Praetorian Napisano 1 Grudnia 2007 Share Napisano 1 Grudnia 2007 (edytowane) Hejas! Wymyśliliśmy wspólnie z kolegą RAV projekt grupowy. Mianowicie będziemy budować modele latadeł ze zlotu Tigermeet, czyli wszystkich jednostek lotniczych posiadających TYGRYSA w godle. Tutaj jest strona na której jest część Tigermeeta należąca do 31st sqn. Zarówno ja, jak i RAV robimy tworzymy modele jednostek z tego dywizjonu http://www.31tigersqn.be/the_site/ Na razie proszę się opowiedzieć, czy byłby ktoś chętny oprócz nas dwóch na udział w projekcie (RAV robi jednego, ja jednego powoli wykańczam, a drugiego dzisiaj kupiłem). Ja osobiście robię to: Jeśli jeszcze choćby jedna osoba zgłosi chęć udziału w projekcie, to relację z mojego F-16 C (Projekt Mikołajkowy) przeniosę tutaj (tzn. fizycznie, to nie ja ) i tym samym rozpoczniemy projekt. Pozdrawiam i liczę na liczne grono kociak-builderów Edytowane 1 Grudnia 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 1 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2007 Okej zatem już wszystko poprawione. Trochę się pospieszyłem, a moja wiedza lotnicza jest niewielka Jeszcze raz zapraszam do projektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Munari Napisano 2 Grudnia 2007 Share Napisano 2 Grudnia 2007 (edytowane) aaa Edytowane 6 Kwietnia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 2 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2007 Ano Suczka obiła się o oczy W takim razie zapraszam do wklejania fotek z postępów prac. Ja wkleję coś dzisiaj, albo jutro bo poleciałem do przodu z kopyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 3 Grudnia 2007 Share Napisano 3 Grudnia 2007 Munari siema w jakiej skali masz Su- 22? Moze 1:48?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 3 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2007 Dorobiłem brakującą część ścianki pomiędzy wnękami podwozia głównego. Stateczniki wraz ze skrzydłami cofnąłem do tyłu, ale jeszcze ich nie wyrównałem i nie zaszpachlowałem. Przyklejony został nos. Ster kierunku jest tylko włożony "na sucho". Zaszpachlowana jest dziura na garbie, a także wlot powietrza. Z wlotem miałem sporo problemów, ale myślę, że nieźle sobie poradziłem. Teraz widać , że wlot prowadzi gdzieś wgłąb samolotu, a nie w stronę podwozia. Zaszpachlowałem także jamy skurczowe na hamulcach aerodynamicznych. No to tyle na teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 3 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2007 O kurna... A ja myślałem, że to zależy od ułożenia dżoysticka Edit: AAaaa teraz zakumałem dopiero.... Że jak się od tyłu popatrzę, to powinny na zewnątrz opadać, tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 4 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2007 No! Poprawione Chwilowa przerwa, ponieważ schnie szpachla (na łączenie skrzydeł trochę tego musiałem naładować Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 5 Grudnia 2007 Share Napisano 5 Grudnia 2007 Moge się dołączyć do Waszego projektu? Też zaczynam sklejać F-16 i nie mam pomysłu na malowanie, a widzę,że tu są ciekawe koncepcje.Jestem początkującym modelarzem więc znajdźcie mi jakieś proste malowanko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 5 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2007 Jasne, że możesz! Jeśli chodzi o zdjęcia, to poszukaj czegoś na http://www.airliners.net A jeśli nic ci nie podejdzie, to coś razem wynajdziemy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 5 Grudnia 2007 Share Napisano 5 Grudnia 2007 Mam do dyspozycji srebrny, biały, czarny, metal gun, jasny szrary(prawie biały) i dwa odcienie zielonego. ( to są maty) Oraz ciemno czerwony zielony jasny i szary. Te są błyszczące.Może pomożecie mi znajść jakieś ciekawe malowanko, bo szukałem i nic ciekawego nie znalazłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 5 Grudnia 2007 Share Napisano 5 Grudnia 2007 Chyba nie przeczytales tego watku ze zrozumieniem... Tu nie chodzi o jakiekolwiek malowanie, tylko o "tygrysie"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HubertK Napisano 5 Grudnia 2007 Share Napisano 5 Grudnia 2007 Witam W szafie znalazłem coś takiego: Nada się? Chciałem zrobić go w polskich barwach, ale skoro tu taka akcja... I do kiedy ten projekt trwa? to byłby mój pierwszy złożony porządnie odrzutowiec:P. Nie znam się na odrzutowcach więc prawdopodobnie będę mieć wiele pytań... a i jeszcze muszę się w jakąś żywice lub blaszki zaopatrzyć ;) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 5 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2007 Jasne, że się nada! W końcu to fabryczny tygrys Trwa od paru dni, więc zapraszamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 6 Grudnia 2007 Share Napisano 6 Grudnia 2007 A zaproponujecie mi jakieś tygrysie malowanko. bo nic nie mogę znajść. Będzie to napewno ciekawy projekcik. Dzisiaj zaginam po niezbędną żółtą farbę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 6 Grudnia 2007 Share Napisano 6 Grudnia 2007 No jasne,że zajrzałem. Model Kitecha w skali 1:72. Nie, kalkomanie ma z takim czarnym jastrzębiem. Z oznaczeniami to nie wiem bo to będzie moje pierwsze takie malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HubertK Napisano 6 Grudnia 2007 Share Napisano 6 Grudnia 2007 no to wstępnie dołączam do projektu Oznaczenia w kalkomaniach mają błędy. W godle NATO brakuje koloru niebieskiego (nie był to "prześwitujący" błękit tła). Napis "313 SQUADRON" był żółty z niedużymi czarnymi paskami - w kalkach są one znacznie przesadzone. Co można na to poradzić??:/ link Co sądzicie o tych blachach? korzystając z świąt może sobie takie sprawie Nie wstawiaj proszę tak długich linków bo forum się rozjeżdża. Tym razem poprawiłem następnym usunę post. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 6 Grudnia 2007 Share Napisano 6 Grudnia 2007 W moim zestawie podstawa statecznika nie ma anteny. Wychodzi na to, że jest to wersja A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 6 Grudnia 2007 Share Napisano 6 Grudnia 2007 Nareszcie znalazłem jakieś fajne malowanie. Tetaz mi doradzcie które ładniejsze. TO Czy TO: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 7 Grudnia 2007 Share Napisano 7 Grudnia 2007 To jest strona zagraniczna, a ja nie mam pay and pal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 8 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2007 eFka jest piękna Postaram się dzisiaj dać fotki już pomalowanego F-16. Wczoraj dostał podkład i wygląda nawet nieźle... Jedyny problem, to całkowicie zeszlifowane linie podziału w niektórych miejscach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 12 Grudnia 2007 Share Napisano 12 Grudnia 2007 Kotecek..... http://cdn-www.airliners.net/photos/photos/8/7/5/1270578.jpg http://cdn-www.airliners.net/photos/photos/5/5/1/1264155.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 12 Grudnia 2007 Share Napisano 12 Grudnia 2007 Wiem bo tam robie ostatnio zakupy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Munari Napisano 14 Grudnia 2007 Share Napisano 14 Grudnia 2007 Witam! Przepraszam,ale ja wycofuję się z tego projektu grupowego.Dostałem ostatnio propozycję zrobienia kilku modeli od podstaw i muszę temu tematowi poświęcić dużo czasu. Dziękując za wyrozumiałość , życzę powodzenia przy tworzeniu tych pięknych malowań samolotów .. POZDRAWIAM Munari. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 17 Grudnia 2007 Super Moderator Share Napisano 17 Grudnia 2007 Witam panowie. Czy w tycz barwach latały też F-18? Czy tylko F-16. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi