Ipkinss Napisano 27 Lipca 2008 Share Napisano 27 Lipca 2008 Witam! RAV! F-16 prezentuje się świetnie! Gratulacje A ja dołączę do kolegów ze skromnym modelem PUMY w skali 1/144 A oto pudełko oraz model po kilku godzinach pracy Jeszcze trochę poprawek i szykuję się do malowania. Dodam, że nie miałem żadnych problemów ze spasowaniem części, model klei się bardzo przyjemnie. Pozdr Ipkinss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipkinss Napisano 27 Lipca 2008 Share Napisano 27 Lipca 2008 Planuję kalki + pędzelek...ale plany mogą sie zmienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 27 Lipca 2008 Share Napisano 27 Lipca 2008 T zresztą hamerykanie mogą mieć zmutowane tygrysy... bo czego oni tam nie mają? - Belgia to jeszcze nie USA. F-16 chyba produkcji amerykańskiej jest? RAV, model wyszedł Ci rewelacyjnie. Masz niezłe tempo budowania. To wakacje chyba wykorzystujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipkinss Napisano 28 Lipca 2008 Share Napisano 28 Lipca 2008 Witam! PUMA pomalowana Teraz warstwa sido i kalki... Pozdr Ipkinss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 28 Lipca 2008 Share Napisano 28 Lipca 2008 Jak zrobiłeś maski na kabinkę? One są maluteńkie strasznie... Metodą naklejenia taśmy na całość a potem wycinania skalpelem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipkinss Napisano 28 Lipca 2008 Share Napisano 28 Lipca 2008 Hej! Dokładnie tak jak napisałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipkinss Napisano 16 Sierpnia 2008 Share Napisano 16 Sierpnia 2008 Hej! Puma otrzymała paski Kalki Revella we współpracy z Mr. Mark Setter i Mr. Mark Softer GUNZE układały się wręcz cudownie A oto fotki: Pozdr Ipkinss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brabazon Napisano 16 Sierpnia 2008 Share Napisano 16 Sierpnia 2008 A okienka gdzie wcięło?;> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipkinss Napisano 17 Sierpnia 2008 Share Napisano 17 Sierpnia 2008 Okienka będą z Clerafix'a ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipkinss Napisano 17 Sierpnia 2008 Share Napisano 17 Sierpnia 2008 Grupowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipkinss Napisano 19 Sierpnia 2008 Share Napisano 19 Sierpnia 2008 Witam! Już niedługo finisz. Jeszcze kilka duperelków, lakier i koniec ale galeria dopiero w przyszłym tygodniu bo wyjeżdżam Oto fotki: PS. Trochę jeszcze stonuję "brudzing" bo wygląda za ostro Pozdrawiam Ipkinss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 19 Sierpnia 2008 Share Napisano 19 Sierpnia 2008 Dajesz radę z tym maleństwem. Gorzej pewnie bym zrobił w 1:72... Czekam na galerię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipkinss Napisano 16 Września 2008 Share Napisano 16 Września 2008 Witam! Zamieszczam obiecaną galerię PUMY...wybaczcie opóźnienie, nie będę już zapowiadał galerii bo zawsze mi coś przeszkadza w wywiązaniu się A tak to wygląda: Miłego odbioru Uwagi i komentarze mile widziane Pozdrawiam Ipkinss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pilex7 Napisano 5 Października 2008 Share Napisano 5 Października 2008 (edytowane) Witam, Właśnie skończyłem RF-4E (Tigermeet) firmy Revell w skali 1:72. Nie wyszedł mi do końca tak jak jakbym chciał, ale zgodnie z obietnicą pokazuję go poniżej. Poszczególne części są dobrze spasowane, chociaż miałem trochę problemów ze sterami poziomu oraz podwoziem głównym. Pewnym wyzwaniem są kalkomanie i gdybym je kładł jeszcze raz to nie w takiej kolejności jakiej zaleca producent, czyli środek-dół, skrzydła-dół, skrzydła-góra, kadłub lecz środek-dół, skrzydła-dół, kadłub, skrzydła-góra. Dzięki takiej kolejności jest większa szansa na dopasowanie kalkomanii do tylnej części kadłuba, a spasowanie dolnej i górnej powierzchni skrzydeł nie jest tak istotne, bo i tak jednocześnie nie można zobaczyć góry i dołu. Innym kłopotem jest to że kalki są trochę za duże i nałożone jeszcze mokre trzeba jakoś ucinać w przeciwnym wypadku jedna kalka nakłada się na drugą i powstaje jasnożółty pasek. Zapraszam do krytyki. - Wojtek PS. Zastanawiam się czy przyklejać zbiorniki paliwa i uzbrojenie i czy zbiorniki przemalowywać za czarno (te na ostatnim dużym zdjęciu). Co radzicie? Edytowane 7 Października 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 5 Października 2008 Share Napisano 5 Października 2008 zostaw tak jak jest. fajnie wyglądają kurcze ale to malowanie mi się podoba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 5 Października 2008 Share Napisano 5 Października 2008 pilex7, fajnego "tygryska" popełniłeś Pytanko - czy końcówka prawego statecznika poziomego jest niżej niż lewego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pilex7 Napisano 6 Października 2008 Share Napisano 6 Października 2008 Pytanko - czy końcówka prawego statecznika poziomego jest niżej niż lewego? - myślę, że jest niżej . Jak już wspomniałem wcześniej stateczniki były dla mnie problemem, bo mocowanie z kadłubem jest tylko w jednym miejscu a nie na całej długości jak to często bywa. Ponadto otwór w kadłubie był dużo większy od wypustki na stateczniku. Pomimo stosów monet przy klejeniu tak żeby było równo, prawy ster z czasem lekko opadł. Chyba powinienem przykleić je Distalem. Dzięki za uwagę - będzie poprawione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 6 Października 2008 Share Napisano 6 Października 2008 To taka drobnostka Trzeba się przyjrzeć, by to zobaczyć i nie psuje dobrego wrażenia jakie wywołuje całość. Dla mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 6 Października 2008 Share Napisano 6 Października 2008 Trzeba się przyjrzeć, by to zobaczyć no ja na przykład, gdybyś nie powiedział, nie zauważyłbym ale to tylko taka malusieńka rzecz przecież.. jak to mawia moja matka: "Głupi nie zauważy a mądry pomyśli że tak ma być" :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 6 Października 2008 Share Napisano 6 Października 2008 jak to mawia moja matka: "Głupi nie zauważy a mądry pomyśli że tak ma być" :P To do której kategorii mnie zaszufladkowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pilex7 Napisano 6 Października 2008 Share Napisano 6 Października 2008 (edytowane) Na krzywo sklejone modele są dwie metody: pierwsza - sklejać je prosto ; druga - nie robić tak odważnych zdjęć . Edytowane 7 Października 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 6 Października 2008 Share Napisano 6 Października 2008 "Głupi nie zauważy a mądry pomyśli że tak ma być" :P Powinno brzmieć: "Mądry nie zwróci uwagi a głupi pomyśli, że tak ma być" Ale wracając do tematu - model bajeczny!!! Aż chce się nań patrzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 7 Października 2008 Share Napisano 7 Października 2008 To do której kategorii mnie zaszufladkowałeś? do gatunku Homo sapiens xD nie miałem zamiaru nikogo obrażać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 8 Października 2008 Share Napisano 8 Października 2008 ten Phantom jest extra, podoba mi się, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 8 Października 2008 Share Napisano 8 Października 2008 Panowie, polecam wdzięcznej pamięci najlepsze tygrysowe\tygrysiaste malowanie w dziejach : http://www.airliners.net/photo/Yakovlev-Yak-18T/1242929/M/ I nie mówcie mi, że nie macie go w planach, bo w każdej chwili mieć możecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi