enten Napisano 26 Listopada 2015 Napisano 26 Listopada 2015 Witajcie, Model czołgu FT 17, firma RPM, skala 1:35. Dla mnie będzie to osobiste wyzwanie bo będzie to pierwszy model polskiego pojazdu wojskowego na półce. Model dostałem trochę rozpracowany. Janusz pocienił jedynie płyty boczne pancerza z zamiarem ekspozycji wnętrza. Reszta to już moja praca. Generalnie zamiar jest taki aby w miarę szybko (co jest nierealne) skończyć go i cieszyć się z "miecia" go na półce. Błędów w wykonaniu modelu jest tak dużo, że mam nadzieję wspólnie przymkniemy na to oko. Nie chcę się w nim zagrzebać tak jak do tej pory z "ruskimi" modelami. Drugi model, z Menga będzie już lepszy od strony merytorycznej, więc proszę - nie bijcie Pudełko: Planuję malowanie z września 1939r. z Brześcia. Dodatki: blaszki RPM: gąsienice Meng zamiast zestawowych twardych gumiaków: Pierwsze fotki z warsztatu: Obniżyłem pierścień na kadłubie pod wieżą. Mimo wszystko i tak nie trzyma się to całości. Nie chcę jednak budować tego modelu od podstaw, więc zostaje tak jak to RPM zrobił. Wieża wymaga jeszcze nitów. Dodatkowo strop muszę w miejscu szczeliny wykonać ślad łączenia form, odwzorowując formę olewanej wieży. Praca z wózkami zawieszenia. Nie da się ich skleić bez ingerencji. Ciąć, łatać, rzeźbić... eh... Cytuj
jaxiu Napisano 28 Listopada 2015 Napisano 28 Listopada 2015 Siadam i kibicuję, mam go w dalekich planach. Cytuj
enten Napisano 28 Listopada 2015 Autor Napisano 28 Listopada 2015 Niechaj to będą odległe plany! Dołóż i kup Menga - tak radzę od serca! Cytuj
Markuz Napisano 29 Listopada 2015 Napisano 29 Listopada 2015 Zapowiada się ciekawie. Zasiadam i kibicuję. Cytuj
jaxiu Napisano 30 Listopada 2015 Napisano 30 Listopada 2015 Siadam i kibicuję, mam go w dalekich planach. Niechaj to będą odległe plany! Dołóż i kup Menga - tak radzę od serca! Zerknąłem na "jakość" wyprasek ma zdjęciach - zdecydowanie dołożę i kupię Menga - dzięki za ostrzeżenie. Tym bardziej kibicuję, bo z tego zestawu złożyć model to prawdziwe wyzwanie. Cytuj
Marcin M. Napisano 30 Listopada 2015 Napisano 30 Listopada 2015 Zamiast cieszyć się z nowego stanu cywilnego i zrobić coś relaksacyjnego, zabrałeś się za takiego strucla...? Nerwów Ci nie szkoda? Cytuj
enten Napisano 18 Lutego 2018 Autor Napisano 18 Lutego 2018 ... a jakoś tak z tego wszystkiego modelarstwo padło na pysk. Powoli wracam do regularności. W ramach porządków spóźniona galeria: viewtopic.php?f=68&t=60791 ostatnie foto w warsztacie Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi