enten Napisano 26 Listopada 2015 Share Napisano 26 Listopada 2015 Witajcie, Model czołgu FT 17, firma RPM, skala 1:35. Dla mnie będzie to osobiste wyzwanie bo będzie to pierwszy model polskiego pojazdu wojskowego na półce. Model dostałem trochę rozpracowany. Janusz pocienił jedynie płyty boczne pancerza z zamiarem ekspozycji wnętrza. Reszta to już moja praca. Generalnie zamiar jest taki aby w miarę szybko (co jest nierealne) skończyć go i cieszyć się z "miecia" go na półce. Błędów w wykonaniu modelu jest tak dużo, że mam nadzieję wspólnie przymkniemy na to oko. Nie chcę się w nim zagrzebać tak jak do tej pory z "ruskimi" modelami. Drugi model, z Menga będzie już lepszy od strony merytorycznej, więc proszę - nie bijcie Pudełko: Planuję malowanie z września 1939r. z Brześcia. Dodatki: blaszki RPM: gąsienice Meng zamiast zestawowych twardych gumiaków: Pierwsze fotki z warsztatu: Obniżyłem pierścień na kadłubie pod wieżą. Mimo wszystko i tak nie trzyma się to całości. Nie chcę jednak budować tego modelu od podstaw, więc zostaje tak jak to RPM zrobił. Wieża wymaga jeszcze nitów. Dodatkowo strop muszę w miejscu szczeliny wykonać ślad łączenia form, odwzorowując formę olewanej wieży. Praca z wózkami zawieszenia. Nie da się ich skleić bez ingerencji. Ciąć, łatać, rzeźbić... eh... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 28 Listopada 2015 Share Napisano 28 Listopada 2015 Siadam i kibicuję, mam go w dalekich planach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 28 Listopada 2015 Autor Share Napisano 28 Listopada 2015 Niechaj to będą odległe plany! Dołóż i kup Menga - tak radzę od serca! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 29 Listopada 2015 Share Napisano 29 Listopada 2015 Zapowiada się ciekawie. Zasiadam i kibicuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 30 Listopada 2015 Share Napisano 30 Listopada 2015 Siadam i kibicuję, mam go w dalekich planach. Niechaj to będą odległe plany! Dołóż i kup Menga - tak radzę od serca! Zerknąłem na "jakość" wyprasek ma zdjęciach - zdecydowanie dołożę i kupię Menga - dzięki za ostrzeżenie. Tym bardziej kibicuję, bo z tego zestawu złożyć model to prawdziwe wyzwanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 30 Listopada 2015 Share Napisano 30 Listopada 2015 Zamiast cieszyć się z nowego stanu cywilnego i zrobić coś relaksacyjnego, zabrałeś się za takiego strucla...? Nerwów Ci nie szkoda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 18 Lutego 2018 Autor Share Napisano 18 Lutego 2018 ... a jakoś tak z tego wszystkiego modelarstwo padło na pysk. Powoli wracam do regularności. W ramach porządków spóźniona galeria: viewtopic.php?f=68&t=60791 ostatnie foto w warsztacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 18 Lutego 2018 Share Napisano 18 Lutego 2018 O!! ladnie wyglada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi