZL p 11c Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 20 Listopada 2015 Share Napisano 20 Listopada 2015 Naprawdę ładnie wykonany Hurek. Oidiba mi się malowanie i ślady eksploatacji poza niektórymi nieco zbyt plamistymi obiciami lakieru. Reszta fajna i w 72 robi bardzo dobre wrażenie. Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz69 Napisano 20 Listopada 2015 Autor Share Napisano 20 Listopada 2015 RAV dziękuję za podpowiedź,postaram się poprawić moje przeoczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 20 Listopada 2015 Share Napisano 20 Listopada 2015 Podoba sie choć mam wrażenie ze te nity trochę uciekają na niektórych odcinkach. Jakie konkretnie nr gunze uźyłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz69 Napisano 20 Listopada 2015 Autor Share Napisano 20 Listopada 2015 Kolego ZLOTY do budowy użyłem farb typy H o nr 72,73 na górnych powierzchniach, a spód modelu to 74. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz69 Napisano 13 Lutego 2016 Autor Share Napisano 13 Lutego 2016 Jak obiecałem koledze RAV wymieniony został kołpak.Tak teraz wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
salsa Napisano 13 Lutego 2016 Share Napisano 13 Lutego 2016 ...ale śmigło to wciąż nie jest Rotol... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 17 Lutego 2016 Share Napisano 17 Lutego 2016 Ładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi